П`ятниця, 19.04.2024, 10:05
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Червень » 02

Минулої п’ятниці відбулася чергова, 54-та, сесія депутатів Бурштинської міської ради шостого скликання. Депутати, окрім інших важливих питань, одноголосно схвалили проект рішення міської ради "Про добровільне об’єднання територіальних громад". Цим рішенням депутати одночасно також дали доручення міському голові Бурштина Курляку Петру Івановичу направити це рішення до Івано-Франківської ОДА для надання висновку щодо відповідності цього пректу Конституції України та Законам України.
Обговорюючи рішення міський голова ще раз ввів у курс справи присутніх на сесії: "Ми розпочали роботу з об’єднання громад ще десь три місяці тому. Відповідно сьогодні ми маємо хороший результат - зараз ми перші в області і йдемо як пілотний проект від нашої області.

Цього результату ми досягли ... Читати далі »

Переглядів: 870 | Додав: vovak | Дата: 02.06.2015 | Коментарі(0)

На початку 54-ї сесії міської ради шостого скликання міський голова Бурштина Петро Курляк нагородив грамотами та грошовими подарунками бурштинців, воїнів-інтернаціоналістів, які брали участь у воєнних подіях в Чехословаччині у 1968 році: Зокрема грамотами міського голови нагороджено Януша Павла Павловича, Процика Ярослава Михайловича та Кшиштиняка Збишка Адамовича.

Вшанування проведено у рамках святкуваня Дня Героїв.

 

Переглядів: 673 | Додав: vovak | Дата: 02.06.2015 | Коментарі(0)

Природа! З дитячих років ми звикаємо до її чарівної краси. Вона завжди чарувала і чарує, хвилювала і хвилює людину. Шепіт голуї води, зелених дібров, спів дзвінкоголосих пташок, запах і розмаїття квітів – усе це дорога серцю, ні з чим не зрівняна природа рідного краю.
 Один мудрець сказав: «І якщо мені іноді хочеться жити до 120 років, то тільки тому, що мало одного життя, щоб випробувати до кінця всю чарівність і всю цілющу силу нашої природи. Любов до природи – одна з найточніших ознак любові до Батьківщини».
 Природа – це все, що не створено руками людини: земля, вода, пісок, глина, каміння, повітря, сонце, зірки, хмаринки, місяць, рослини і тварини. Природа не знає пустоти, кожна її частинка насичена життям. Вивчаючи природу, людство навчилося плавати по воді, їздити по землі, літати в повітрі. Знання природи допомогли людям запустити супутники, ракети, космічні літаки. Слухати душу природи, як душу людини, пізнавати її загадко ... Читати далі »

Переглядів: 678 | Додав: vovak | Дата: 02.06.2015 | Коментарі(0)

Місяць травень досить багатий на прощі. І цей рік не виняток. Різноманітні прощі відбуваються по усіх святих містах України. Наприклад: с. Глиняни, с.Погоня , с.Унів,  Зарваниця  та інші. Організовують також і зарубіжні прощі, наприклад, у Межигір̕ я та Ватикан. Люди не просто з’їжджаються на прощі, але ідуть пішки, так званні «піші прощі». Подекуди такі походи затягуються на декілька днів. Та за це, як кажуть прочани, людині відпускаються усі гріхи.
Цього року 15-17 травня, з нагоди свята чудотворної ікони Унівської Богородиці, відбулася  ХХІІ  Міжнародна Архієрейська піша проща  у монастирі  села  Унів. Таке дійство відбувається лише раз на рік.  Тому охочих християн побувати на ній чимало.  Всі бажаючі мають можливість приєднатися до неї в будь - який день її відправлення. Наші  Бурштинці у суботу, 16 травня групою людей, в кількості сорока п’яти чоловік,  вирушили у дорогу.  А ось, наприкла ... Читати далі »

Переглядів: 578 | Додав: vovak | Дата: 02.06.2015 | Коментарі(0)

Аби пропагувати здоровий спосіб життя на Прикарпатті Управління молоді і спорту Івано-Франківської ОДА у повному керівному складі відвідало місто Бурштин. Спершу на площі Героїв УПА для усіх учнів початкових класів шкіл міста відбувся показовий виступ славнозвісного стронгмена, заступника начальника Управління молоді і спорту, учасника талант-шоу «Україна має Талант» Назара Павліва. Силач згинав цвяхи, арматуру, надував гумову грілку, аж допоки та не луснула. Діти від такого видовища були в захваті. Далі кожен охочий також міг спробувати проявити свої здібності. Школярі надували повітряні кульки, стрибали на скакалках, а найбільш вправні отримали від Управління цінні подарунки. Назар Павлів розповів дітям про важливість спорту в житті людини, про перспективи які відкриваються, про те, що це не тільки відмінне фізичне здоров’я, але й подорож різними країнами де відбуваються змагання. Та для цього потрібно багато над собою працювати, не лінуватися, мати силу духу та ... Читати далі »

Переглядів: 667 | Додав: vovak | Дата: 02.06.2015 | Коментарі(0)

Провідного спеціаліста  відділу у справах молоді і спорту
 Основні вимоги до кандидата:
-громадянство України;
-повна  вища освіта відповідного професійного спрямування за освітьо- кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста;
-стаж роботи за фахом  на службі в органах місцевого самоврядування  та державній службі  на посаді спеціаліста І чи ІІ категорій  не менше 1 року    або стаж роботи за фахом  в інших сферах управління не менше 2 років.
-навики роботи на комп’ютері.
Особи, які бажають взяти участь у заміщенні вакантних посад подають такі документи:
-  заяву про  участь  у  конкурсі,  в  якій   зазначається   про ознайомлення  заявника із встановленими законодавством обмеженнями щодо прийняття на  службу в органи місцевого самоврядування та проходження служби в органах місцевого самоврядування; 
- заповнену особову   ... Читати далі »

Переглядів: 489 | Додав: vovak | Дата: 02.06.2015 | Коментарі(0)

Громадяни України повинні бути вдячні представникам добровольчих батальйонів, які відіграли значну роль у військовому протистоянні на Сході України, взявши до рук зброю, щоб зупинити ворога. Особливі слова подяки потрібно висловити і на адресу патріотично налаштованих мешканців краю, котрі займались «волонтерством» та фактично взяли на себе весь тягар матеріального забезпечення представників добровольчих батальйонів, ЗС України, військовослужбовців Національної гвардії, насамперед на початку проведення АТО.
Однак, кожен повинен займатися своєю справою і політики чи представники громадсько-політичних структур, що будують свою діяльність на радикальному антисистемному націоналізмі (з елементами анархізму) через заперечення легітимних державних інститутів, не повинні використовувати їх в досягненні своїх меркантильних інтересів. Тим більше, що такого роду діяльність активно використовується представниками мас-медіа РФ для дискредитації дій органів влади України та її ... Читати далі »

Переглядів: 559 | Додав: vovak | Дата: 02.06.2015 | Коментарі(0)

Російська агресія щодня забирає життя кращих українських синів і дочок.  В боротьбі за цілісність і незалежність знову гине цвіт нації. Захищаючи Україну добровольці, воїни та волонтери залишають сім’ї, родину, роботу і йдуть на фронт творити нову історію. Історію вільної держави, вільного народу та сформованої нації. 
На вівтар незалежності Бурштин вже поклав дві свої свічки, два вічні вогні, котрі горітимуть у серці кожного городянина, кожного хто вірить у те, що ці жертви не є марними.
Щороку 23 травня бурштинці урочисто відзначають День Героя. День, коли вшановують Шухевича, Бандеру, Коновальця, інших борців за волю України, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців, вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН. Проте цьогоріч 22-23 травня жителі Бурштина та навколишніх сіл прощалися з воїном АТО, добровольцем Вадимом Савчаком.  Прощалися і молилися за те, щоб «груз 200» більше ніколи не заїздив до міста. Більше ніко ... Читати далі »

Переглядів: 620 | Додав: vovak | Дата: 02.06.2015 | Коментарі(0)

 В Івано-Франківській області завершився процес структурування обласної організації Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ». У кожному районному центрі та місті обласного підпорядкування створено та зареєстровано місцеву організації, обрано керівні органи. Згуртувати навколо себе однодумців, реформувати країну та розвивати місцеві громади – це ті завдання, які ставлять перед собою учасники установчих зборів районних та міських організацій Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ» на Прикарпатті.
«Україна стала на шлях реформ, для успішної реалізації яких потрібне розуміння і підтримка однодумців на місцях, - наголошує голова Івано-Франківської обласної організації «НАРОДНИЙ ФРОНТ», народний депутат України Володимир Шкварилюк. - Керівниками місцевих організацій стали перевірені часом представники команди, з якою ми починали ще у 2009 році. У кількісних показниках, наша команда змінилася десь на 10-15%, решта – це люди, з якими пра ... Читати далі »

Переглядів: 570 | Додав: vovak | Дата: 02.06.2015 | Коментарі(0)

Якщо дозволить погода то у середу продовжиться ремонт доріг у місті. Таке доручення наранішній нараді міський голова Петро Курляк дав директору КП "Житловик" Віктору Марчуку.
Зокрема по міських грунтових дорогах має пройти грейдер (зараз на ньому встановлюють новий ніж) а також розпочнеться засипка щебеню. Нагадаємо, міськрада закупила 160 тонн щебеню різних фракцій.
Продовжиться ремонт і асфальтованих доріг. Наразі фінвідділ разом із бухгалтерією міської ради продовжують проплачувати рахунки за закуплений асфальт. 
До слова, КП "Житловик" має втановити біля третьої школи "лежачого поліцейського" і перила перед входом до школи з боку вулиці Коновальця. Адже з втановленням бетонки там рух дуже пришвидшився. Особливо вночі.
Також по місту продовжать викошувати траву. За друченням міського голови до цих робіт сьогодні мають бути залучені всі вільні чоловіки, котрі працюють в КП "Житловик"

 

Переглядів: 727 | Додав: vovak | Дата: 02.06.2015 | Коментарі(0)