П`ятниця, 29.03.2024, 06:05
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Червень » 10

За даними Головного управління Держсанепідслужби в Івано-Франківській області склалася несприятлива ситуація щодо захворюваності на ботулізм. Протягом біжучого року спостерігається різке збільшення випадків даного захворювання. Станом на 01.06.2015 року в області зареєстровано 8 випадків захворювання і потерпіло 9 осіб. У 2014 році було зареєстровано 2 випадки, у 2013 році – 4 випадки.

Захворіли на  ботулізм у Тлумацькому, Галицькому, Городенківському, Рогатинському, Рожнятівському, Надвірнянському, Тисменицькому, Долинському районах. Всі випадки пов’язані з вживанням м’ясних консервів домашнього приготування.

Ботулізм - небезпечне токсико-інфекційне захворювання, що викликається паличкою ботулізму та протікає з ураженням нервової системи.

Захворювання виникає тоді, коли в організм  потрапляє харчовий продукт  , вода або аерозоль, заражений ботулотоксином - речовиною, яку виробл ... Читати далі »

Переглядів: 676 | Додав: vovak | Дата: 10.06.2015 | Коментарі(0)

Перебути авіаційний наліт можна: 
- у спеціально влаштованих захисних спорудах; 
- у підвалах; - у будь-якій траншеї, ямі чи заглибленні; 
- впритул до високого бордюру; 
-в оглядовій ямі гаража чи станції технічного обслуговування автомашин. 
Під час застосуванням агресором військової авіації рекомендується:  якщо Ви знаходитесь вдома необхідно: 
- взяти із собою речі першої необхідності, документи, гроші та запас їжі і води та орієнтуючись по написах на зовнішніх стінах будинку „Сховище» спуститися в підвал; 
- у разі його відсутності слід спуститися на нижні поверхи будинку та зайняти приміщення, які розташовані подалі від вікон, (коридор, ванна кімната, тощо) і дочекатись закінчення вибухів. Ні в якому разі не можна вибігати з будинку на вулицю; 
- після нальоту авіації слід обережно залишити будинок. Якщо будинок було зруйновано, або він отримав пошкодження необхідно по можл ... Читати далі »

Переглядів: 684 | Додав: vovak | Дата: 10.06.2015 | Коментарі(0)

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України (далі-Агентство) інформує, що 8 квітня 2015 року Кабінетом Міністрів України була прийнята постанова №231 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 березня 2010 р. №243 і від 17 жовтня 2011 р. № 1056», яка спрямована на стимулювання населення, ОСББ та ЖБК до впровадження енергоефективних заходів та встановлення (заміни) котлів, окрім газових.
Прийняття даного документу дозволить запровадити в Україні на національному рівні прозорий механізм стимулювання населення, ОСББ та ЖБК до впровадження енергоефективних заходів відповідно до кращих європейських практик.
Наразі, визначено перелік енергоефективного обладнання та матеріалів, які можна придбати в кредит та отримати компенсацію (30% - для індивідуальних будинків, квартир; 40% - для ОСББ, ЖБК), зокрема для: утеплення фасадів, горищ та фундаментів; модернізації системи освітлення; встановлення енергозберігаючих вікон; вста ... Читати далі »

Переглядів: 610 | Додав: vovak | Дата: 10.06.2015 | Коментарі(0)

У травні протягом тижня члени Івано-Франківської обласної організації «Молода Просвіта» і представники Бурштинської міської ради (відділу культури, туризму і зовнішніх зв’язків, відділу у справах молоді та спорту, організаційного відділу) ознайомлювалися з досвідом співпраці місцевого самоврядування Польщі та локальних громадських організацій.
За декілька днів було відвідано і великі міста,  і досить розвинені села Польщі, зокрема – Варшаву, Велюнь, Осякув, Стробін, Бичину, Ожарув. Усюди відбувалися цікаві та пізнавальні зустрічі з представниками влади, громадськості, які ділилися власним досвідом результатів децентралізації.
Згідно польських законів, місцеве самоврядування має право перекладати деякі свої функції на зацікавлені громадські об’єднання. Так, у всіх населених пунктах Польщі, незважаючи на кількість мешканців, неприбуткові організації у тісній співпраці з місцевою владою ведуть публічні школи, бібліотек ... Читати далі »
Переглядів: 608 | Додав: vovak | Дата: 10.06.2015 | Коментарі(0)

Всеукраїнську організацію «Молодіжний націоналістичний конгрес» було засновано 10 лютого 2001 року. Основна робота зосереджена в молодіжному середовищі і базується на засадах ОУН, яку підтримував Степан Бандера. Найголовнішим завданням є патріотичний вишкіл молоді, який проходить у своєрідних літніх таборах. Про їх організацію, особливості проведення розповів заступник голови Бурштинського осередку ВО «Молодіжний націоналістичний конгрес», кадрово-вишкільний референт Дмитро Карас.

- Якою є структура таких оздоровчо-патріотичних таборів, у чому їх особливість?
- Наші табори діляться на три рівні: нульовий, перший та другий. Початковий, тобто нульовий рівень, може відвідати будь яка людина, незважаючи на те є вона членом «Молодіжного націоналістичного конгресу» (далі МНК) чи ні. Кожен табір має й певні вікові обмеження. Цьогор ... Читати далі »

Переглядів: 781 | Додав: vovak | Дата: 10.06.2015 | Коментарі(0)

У Бурштині розпочався ремонт вулиці Калуської. За словами завідувача господарської служби Бурштинської міської ради Олега Сегеди, зараз у раді є гарантійний лист від Рогатинсьої ДЕД, яка обслуговує в тому числі і Бурштин, про те, що до кінця червня дорога буде відремонтована. Йдеться про 1100 метрів - той, відрізок, котрий проходить через Бурштин.

Нагадаємо, на одній з минулих сесій міської ради була досягнута домовленість згідно котрої станція (ДТЕК БуТЕС) мала посприяти виділенню пального для робіт на цій дорозі.

 
Переглядів: 664 | Додав: vovak | Дата: 10.06.2015 | Коментарі(0)