П`ятниця, 19.04.2024, 01:59
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 23 » ПРО БЛОКУВАННЯ БОРЖНИКІВ
23:38
ПРО БЛОКУВАННЯ БОРЖНИКІВ
У одному з минулих номерів ми описували установку, за допомогою якої КП «Житловик» планував працювати з неплатниками за комунальні послуги. Зокрема, планувалося блокувати каналізаційні мережі. На сьогодні певна частка робіт вже виконана. За коментарями ми знову звернулися до начальника житлово-експлуатаційного господарства КП «Житловик» Романа Мельничука.

- Отож, пане Романе, які роботи зараз проводяться, і що це дає?
- Ну, як вибачите, на фотографіях показано сам процес чистки каналізаційних стояків у будинках і паралельне блокування неплатників, котрі мають велику заборгованість з оплати за надані комунальні послуги.
Зокрема на сьогодні ми вже провели блокування на Шухевича, 4, де було дві квартири з, відповідно 8 та 4 тисячами заборгованості. Сьогодні ми працюємо на Стуса, 12, де є 8 квартир, за власниками яких числиться заборгованість по 2 і більше тисячі гривень.
- Чи дає це якийсь ефект і чи можна, навіть маючи борг, уникнути блокування?
- Так. Наразі є великий ефект. Скажу, що показники по оплаті щодня зростають на десятки тисяч. Якщо так піде і надалі, то установка, котрою здійснюється блокування, за два тижні себе повністю окупить.
-Чи можна, все-таки, домовитися?
- Звичайно. КП «Житловик» готове йти на співпрацю з усіма. Якщо, наприклад,  людина приходить до нас, укладає договір на реструктуризацію боргу, і вчасно проводить зазначені у договорі платежі, де включена частина боргу і поточний місячний платіж, то ми, звичайно, не будемо блокувати каналізаційні виходи у квартирах таких людей.
Сьогодні ми маємо дуже багато таких випадків,  де ми повинні були йти перекривати каналізаційний вихід а вже тепер не перекриваємо. Наприклад у п’ятницю прийшла людина і заплатила 6 тисяч, пообіцявши повернути і решту боргу.
Ми згідні йти на поступки, але людей потрібно навчити, що за спожиті послуги потрібно платити. А то у нас звикли, що державі - в останню чергу. Натомість підприємство мусить працювати і надавати якісні послуги.
- А як же моральна сторона питання? Чи часом не залишаться без зручностей люди похилого віку, немічні та одинокі, які іноді не можуть заплатити?
- Ви знаєте, чомусь так складаться, що боргують якраз ті, у кого в квартирі не вистачає хіба що пташиного молока.  Старша ж людина, отримавши пенсію, одразу спішить заплатити за квартиру а вже потім витрачає на щось інше. Тому і виключаємо (читай «блокуємо») ми, добираючись установкою по стояках з даху тільки ті квартири,  де є боржник, а не всі.
- Розблокування вартуватиме 250 гривень?
- Це мінімальна вартість. Адже мусимо розраховувати відстань до будинку, поверх, кількість квартир, які треба розблокувати. Тож ціни у кожному випадку будуть різні.
- І наостанок: на фото видно дуже зношену трубу.
- Вже багато  стояків убудинках в Бурштині замінено на пластикові. Там ситуація зовсім інша. Але сьогодні, користуючись нагодою, хочу звернутись до всіх мешканців з проханням не міняти стояки на верхніх поверхах самостійно. Адже є випадки заміни 100 міліметрової труби на 50 міліметрову, що спричинює слабкий вихід вентиляційного повітря, а це спричиняє гниття труб. Також потім важко прочистити увесь стояк, котрий, у більшості своїй, все ж залишається 100 міліметровим.
В.К.

Переглядів: 757 | Додав: vovak | Теги: Віктор Марчук, КП Житловик, ЖКГ, Роман Мельничук | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: