П`ятниця, 26.04.2024, 09:22
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Червень » 2 » ЗНАЙ, ЛЮБИ, БЕРЕЖИ!
14:18
ЗНАЙ, ЛЮБИ, БЕРЕЖИ!

Природа! З дитячих років ми звикаємо до її чарівної краси. Вона завжди чарувала і чарує, хвилювала і хвилює людину. Шепіт голуї води, зелених дібров, спів дзвінкоголосих пташок, запах і розмаїття квітів – усе це дорога серцю, ні з чим не зрівняна природа рідного краю.
 Один мудрець сказав: «І якщо мені іноді хочеться жити до 120 років, то тільки тому, що мало одного життя, щоб випробувати до кінця всю чарівність і всю цілющу силу нашої природи. Любов до природи – одна з найточніших ознак любові до Батьківщини».
 Природа – це все, що не створено руками людини: земля, вода, пісок, глина, каміння, повітря, сонце, зірки, хмаринки, місяць, рослини і тварини. Природа не знає пустоти, кожна її частинка насичена життям. Вивчаючи природу, людство навчилося плавати по воді, їздити по землі, літати в повітрі. Знання природи допомогли людям запустити супутники, ракети, космічні літаки. Слухати душу природи, як душу людини, пізнавати її загадкове життя, любити і берегти її, тільки тоді збережемо світ. Від діяльності людини і сьогодні залежить життя на планеті. Тому потрібно бути добрим до природи, щоб зберегти і примножити багатства землі. А це нелегко, бо ви – це також частинка природи. І нам без неї аж ніяк не обійтися. Не прожити ані хвилини без повітря, й трьох діб без води і не можемо ми довго прожити без їжі. Бо ми також живі у нашому довкілля, і нам потрібне чисте повітря, щоб дихати, прозора і чиста водичка, щоб підтримувати свій організм, якому необхідна вода і екологічно чиста їжа, щоб жити.
Наша планета Земля дуже цікава тим, що на кожному континенті є різні тварини і рослини, яких нема більше ніде. Частина з них знаходиться вже на межі зникнення, і люди докладають чимало зусиль, щоб зберегти популяцію, а тому вирощують цих звірів у зоопарках та заповідниках, щоб потім випустити знову у дику природу, де вони зможуть прижитися, дати потомство і таким чином зберегти свою популяцію.
Працівники бібліотеки для дітей Якимів О. Л. та Цюпира М. Б. провели з учнями 2-го та 3-го класів ЗОШ №1 ( вчитель Пімошенко Л. П.) провели екологічне лото « Знай. люби. бережи.» Діти актино відповідали на питання, розгадували ребуси, відгадували загадки. Також учні малювали малюнки присячені збереженню природи. А які цікаві розповіді про природу були придумані школярами. Учні пообіцяли, що відтепер ще дбайливіше будуть піклуватися про природу. 
Інформацію подала зав. міської дитячої бібліотеки для дітей Мазур Т.Р.

Переглядів: 679 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: