Середа, 24.04.2024, 21:39
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 04
В рамках запланованого екологічного арт-проекту «Еко-країна: зробимо місто чистим», метою якого є підвищення рівня обізнаності та докорінної зміни відношення населення щодо способів збору побутових відходів для їх подальшої вторинної переробки сировини, розпочинаємо розміщення серії статей, спрямованих на формування екологічної свідомості серед жителів міста.

Люди щодня викидають величезну кількість сміття, хоча більшість відходів можна було б використовувати для повторної переробки, що принесло б чималу користь навколишньому середовищу. В середньому кожна українська сім'я за рік викидає близько 1 тонни відходів. Сміття можна переробляти і повторно використовувати у виробництві як початкову сировину.
Повторній переробці підлягають папір, скло, металеві та алюмінієві банки, текстиль, пластик, органічні відходи. Усі ці матеріали, отримані при сортуванні, знаходять попит з боку організацій по всій території України, які займаються прийомом вторинної сировини.
В ... Читати далі »
Переглядів: 1873 | Додав: vovak | Дата: 04.11.2012 | Коментарі(0)

На питання Володимира Дмитровича «Дитяча спортивна школа з веслування на байдарках працювала ще з 1969 року, її вихованці є майстрами спорту та чемпіонами Європи. Чому місцева влада не підтримує розвиток спорту, зокрема цієї школи?» відповідь буде опублікована у наступному номері газети. Відповідатиме провідний спеціаліст юрист виконавчого апарату міської ради Володимир Данилюк.
«Необхідно зазначити, що Бурштинська веслувальна база знаходилась у колективній власності Івано-Франківської крайової організації фізкультурно – спортивного товариства «Україна» і ніколи не була власністю нашого міста та не фінансувалася з міського бюджету.
Постановою президії Центральної ради фізкультурно – спортивного товариства «Україна» від 25.03.2009 р. № 1/11 та крайової організації від 10.04.2009 р. № 3/1 приміщення та майно веслувальної бази було передано у власність територіальних громад сіл, селищ та міст області в особі Івано-Франківської обласної ради про що є рішення обласної ради № 809-30/20 ... Читати далі »
Переглядів: 830 | Додав: vovak | Дата: 04.11.2012 | Коментарі(0)

Ефективне використання енергії – найболючіша проблема міста Бурштин. Питання енергозбереження та енергоефективності має сьогодні надзвичайно важливе значення у закладах та установах міста.  Значні витрати бюджетних коштів на оплату спожитих енергоносіїв не дозволяють виділити з бюджету міста додаткові кошти на впровадження енергозберігаючих заходів.
Міська влада активно працює в напрямку формування чіткої енергетичної політики - розв’язання актуальної для країни в цілому та органів місцевого самоврядування, зокрема проблеми нераціонально великих витрат енергоносіїв на об'єктах житлово-комунальної та бюджетної сфери. Зростання цін на газ, електроенергію, вугілля та інші види палива, надзвичайна зношеність та застарілість теплообмінного, електричного обладнання, інженерних мереж у закладах та установах зумовлюють шукати нові підходи до розв’язання проблеми.
31 жовтня 2012р. в приміщенні міської ради  відбулося засідання Дорадчого комітету з питань сталого енергетичного р ... Читати далі »
Переглядів: 710 | Додав: vovak | Дата: 04.11.2012 | Коментарі(0)

 І знову осінь… І знову десятки людей приходять до міської ради з однією і тою ж проблемою: течуть дахи. І знову в котрий раз приходиться пояснювати : « Люди добрі, без Вашої участі (читайте співфінансування), дане питання  вирішене не буде»!
 Передбачаю бурхливу гнівну реакцію наших громадян, котрі до цього часу впевненні, що КП « Житловик» (чи міська рада, чи держава) повинні ремонтувати їхні будинки. Хочу ще раз пояснити всім: ні ЖЕКи, ані територіальні громади, ані тим більше держава – не мають жодного стосунку до Вашого майна.


Тепер постараюсь пояснити, чому.
Відповідно до ч 2 ст. 382 ЦКУ, співвласникам будинку на праві спільної сумісної власності належать приміщення загального користування, опорні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання за межами або всередині квартири, яке обслуговує більше однієї квартири. А також споруди, будівлі, які призначені для забезпечення потреб усіх власників квартир та власни ... Читати далі »
Переглядів: 985 | Додав: vovak | Дата: 04.11.2012 | Коментарі(0)

провів міський голова минулого четверга у ПК «Прометей». Основним лейтмотивом зустрічі було питання використання коштів, які надходять/надійшли з екологічного податку. Також бурштинців цікавили й інші проблемні моменти у житті міста.
«З основних проблем, з котрим зараз стикається місто Бурштин, як, в принципі, і всі населені пункти Західної України, - затримка фінансування на рівні казначейства - зазначив міський голова Петро Курляк.
Станом на четвер, 25 жовтня по загальному фонду у нас не проплачених робіт на 352 тисячі 278 гривень.
По спеціальному (по екології) вже півтора місяця стоять платіжки на суму 1 мільйон 537 тисяч 387 гривень.
По бюджету розвитку зараз у казначействі зависло платіжок на суму 220 тисяч 642 гривні.
Транспортних коштів - коштів, за котрі можна ремонтувати дороги - 603 тисячі 903 гривні.
Тому роботи у місті знову паралізовані.»
Детальніший звіт про зустріч та про використання екологічних коштів - у одному з наступних номерів газети.
Переглядів: 763 | Додав: vovak | Дата: 04.11.2012 | Коментарі(0)

Звернення єдиного кандидата від опозиції по в/о № 84
Шановні виборці одномандатного виборчого округу № 84, дорогі прикарпатці!
Насамперед вітаю усіх вас з переконливою перемогою на парламентських виборах нашої нової, молодої команди! Наша перемога – це у першу чергу ВАША перемога! Ви перемогли багато в чому самих себе: свою недовіру, свою соціальну апатію, своє розчарування політичним та соціально-економічним становищем у державі; дехто переміг свій страх перед погрозами і залякуваннями, перед словами і діями чиновників, від яких, на жаль, у нашій державі залежать ваші посади, зарплати, соціальні виплати тощо.
Ви – переможці! І я уклінно вклоняюся кожному з вас, хто віддав свій голос за молоду патріотичну силу, яка – даю вам слово – буде відстоювати ваші законні інтереси і ваше право на гідне життя, працюватиме, щоб ваші сподівання і надії у близькому часі стали реальністю.
Сьогодні в України з’явився уже не примарний, а цілком справжній шанс розвиватися у напрямку цивілі ... Читати далі »
Переглядів: 683 | Додав: vovak | Дата: 04.11.2012 | Коментарі(0)

Ні для кого не секрет, що мешканці Бурштина накопичили величезну заборгованість перед КП «Житловик» за комунальні послуги. Тому й виходить, що одні - ті, що платять - одинаково несуть відповідальність з іншими - тими, що не платять. Натомість підприємство щорічно надає послуги, які частково не оплачуються.
У цьому році вирішено покласти край неоплатам. Машина, яка відповідатиме за відключення боржників у підприємтсва вже є.
Ситуацію коментує начальник житлово-експлуатаційного господарства КП «Житловик» Роман Мельничук:

На сьогодні комунальне підприємство «Житловик» володіє спеціальною установкою «ЧОП - 2008». Що собою представляє ця установка: це установка для прочистки та блокування каналізаційних мереж.
Найбільше читачів газети, напевно, цікавитиме саме функція відключення. Тобто блокування каналізаційних мереж.
Враховуючи те, що у нашого підприємства велика кількість боржників а до ї ... Читати далі »
Переглядів: 798 | Додав: vovak | Дата: 04.11.2012 | Коментарі(0)

У цьому номері до вашої уваги відповіді на питання, які були озвучені жителями Бурштина у номері минулому. Отож:
 1.п. Анна і п. Іван, мешканці будинку 14, вул. Січових Стрільців:
«Телевізійна вишка, що стоїть неподалік, вже десяток років отруює нам життя. Ми стали часто хворіти, а діти не мають змогли ходити  на прогулянки до фонтану… Ми хочемо знати, чи є допустимим таке близьке до жилих будинків розташування вишки. Чи не можна винести її за межі Бурштина, як це роблять у всіх цивілізованих містах?»
Відповідає перший заступник міського голови Володимир Романович Гулик.
- Скажу відверто - до виконкому міськоїради неодноразово надходили звернення громадян з питання встановлення та рорзміщення телевізійної вишки у центрі міста. Проте, як усізнають, вишка стоїть вже не перший рік, як надавались дозволи на встановлення вишки у центрі я знати не можу і, тим більше, не хочу коментувати дії попередньої влади.
Проте, мене, як мешканця міста також непокоїло це п ... Читати далі »
Переглядів: 1157 | Додав: vovak | Дата: 04.11.2012 | Коментарі(0)