П`ятниця, 26.04.2024, 11:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Червень » 2 » Депутати затвердили перспективний план
16:26
Депутати затвердили перспективний план

Минулої п’ятниці відбулася чергова, 54-та, сесія депутатів Бурштинської міської ради шостого скликання. Депутати, окрім інших важливих питань, одноголосно схвалили проект рішення міської ради "Про добровільне об’єднання територіальних громад". Цим рішенням депутати одночасно також дали доручення міському голові Бурштина Курляку Петру Івановичу направити це рішення до Івано-Франківської ОДА для надання висновку щодо відповідності цього пректу Конституції України та Законам України.
Обговорюючи рішення міський голова ще раз ввів у курс справи присутніх на сесії: "Ми розпочали роботу з об’єднання громад ще десь три місяці тому. Відповідно сьогодні ми маємо хороший результат - зараз ми перші в області і йдемо як пілотний проект від нашої області.

Цього результату ми досягли разом з усіма головами сільских рад, депутатами та членами виконкомів тих рад, які мали бажання об’єднатися в єдину Бурштинську територіальну громаду, мали розуміння проблеми та обстоювали державницьку позицію. У нас на сьогодні є рішення усіх рад на руках. Це результат великої праці та  пошуку компромісу". Станом на сьогодні є рішення про об’єднання 17 населених пунктів: місто Бурштин і 16 сіл: 12 сіл Галицького району і чотири села Рогатинського району. Загальна чисельність громади - 25 тисяч мешканців".
"Зараз усе робиться для того, щоб Бурштинська громада була до 15 липня оформлена офіційно на рівні Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України. Це дасть змогу на 2016 рік отримати зовсім інший бюджет та більші можлиості для громадян" - зазначив Петро Курляк.


На сесії були присутні Торконяк Галина Василівна - заступник начальника управління з організаційної роботи апарату обласної державної адміністрації та Тимків Василь Миколайович -експерт офісу реформ місто Івано-Франківськ. Також сесію вперше відвідли голови сільських рад: Кліщ Роман Іванович (село Юнашків, Рогатинського району), Кліщ Роман Степанович (Озеряни), Комарницький Володимир Володимирович (Демянів), Рубашний Роман Богданович (Насташино), Туз Іван Євстахович (Сарники Рогатинскього району), Кропельницький Михайло Олексійович (Тенетники), Харів Ольгя Ярославівна (Старий Мартинів), Галина Володимирівна (Коростовичі, секретар ради), 

Нагадаємо, в останній момент до Бурштинської громади доєдналося село Дем’янів.

Нова карта об’єднання буде надрукована у четверговому номері газети.
Окрім цього депутати перенесли на наступну сесію слухання питань № 5, 8 та 20 Про роботу відділів.

 

Переглядів: 873 | Додав: vovak | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: