П`ятниця, 26.04.2024, 23:54
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Червень » 2 » Бурштинці в Уневі
14:17
Бурштинці в Уневі

Місяць травень досить багатий на прощі. І цей рік не виняток. Різноманітні прощі відбуваються по усіх святих містах України. Наприклад: с. Глиняни, с.Погоня , с.Унів,  Зарваниця  та інші. Організовують також і зарубіжні прощі, наприклад, у Межигір̕ я та Ватикан. Люди не просто з’їжджаються на прощі, але ідуть пішки, так званні «піші прощі». Подекуди такі походи затягуються на декілька днів. Та за це, як кажуть прочани, людині відпускаються усі гріхи.
Цього року 15-17 травня, з нагоди свята чудотворної ікони Унівської Богородиці, відбулася  ХХІІ  Міжнародна Архієрейська піша проща  у монастирі  села  Унів. Таке дійство відбувається лише раз на рік.  Тому охочих християн побувати на ній чимало.  Всі бажаючі мають можливість приєднатися до неї в будь - який день її відправлення. Наші  Бурштинці у суботу, 16 травня групою людей, в кількості сорока п’яти чоловік,  вирушили у дорогу.  А ось, наприклад, львів’яни почали свою пішу ходу ще 15 травня, їх супроводжувала медична служба та МВС. Усіх прибулих піших прочан, яких загалом мало бути біля тисячі, гостинно приймали та благословляли монахи монастиря. А в ночі, перед самою відправою, відбувалися нічні чування.  Звичайно, йти весь день і, майже,  всю ніч - не легко,  та,  з Божою допомогою,  усі групи прочан благополучно дісталися  до місця призначення,  і 17 травня  відбулося дві Архієрейські Літургії з повним відпустом.  Звичайно, велика кількість охочих приїхали у неділю зранку,  перед самою Службою Божою. Всі присутні мали змогу посповідатися, прийняти святе причастя та благословення отців. Також,  всі  дні на території монастиря чергувала медична група, а перед в’їздом у монастир стояли працівники поліції. На Літургії були присутні отці з усіх куточків України та монахи з різних монастирів.  Перед Службами Божими  відправлялися акафісти  до Пресвятої  Богородиці,  які відбувалися перед  чудотворним образом.
Було приємним здивуванням,  що до цього дійства долучилося багато молоді та студентів.  Поспілкувавшись із присутніми  людьми,  можна сказати,  усі задоволені,  що були присутні на такому дійстві, отримали відпущення гріхів та Боже благословення.  Адже з̕ єднання з Богом та щире розкаяння за свої гріхи справді здані привести людину до душевного спокою та отримати вихід з полону гріха.
Інна Тутчак

Переглядів: 581 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: