П`ятниця, 29.03.2024, 13:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 4 » Змістовні відповіді на цікаві питання
16:53
Змістовні відповіді на цікаві питання
У цьому номері до вашої уваги відповіді на питання, які були озвучені жителями Бурштина у номері минулому. Отож:
 1.п. Анна і п. Іван, мешканці будинку 14, вул. Січових Стрільців:
«Телевізійна вишка, що стоїть неподалік, вже десяток років отруює нам життя. Ми стали часто хворіти, а діти не мають змогли ходити  на прогулянки до фонтану… Ми хочемо знати, чи є допустимим таке близьке до жилих будинків розташування вишки. Чи не можна винести її за межі Бурштина, як це роблять у всіх цивілізованих містах?»
Відповідає перший заступник міського голови Володимир Романович Гулик.
- Скажу відверто - до виконкому міськоїради неодноразово надходили звернення громадян з питання встановлення та рорзміщення телевізійної вишки у центрі міста. Проте, як усізнають, вишка стоїть вже не перший рік, як надавались дозволи на встановлення вишки у центрі я знати не можу і, тим більше, не хочу коментувати дії попередньої влади.
Проте, мене, як мешканця міста також непокоїло це питання. І що можу сказати: неодноразові перевірки як обласною санітарно-епідеміологічною станцією так і районною, а також іншими службами як проводились рік  тому не засвідчили жодних порушень чи змін у електромагнітному полі міста.
Остання провірка була проведена у березні івано-франківською філією Українського державного центру радіочастот. Перевірка проводилась на наш запит і  після неї на адресу міської ради були надіслані копії дозволів протоколів та інших документів, у яких сказано, що ніякої шкоди здоров’ю мешканців міста дана вишка не несе. «Технічні характеристики та параметри випромінювання відповідають нормам та гостам» - сказано у документах.
Я особисто з працівниками обласної санепідемстанції ходив і проводив заміри напруження поля. Робили заміри у 9-поверхівці в центрі міста - на поверхах 4, 6 та 9. Також у різних частинах міста. Найбільше напруження поля було зафіксовано на розі дільниці поштового зв’язку, проте і воно було в межах норми. Також точки замірювання були у будинках на Шухевича 4, 6, 8, 10, 12 і навколо  вишки по параметру.
Стосовно виносу вишки за межі міста - питання риторичне, адже наразі немає підстав. Принаймні, згідно з наданими документами контролюючих органів.
Ще одне питання, яке люди задають нам - неякісне приймання теле та радіосигналів. Проте, це більше питання до людей та до якості приймачів. Адже не всі приймачі сьогодні якісні.

На питання Володимира Дмитровича «Дитяча спортивна школа з веслування на байдарках працювала ще з 1969 року, її вихованці є майстрами спорту та чемпіонами Європи. Чому місцева влада не підтримує розвиток спорту, зокрема цієї школи?» відповідь буде опублікована у наступному номері газети. Відповідатиме провідний спеціаліст юрист виконавчого апарату міської ради Володимир Данилюк.

 Також у одному з минулих номерах було питання від пана Миколи про безпритульних собак у місті. Зокрема, воно звучало так: Прошу навести лад з безпритульними собаками. Вони не лише нищать клумби, квітники, а й можуть бути небезпечними для людей, бо переносять всілякі болячки, на дітей гавкають, сам був свідком, як пес кинувся на дитину.» На це питання також відповідає Володимир Гулик.
Проблема з безпритульними собаками існувала давно і вже з перших днів мого перебування на займаній посаді до виконкому почали надходити скарги. Тож ще минулого року я неодноразово звертався до райдержадміністрації, а також до служб, які мали б цим займатия, але отримував тільки відписки. Проблема у тому, що будь-яка неправомірна дія, вчинена з твариною, навіть безпритульною, тягне за собою кримінальну відповідальність - аж до трьох років позбавлення волі.
Тому фактично на даний час собак можна тільки виловлювати і відправляти у відповідні притулки. Таких на теренах нашої області у минулому році не було. Був притулок під Львовом. І для того, щоб одну собаку відвезти в притулок, потрібно було потратити 560 гривень.
Тобто відвезти собаку і заплатити ще за місячне утримання у притулку. В подальшому працівники притулку займалися роздачею цих собак бажаючим.
Відповідно коштів у бюджеті ні в минулому році ні в цьому році не закладено. Маю велику надію, що депутати при формуванні бюджету на наступний рік закладуть ці кошти  і справа нарешті зрушить з місця.
Адже у Івано-Франківську цього року почало свою роботу комунльне підприємство «Полігон», яке займається виловлюванням безпритульних собак і поміщає їх у притулок у селі Павлівка Тисменицького району. Я вже з ними контактував.  Орієнтовна вартість вилову та передачі собаки у притулок становить 100 гривень. Це вже значно менші кошти тож надіюся, що депутати врахують і ці суми при формуванні бюджету на наступний рік.
Також хочу звернутись до громадян з проханням думати, перш ніж заводити спочатку маленьке пухнасте звірятко для дітей, а потім - коли воно виросте - викидати на вулицю велику собаку.
Підготував Василь Д.

Переглядів: 1152 | Додав: vovak | Теги: РАІ, Данилюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: