П`ятниця, 29.03.2024, 13:00
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 23
9 листопада – На ДТЕК Бурштинській ТЕС, яка генерує електроенергію для експорту до країн Європи, продовжується програма модернізація енергоблоків. Виготовлений для енергоблока № 5 ДТЕК Бурштинської ТЕС блочний трансформатор відвантажений заводом-виробником ПАТ «Запоріжтрансформатор».
Модернізація енергоблока № 5 ДТЕК Бурштинської ТЕС почалася 5 березня цього року, планове закінчення робіт – у липні 2013 р. Вартість робіт із реконструкції енергоблока згідно з ТЕО – понад 448 млн грн (без ПДВ).
Під час реконструкції будуть модернізовані основні вузли енергоблока – котел, турбіна, генератор, встановлено новий блочний трансформатор, сучасний електрофільтр і АСУ ТП. Також у межах реконструкції блока буде оновлено електротехнічне обладнання.
«Необхідність модернізації енергоблока обумовлена як фізичним зношення устаткування – блок відпрацював на 01.01.2012 р. 285 тис. год. при парковому ресурсі 220 тис. год., – коментує Дуйсен Мергалієв, заступник директора з виробництва Дирекції з ... Читати далі »
Переглядів: 936 | Додав: vovak | Дата: 22.11.2012 | Коментарі(0)

9 листопада відбулась чергова, 26 сесія Бурштинської міської ради. Серед безлічі питань, котрі в той день вирішували депутати, особливо можна виділити питання виконання міського бюджету за 9 місяців 2012 року; питання внесення змін до Програми  соціально- економічного розвитку міста   Бурштин та с.Вигівка на 2012 рік; питання внесення змін до   «Плану природоохоронних  заходів   місцевого     фонду охорони навколишнього  природного середовища на 2012 рік» та питання про надання дозволу на виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво сміттєпереробного комплексу.
З рішеннями по цих та інших питаннях ви можете частково ознайомитись на сторінках газети, більш детальна інформація на Тимчасовому сайті Бурштинської міської ради, а окремим - болючим питанням, будуть присвячені матеріали у наступних номерах газети.
Окремим пунктом сесії можна виділити присутність уже народного депутата України від об’єднано ... Читати далі »
Переглядів: 899 | Додав: vovak | Дата: 22.11.2012 | Коментарі(0)

Від п. Олександри, жительки с. Вигівка:
Дякуємо владі, що привели до ладу водостічні канави у селі, дуже сподіваємось, що ще полагодять дорогу до Вигівки, там великі ями.
Відповідає Володимир Гулик, заступник  міського голови: у цьому році кошти були виділені на підсипку дороги.  Ми намагалися якісь дрібні ремонти виконувати. У бюджеті на наступний рік спробуємо закласти більше коштів і вирішити цю проблему. Справа у тому, що ремонт дороги можна проводити тільки за так звані «дорожні кошти» а їх у міста дуже мало.

Від п. Марії, жительки Бурштина:
В мене лиш одне питання, а точніше, побажання, щоб не було подорожчання опалення. Дуже прошу не піднімати ціни на комунальні послуги, бо пенсіонер більшу половину пенсії тратить на оплату за житло.
Ірина Бащук, головний економіст КП «Житловик»: можу запевнити жителів Бурштина, що ні цього року ні у першому кварталі наступного року ніякого подорожчання тарифів не буде. Навіть незважаючи на те, що жоде ... Читати далі »
Переглядів: 794 | Додав: vovak | Дата: 22.11.2012 | Коментарі(0)

 9 листопада в газеті  "Галицьке слово”  вийшла стаття п. Л.Галько "Щось треба робити! ".  Так, дійсно, проблема не нова, зрозуміло всім, що щось треба робити, тільки не зрозуміло, як. Сама ж стаття викликає багато зауважень та  запитань.

  По-перше, стаття вийшла в районній газеті, а говориться в ній лише про Бурштин. Невже в Більшівцях, Галичі, Івано-Франківську немає собак і тієї ж проблеми?
    Проте, поважний кореспондент регіонального телебачення навіть статтю друкує в районній газеті, хоча в "Бурштинському віснику” це питання вже підіймалося і обговорювалося.
По-друге, в інтерв’ю, яке навесні у мене брала п. Люба для ТРК" РАІ", я дійсно розказував про те, що під Львовом знаходиться притулок для бездомних собак  і щоб здати туди собаку (не враховуючи витрати на вилов та транспортування до Львова), треба було заплатити 560 грн.
Знову повторюсь, що в бюджеті такі кошти на 2012 рік не передбачались. Але ... Читати далі »
Переглядів: 869 | Додав: vovak | Дата: 22.11.2012 | Коментарі(0)

8 з 10 підприємців, які розпочинають власну справу, припиняють її протягом першого року, закриваючи зі збитками. Як створити успішний бізнес у Бурштині, уникнувши найбільших ризиків? Представляємо п’ять секретів успіху, які може застосувати кожен!
Правильний початок справи – це половина успіху, особливо у підприємництві. Не варто піддаватись загальній моді, поширеній думці про те, що той чи інший бізнес може бути успішним сам по собі. Так, звичайно, люди постійно купують хліб чи ліки. Але чому вони повинні робити це у Вашій крамничці чи аптеці? Щоб переконатись у привальному виборі майбутньої справи, зробіть п’ять простих кроків.
1. Зробіть ціннісну оцінку. Купуючи товар чи послугу, клієнт не тільки задовольняє свою потребу, а й вибирає згідно своєї системи цінностей. Для когось це – мінімальна ціна, для іншого – абсолютна свіжість, один цінує вишуканий сервіс понад усе, інший – швидкість обслуговування. Формування ціннісної пропозиції дозволить Вам чітко зрозуміти, чим Ваш проду ... Читати далі »
Переглядів: 761 | Додав: vovak | Дата: 22.11.2012 | Коментарі(0)

В минулому випуску газети ми розглядали питання необхідності сортування сміття в м. Бурштині для забезпечення кращого санітарного стану нашого міста та підвищення ефективності роботи комунальних служб. Проте, як показує практика, не всі жителі Бурштина розуміють принцип роздільного сміттєзбирання. Отже, як потрібно сортувати?

У м. Бурштині сортування сміття передбачає наявність відповідних контейнерів для кожного виду сміття (скло, ПЕТ-пляшка, папір та біо-відходи) на спеціально виділеному майданчику. Існують певні правила, яких потрібно дотримуватися при викиданні сміття в той чи інший контейнер, зокрема:
 ПАПІР (газети, журнали, картонні упаковки, офісний папір) необхідно збирати окремо. Виділіть вдома окремий пакет під мукулатуру і викиньте у відповідний контейнер. Всі паперові відходи повинні бути чистими, щоб бути в подальшому перероблені. ВАЖЛИВО: паперові серветки, кухонні рушники, наклейки, коробки від соку, шпалери, брудний або промаслений папір і целофан ... Читати далі »
Переглядів: 1124 | Додав: vovak | Дата: 22.11.2012 | Коментарі(0)

Програма природоохоронних заходів місцевих фондів з охорони навколишнього природного середовища по Бурштинській міській раді на 2012 рік була прийнята ще на початку року.  Тоді вона містила 49 пунктів. Чи все виконано, і скільки залишилося зробити? Чи встигнуть до зевершення року виконати роботи і куди подінуться закладені кошти, якщо роботи не виконають? Про це та інші питання ми говорили з начальником земельно-екологічного відділу Бурштинської міської ради Володимиром Копаницею. Адже саме його відділ розробляв  програму.

- Пане Володимире, розкажіть, будь-ласка, про стан виконання програми?
- Програма виконується справно. Ось буквально минулого тижня ми придбали баки для збору сміття і роздачі їх в індивідуальному секторі забудови. Це для будинків на вулицях, починаючи від Проектної, закінчуючи вулицями Молодіжна та Нова. Саме дві останні вулиці разом з вулицями Шевченка та Котляревського є найбільш проблемними, оскільки частина жителів цих вулиць зв ... Читати далі »
Переглядів: 1011 | Додав: vovak | Дата: 22.11.2012 | Коментарі(0)

Ось уже 40 років в головному осередку культури й дозвілля міста Бурштина функціонує бібліотека профкому Бурштинської ТЕС. На сьогодні книжковий фонд бібліотеки налічує 27 тисяч примірників, а ним користуються 1500 читачів. Опікується усім молода завідувачка – Надія Костянтинівна Гулик, цікава особистість, що з повною віддачею служить суспільству і читачеві.
…Ми сидимо в затишній читальній залі, де крім книг ще дуже багато декоративних рослин. Дбайливими жіночими руками тут створено ту особливу атмосферу, що дозволяє зануритись у світ книги. Тому гостям тут завжди раді.
- Надіє Костянтинівно, чим особлива ваша бібліотека?
- Знаєте, душу бібліотеці дають її відвідувачі: діти, молодь і дорослі мають змогу підібрати книжку для себе, для душі. Існує стереотипна думка, що тепер, в час технічного прогресу та інформаційних технологій, бібліотека не потрібна. Та я вважаю, що це не так. Протягом віків бібліотека накопичувала  духовні надбання, хай зміниться с ... Читати далі »
Переглядів: 913 | Додав: vovak | Дата: 22.11.2012 | Коментарі(0)

Інвестиційний паспорт, сучасний інструмент залучення іноземних та вітчизняних бізнесів у місто, готується для Бурштина, в рамках Декларації соціального партнерства між компанією ДТЕК та містом Бурштин.
Про це поінформувала у своїй презентації Ольга Сивак, інвестиційний радник відомої львівської компанії Цитадель капітал, що виконує експертні роботи у підготовці важливого документу. На зустрічі 5 листопада, у якій взяли участь представники міської ради, підприємці та депутати міста, було представлено формат очікуваного документа, та порядок роботи над ним.
В свою чергу, в ході підготовки до сесії міської ради, що відбулась 6 листопада, присутні депутати відзначили важливість збалансованого економічного розвитку міста, необхідність професійної допомоги у даному питанні, та надали пропозиції для Агенції місцевого економічного розвитку щодо роботи над Інвестиційним паспортом.
«Я дуже радий, що компанія, яка здійснює у Західній Україні значну частину залучень інвестицій для вітчизн ... Читати далі »
Переглядів: 798 | Додав: vovak | Дата: 22.11.2012 | Коментарі(0)

У одному з минулих номерів ми описували установку, за допомогою якої КП «Житловик» планував працювати з неплатниками за комунальні послуги. Зокрема, планувалося блокувати каналізаційні мережі. На сьогодні певна частка робіт вже виконана. За коментарями ми знову звернулися до начальника житлово-експлуатаційного господарства КП «Житловик» Романа Мельничука.

- Отож, пане Романе, які роботи зараз проводяться, і що це дає?
- Ну, як вибачите, на фотографіях показано сам процес чистки каналізаційних стояків у будинках і паралельне блокування неплатників, котрі мають велику заборгованість з оплати за надані комунальні послуги.
Зокрема на сьогодні ми вже провели блокування на Шухевича, 4, де було дві квартири з, відповідно 8 та 4 тисячами заборгованості. Сьогодні ми працюємо на Стуса, 12, де є 8 квартир, за власниками яких числиться заборгованість по 2 і більше тисячі гривень.
- Чи дає це якийсь ефект і чи можна, навіть маючи борг, уникнути блокування?
- ... Читати далі »
Переглядів: 751 | Додав: vovak | Дата: 22.11.2012 | Коментарі(0)

Відповідно до календарного плану робіт на 2012 рік з підготовки до проведення Всеукраїнського перепису населення управління статистики завершило підготовчі роботи до Всеукраїнського перепису населення з перевірок адресного господарства в м. Бурштин.
 На сьогоднішній день ще мають місце недоліки у адресному господарстві міста, зокрема відсутні таблички з назвами вулиць та номерами будинків на наступних вулицях : О. Басараб, Івасюка, Проектна, Незалежності, Лісна, Миколайчука.
Виконком Бурштинської міської ради звертається до всіх жителів  вулиць приватного сектору з проханням виготовити та встановити номерні знаки на власних житлових будинках.
Дякуємо за співпрацю.

Переглядів: 755 | Додав: vovak | Дата: 22.11.2012 | Коментарі(0)