Середа, 24.04.2024, 11:55
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Червень » 22

З часу створення сектору ЖКГ та обліку комунального майна при Бурштинській міській раді минуло майже півроку. Проте комунальна галузь вимагає більше часу на ознайомлення, налагодження контактів, входження, так би мовити, у суть справи. Тому, знайомлячи читачів із іншими секторами та відділами міської ради, розповідь про сектор ЖКГ ми завжди відкладали. Проте час і ситуація сама диктує нам потребу саме тепер розповісти про цю структуру. Тож знайомтеся: сектор ЖКГ та обліку комунального майна Бурштинської міської ради та її завідувач - Ірина Бандура.


- Отож, Ірино Ігорівно, розкажіть бурштинцям про те, чим займається сектор, коли створений, який його юридичний статус?
- Сектор житлово-комунального господарства і обліку комунального майна  є структурним підрозділом та виконавчим органом Бурштинської міської ради, створений 24 лютого 2015 року рішенням міської ради в ... Читати далі »

Переглядів: 904 | Додав: vovak | Дата: 22.06.2015 | Коментарі(0)

Постійне зростання цін на паливно-мастильні матеріли, запасні частини та комплектуючі, збільшення мінімальної заробітної плати є причиною росту собівартості пасажиро перевезень. У практиці господарської діяльності існує значний дисбаланс між обсягами доходів і витрат перевізників, що обумовлює складний  фінансовий стан перевізників, особливо базових підприємств пасажирського автотранспорту.
 Як наслідок, в суб’єктів підприємницької діяльності зростає заборгованість за паливно-мастильні матеріли, затримується виплата заробітної плати, залишаються непокритими цілий ряд інших витрат. Така ситуація не дає змоги стабільно та якісно надавати послуги пасажирських перевезень громадянам міста.
До основних складових витрат при розрахунку тарифу відносяться:
- вартість палива та паливо-мастильних матеріалів (з 8,23 грн./л. у 2011 році до 20,99 грн./л.  станом на 16.06.2015 р., паливо марки ДП взято за базову, так як більшість перевізників використовують д ... Читати далі »

Переглядів: 697 | Додав: vovak | Дата: 22.06.2015 | Коментарі(0)

Близько сотні хлопців та дівчат з України візьмуть участь у патріотичному таборі “Відвага ім. Івана Гавдиди”. Серед них будуть і сміливців з Бурштина. Вони протягом десяти днів житимуть на березі Ворскли, будуть дотримуватися чіткого та єдиного для всіх розпорядку дня, готуватимуться до викликів сучасних реалій.
Час довів важливість національно-патріотичного виховання молоді. Це визнано і на державному рівні, де тільки починається розробка та планування проведення заходів, подібних до “Відваги”. Організатор табору, Молодіжний Націоналістичний Конгрес, готує молодих патріотів уже чотирнадцять років і має розгалуджену мережу літніх таборів, мета яких - активізувати молодь. Так, “Відвага” проходитиме восьмий рік поспіль: методика виховання, що діє на таборі, довела свою ефективність на практиці, адже випускники табору - громадські діячі, активісти Революції Гідності, бійці АТО.
Окрім цього, “Відвага” проходитиме на межі трьох ... Читати далі »

Переглядів: 581 | Додав: vovak | Дата: 22.06.2015 | Коментарі(0)

11 червня 2015 року  в малому залі ПК “Прометей” відбулося представлення учасниками конкурсу “Місто своїми руками – 2015″ поданих  міні-проектів. Всього у 2015 році на конкурс “Місто своїми руками” подано 32 проектних заявки на загальну запитувану суму 803 772 грн., перемогу повинні отримати найкращі та найкорисніші для громади міста проекти в рамках запланованого бюджету конкурсу.
 Результати оцінювання міні-проектів конкурсу
«Місто своїми руками-2015» (оцінювання конкурсною комісією та голосування на сайті)
№ з/п    Назва проекту                           Сума оцінок
1 «Спортивні кутки»                            397
2 «Облаштування спортивно-ігрового май ... Читати далі »

Переглядів: 528 | Додав: vovak | Дата: 22.06.2015 | Коментарі(0)

Пєтухов Сергій Олексійович із дружиною - обоє інваліди. У чоловіка онкозахворювання та астма, у дружини - астма. Коли почалася військова агресія на Сході нашої держави, вони змушені були втікати з рідної домівки. Доля занесла їх з Луганська аж у нашу область.
Як розповідає Сергій Олексійович, спочатку вони жили у Івано-Франківську, а останніх три місяці живуть у Бурштині. З фінансового забезпечення - пенсія та допомога для переселенців від держави. Проте останнім часом сім’я опинилася в скрутному становищі - у такому, як можуть кожен день опинитися всі квартиронаймачі без договору.  У власників квартири змінились сімейні обставини і квартиронаймачам сказали виселитись.
Наразі людям немає куди піти. А час спливає. Зверталися вони і до міліції і до міської влади, проте договорів про оренду помешкання немає - тож немає і причини для вчинення якихось дій.
Сергій Олексійович вирішив через редакцію газети звернутись до бурштинців з питанням оренди житла. Чолов ... Читати далі »

Переглядів: 639 | Додав: vovak | Дата: 22.06.2015 | Коментарі(0)