Субота, 20.04.2024, 14:10
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 23 » ДВІ СЕСІЇ ЗА ТИЖДЕНЬ
23:45
ДВІ СЕСІЇ ЗА ТИЖДЕНЬ
9 листопада відбулась чергова, 26 сесія Бурштинської міської ради. Серед безлічі питань, котрі в той день вирішували депутати, особливо можна виділити питання виконання міського бюджету за 9 місяців 2012 року; питання внесення змін до Програми  соціально- економічного розвитку міста   Бурштин та с.Вигівка на 2012 рік; питання внесення змін до   «Плану природоохоронних  заходів   місцевого     фонду охорони навколишнього  природного середовища на 2012 рік» та питання про надання дозволу на виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво сміттєпереробного комплексу.
З рішеннями по цих та інших питаннях ви можете частково ознайомитись на сторінках газети, більш детальна інформація на Тимчасовому сайті Бурштинської міської ради, а окремим - болючим питанням, будуть присвячені матеріали у наступних номерах газети.
Окремим пунктом сесії можна виділити присутність уже народного депутата України від об’єднаної опозиції «Батьківщина» Володимира Купчака.
Володимир Романович подякував усім депутатам, а в їх особі - усім бурштинцям, за підтримку та запевнив, що він завжди буде вірним своїм обіцянкам і намагатиметься в усьому сприяти Бурштину.
Зокрема мова йшла про можливість надання місту статусу міста обласного підпорядкування, про правове регулювання проблеми безпритульних собак на рівні Законів України, та про важливість виділення Бурштину дотації для покриття дефіциту бюджету до кінця року.

А вже 16 листопада депутати зібрались на позачергову сесію.  На цій сесії розгладалося тільки одне питання - про можливість чи неможливість «реорганізації лікувально-профілактичних закладів Галицького району», наказ про що видав головний лікар Галицької центральної районної  лікарні Мирон Матейко.
На сесії виступив сам Мирон Федорович а також завідуючий міською лікарнею Бурштина Сергій Сопільняк. Депутати задали відповідачам величезну кількість питань та виступили з цікавими пропозиціями. Стенограму сесії читайте у наступному номері газети, а сьогодні ж, у зв’язку з потребою швидко здати номер у друк, подаємо вам рішення позачергової сесії та текст звернення.

Бурштинська міська рада
Галицького району Івано-Франківської області
ШОСТЕ      СКЛИКАННЯ
Рішення від 16 листопада 2012 року  №01/27-12 м.Бурштин
Про звернення головного лікаря
та профкому Бурштинської міської лікарні
Розглянувши звернення головного лікаря та  профкому Бурштинської міської лікарні, щодо наказу головного лікаря Галицької ЦРЛ №178 від 07.11.2012 року «Про реорганізацію лікувально-профілактичних закладів Галицького район», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», врахувавши пропозиції комісії з питань гуманітарної політики міська рада
вирішила:
1.Інформацію  головного лікаря та  голови  профкому Бурштинської міської лікарні, прийняти до відома,  наказ головного лікаря Галицької ЦРЛ №178 від 07.11.2012 року «Про реорганізацію лікувально-профілактичних закладів Галицького району»  вважати необґрунтованим та виданим  передчасно.
2 Міському голові  направити  текст звернення  міської ради  що додається  до Верховної  Ради України,      Кабінету  міністрів У країни,  Івано-Франківської ОДА,                                                                Івано-Франківської  обласної ради, Галицької  районної  ради,   Галицької РДА.                                                             
3.Рекомендувати головному лікарю Галицької ЦРЛ скасувати  наказ №178 від 07.11.2012 року «Про реорганізацію лікувально-профілактичних закладів Галицького району».
4.Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови М.Козар та голову комісії з питань гуманітарної політики В.Василика.
Міський  голова                            П.Курляк

 Верховна  Рада України,   Кабінет  міністрів У країни
Івано-Франківська обласна рада, Івано-Франківська  ОДА
Галицька  районна  ради, Галицька РДА
Звернення
Ми, депутати Бурштинської міської ради звертаємося до Вас стосовно  наказу головного лікаря Галицької центральної районної  лікарні  № 178 від 7.11.2012 року «Про реорганізацію  лікувально-профілактичних закладів Галицького району».
7 липня 2011 року Верховна Рада України ухвалила два закони щодо медичної реформи в Україні.
Закон України «Про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо удосконалення надання медичної допомоги» встановлює, що мережа державних і комунальних закладів охорони здоров’я формується з урахуванням потреб населення у медичному обслуговуванні, необхідності  забезпечення його якості, своєчасності, доступності та ефективності використання матеріальних, трудових і фінансових ресурсів. Існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена.
Наступний Закон України «Про порядок реформування системи охорони здоров’я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та м. Києві» передбачає відпрацювання на базі пілотних   регіонів основних підходів до реформування системи охорони здоров’я, їх моніторинг та оцінку для подальшого поширення на всю територію країни. Практична реалізація пілотних проектів починається із структурної реорганізації первинної та екстерної медичної допомоги.
На даний час впровадження пілотного проекту в зазначених регіонах не завершено. Результати впровадження не опрацьовані, не враховано недоліки, немає законодавчого врегулювання фінансового забезпечення  реформи медичної галузі в країні та нашому місті зокрема.
Враховуючи   кількість населення м. Бурштин  та 13 навколишніх сіл,  яке обслуговує Бурштинська міська лікарня ми вважаємо, що виконання даного наказу призведе до зруйнування системи медико санітарної допомоги населенню і його впровадження в дію є передчасним.
Бурштинська міська рада як орган місцевого  самоврядування , власник майна  Бурштинської міської лікарні взагалі не була проінформована про проект (порядок) реформування медичної галузі  на території міста. Проект наказу головного лікаря  Галицької центральної районної лікарні –як регуляторний акт не був  оприлюднений, наші зауваження та пропозиції відповідно не враховані.
    Просимо Вас:
-розглянути наше звернення;
-зупинити дію наказу головного лікаря Галицької ЦРЛ №178 від 07.11.2012 р.
Прийнято на  позачерговій 27 сесії міської
 ради 16 листопада 2012 року

Переглядів: 904 | Додав: vovak | Теги: Сопільняк, Курляк, сесія, Матейко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: