Субота, 27.04.2024, 04:20
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Червень » 10 » Гутірка та алярм для молодих патріотів
07:55
Гутірка та алярм для молодих патріотів

Всеукраїнську організацію «Молодіжний націоналістичний конгрес» було засновано 10 лютого 2001 року. Основна робота зосереджена в молодіжному середовищі і базується на засадах ОУН, яку підтримував Степан Бандера. Найголовнішим завданням є патріотичний вишкіл молоді, який проходить у своєрідних літніх таборах. Про їх організацію, особливості проведення розповів заступник голови Бурштинського осередку ВО «Молодіжний націоналістичний конгрес», кадрово-вишкільний референт Дмитро Карас.

- Якою є структура таких оздоровчо-патріотичних таборів, у чому їх особливість?
- Наші табори діляться на три рівні: нульовий, перший та другий. Початковий, тобто нульовий рівень, може відвідати будь яка людина, незважаючи на те є вона членом «Молодіжного націоналістичного конгресу» (далі МНК) чи ні. Кожен табір має й певні вікові обмеження. Цьогорічний табір у місті Бурштині присвячений імені Ольги Басараб та отримав назву «Новобранець». Його проводимо вперше. Табори першого рівня називаються «Урай» та «Руса коса», відповідно перший для хлопців, а другий для дівчат. Відвідати ці табори можуть тільки кандидати в дійсні члени МНК, які отримали на нього своєрідне запрошення. Інформація про табір є закритою і ті хто отримали такі запрошення не знають, що їх там чекає. Другий рівень табору цілком втаємничений, навіть про місце проведення не розголошується, сюди можуть потрапити тільки обрані члени МНК.
- Як вирішуються фінансові питання табору? 


- Усі хто бере участь у таборі мають сплатити певний внесок, а також повинні мати із собою «харчовий виряд» - це різні продукти з яких потім готуватиметься їжа. Хоча цього звичайно що не вистачило б, тому організація ще додатково закуповує продукти. В середньому табір відвідує близько 80-ти людей.
- Яким є дозвілля та побут у таборах нульового рівня, де саме їх проводять?
- Табір проводиться на природі. Обирається зручна для розташування галявина, біля якої є якийсь струмок чи джерело. Проживання звичайно що в наметах. Устрій у нас також своєрідний. Всіх учасників табору ділимо на рої, це по 10 чоловік, який очолює ройовий. Найголовнішим є комендант, це на нього покладена уся відповідальність за належне проведення табору. За організацію, розпорядок дня, відповідає бунчужний. Саме він нас добряче «ганяє», аби в результаті усі отримали гарну фізичну підготовку. Табір пильнують стійкові, це своєрідне чергування, яке триває навіть вночі.


 Харчування у таборі триразове, але й тут є свої цікаві нюанси. Аби отримати їжу її треба заслужити через свої творчі здібності, тобто показати цікаву розважальну сценку, заспівати пісню і таке інше. Завдання табору полягає у тому, щоб кожен, хто сюди прийшов, зумів себе проявити, побороти різні комплекси, стати сильнішими та впевненішими у собі, бо саме таким має бути сучасний молодий українець. Важливим моментом у таборі є молитва, до трапези без неї ніколи не сідаємо.
Також у нас відбуваються гутірки - це спілкування на різну тематику, від політики до духовності. До участі в них запрошуються священики, політики, різні громадські діячі, співаки та музиканти. Щовечора запалюємо ватру, біля якої співаємо повстанських пісень, проводимо різні розважальні заходи. Улюбленою грою табору є пейнтбол, регбі, а також теренова гра. Також облаштовується смуга перешкод, проходити яку дуже цікаво. Досить часто вночі у нас відбувається «алярм» - знак тривоги. Стійкові подають його коли є якась небезпека, правда у більшості випадків він у нас навчальний, але на ноги підіймається весь табір, більше того, треба за лічені хвилини віднайти свій рій. Тому інколи бувають кумедні ситуації, хтось встиг вдягнутися, а хтось з одним капцем прибігає, але це весело. 


- Що є під забороною у ваших таборах і як карають порушників?
- У нас не можна вживати алкоголь, говорити лайливі, нецензурні слова, палити цигарки, розмовляти російською мовою, адже пропагуємо нашу найкращу мелодійну українську мову. Були навіть випадки, що до табору долучалися жителі східних областей, то за день-другий вони вже могли добре розмовляти українською. Під забороною самовільне покидання табору. За порушення є звичайно що покарання у вигляді відтискань на кулаках, і це для всіх, як для хлопців, так і для дівчат. У нас на таборі всі рівні, відповідно правила для всіх одні. Для найбільших порушників у нас є зіндам - це яма два на два метра і стільки ж в глибину куди садять на певний час для перевиховання.
- Як можна дізнатися про проведення табору, та подати заявку на участь?
- Інформацію про табори розповсюджуємо в соціальних мережах, також поширюємо різні листівки, афіші, запрошуємо цікавих, активних молодих людей до участі в таборі. У нас функціонує онлайн-зголошення, потім людина отримує відповідь, оплачує рахунок, та готується до табору.  

Надія Польова     

Переглядів: 787 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: