Субота, 27.04.2024, 07:36
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 16

На вівторок скликано другу сесію Бурштинської міської ради сьомого скликання.
Сесію призначено на 10.00. Також на сесії буде утворено виконавчий комітет, постійні комісії та затверджено регламент ради.

"Бурштинський вісник" завтра вперше вестиме текстову трансляцію сесійного засідання. Тож дізнавайтеся прізвища заступників, секретаря та керуючого справами в онлайн режимі.

Переглядів: 566 | Додав: REDAKTOR | Дата: 16.11.2015 | Коментарі(1)

- Насамперед, вітаємо з обранням. Роксолано Олександрівно, ви йшли на вибори самовисуванцем. Яким чином тепер будете будувати роботу ради та сесії. Як формуватимете нову команду?


- Дякую. Усім уже відомо, що нинішній виборчий процес був дуже недосконалим. Більше ста партій брали участь у виборах в Україні. У нас в місті їх було десять. До міської ради пройшли депутати із восьми партій. А самовисуванець – це фактично людина, яка йде від громади, це людина, яка має підтримку і від різних політичних партій і від людей-професіоналів з різних галузей. Я вирішила йти сама, щоб дати зрозуміти нинішнім депутатам, що у місті сьогодні політики не потрібно. У місті потрібні особистості, організатори, менеджери за якими йде народ.
- Ви приступили до виконання обов’язків рівно день тому. Чи встигли вже ... Читати далі »

Переглядів: 752 | Додав: REDAKTOR | Дата: 16.11.2015 | Коментарі(0)

З 10 по 14 листопада тривав навчально-мережевий візит спеціалістів бізнес-центрів, представників місцевої та обласної влади Луганщини в рамках грантового проекту «Центри підтримки бізнесу - інститути розвитку Луганщини». Як розповів директор Агенції місцевого економічного розвитку Бурштина Олександр Бабій, «цей проект реалізовується АМЕР спільно з  Кремінською бізнес-асоціацією і реалізовується програмою розвитку ООН за фінансової підтримки Уряду Японії. Проект спрямований на розвиток бізнес-середовища Донецької та Луганської областей. Зокрема цей проект має посприяти підтримці і посиленню бізнес-центрів в трьох районах Луганської області: Кремінському, Сватівському та Старобільському. Бізнес-центри, як структури, що підтримують підприємців, можуть їм допомогти вийти на нові ринки, та покращити ситуацію, яка зараз досить складна на Північному Донбасі. В рамках проекту ми хочемо показати ті кращі практики, які є на Прикарпатті, цікавих підприємців та їх бізнес, ... Читати далі »

Переглядів: 688 | Додав: REDAKTOR | Дата: 16.11.2015 | Коментарі(0)

13 листопада 2015 року під головуванням міського голови Роксолани Джури відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення в місті Дня Гідності та Свободи. Під час обговорення було прийнято рішення відзначати цю дату впродовж трьох днів, залучивши усіх,  хто брав участь у Революції Гідності на Майдані, бере безпосередню участь в антитерористичній операції та працює як волонтер.
 Зокрема, 20 листопада о 13:00 год. на базі Бурштинського енергетичного коледжу планується провести  конференцію-круглий стіл за участю студентів, учнів, активних учасників Майдану, бійців АТО, громадськості, влади міста та преси. 
21 листопада о 17:00 год. на площі Героїв УПА відбудеться панахида за Небесною Сотнею та загиблими учасниками АТО. Також 21 листопада о 18:00 год. в ПК «Прометей», а 22 листопада о 16:00 год. - в будинку ім.. Т. Шевченка планується провести мистецький захід, під час якого віддати належну шану усім учасникам доленосни ... Читати далі »

Переглядів: 554 | Додав: REDAKTOR | Дата: 16.11.2015 | Коментарі(0)

Згідно з Законом України «Про колективні договори і угоди» колективний договір укладається на підприємствах, установах, організаціях незалежно від форм власності і господарювання, які використовують найману працю і мають право юридичної особи. Відповідно до ст.9 Закону та ст.15 Закону України колективні договори підлягають повідомній реєстрації місцевими органами державної виконавчої влади. 
Змістовний колективний договір, укладений з додержанням чинного законодавства, узгоджений з роботодавцем і ухвалений трудовим колективом, забезпечує інтереси сторін під час можливих спорів (або конфліктів) між сторонами соціально-трудових відносин.     
Колективний договір, що подається на реєстрацію, має відповідати вимогам чинного законодавства .
Під час розробки та укладання колективних договорів передусім слід звернути увагу на розділ «Оплата праці». Держава регулює її розмір установленням мінімальної заробітної плати: 
... Читати далі »

Переглядів: 564 | Додав: REDAKTOR | Дата: 16.11.2015 | Коментарі(0)

7 листопада у м. Бурштині в рамках проекту: Розвиток заради змін: активізація жінок в період кризи відбувся круглий стіл на тему «Консолідація жінок в період кризи». Учасниками заходу стали жінки з числа внутрішньо-переміщених осіб, представниці громадських організацій та громадські активістки міста. Запрошеними гостями заходу були члени «Всеукраїнського об’єднання «Українці Донбасу і Криму»» та Радник Міністра соціальної політики України з питань внутрішньо-переміщених осіб у Івано-Франківській області – Олексій Многолет.
У теплій та дружній атмосфері обговорили актуальні питання сьогодення, основні проблеми внутрішньо-переміщених осіб та визначили напрямки роботи в громадському секторі. Для продовження розпочатої справи та підвищення інституційної спроможності жіночих громадських організацій, пришвидшення адаптації жінок з числа внутрішньо-переміщених осіб через залучення їх до суспільно-важливих проектів у приймаючих громадах ... Читати далі »

Переглядів: 615 | Додав: REDAKTOR | Дата: 16.11.2015 | Коментарі(0)

Величезна картина, у розмір цілої стіни будинку, в центральній частині міста Бурштина віднедавна стала неабиякою окрасою, своєрідним вибухом барв серед сірої буденності. Ідея такого арт-проекту, тобто графіті на стінах багатоповерхівок, виникла сьогодні уже в екс-голови міста Петра Курляка. Двоє молодих друзів митців, а це Христина Колоша та Олександр Сівецький, вирішили втілити цей, дещо незвичний, задум у дійсність. Тому хочемо ближче познайомити вас із талановитими молодими людьми, які вміють бачити світ багатогранно.
Отож, Христина та Олександр народилася в Бурштині. Дівчина навчалася в Київському коледжі легкої промисловості на дизайнера взуття та аксесуарів. Олександр, попри творчу натуру, має технічну освіту. Хист до малювання Христина, як розповіла, виявляла змалку. Сама ж запропонувала відомому у Бурштині художнику Володимиру Гою стати її наставником, адже прагнула вдосконалити свої навики. Митець погодився. Здобутий досвід допоміг у подальшому навчанні та реалізації ... Читати далі »

Переглядів: 770 | Додав: REDAKTOR | Дата: 16.11.2015 | Коментарі(1)

«Дорогий Боже, я дякую Тобі за все і хочу вірити, що Ти мені допоможеш. Я дуже, дуже хочу додому. Я мрію обняти свою ріднесеньку матусю, а ще, щоб тато навчив мене плавати. Я буду дуже чемний і не буду їх засмучувати. Прошу Тебе, мій Ісусе, нехай по мене приїдуть батьки і, щоб я їм сподобався.»
Ця щира молитва лине з тисячі вуст дітей сиріт по усій Україні. Діти благають про допомогу. Така ж молитва звучить і в міжрегіональному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей в Івано-Франківській області, що знаходиться в мальовничому селі Мединя, Галицького району. На даний час тут перебуває 18 дітей з нашої області, які потребують особливої уваги, любові і опіки. Це діти із проблемних сімей, діти-сироти при живих батьках, діти в яких немає батьків. Усі вони потребують захисту. Весь колектив, який очолює директор цього закладу Оксана Романівна Дідушко з особливою турботою ставиться до дітей. Найперше стараються розшукати дитині рідних батьків, або батьків, які б ... Читати далі »

Переглядів: 573 | Додав: REDAKTOR | Дата: 16.11.2015 | Коментарі(0)

Щорічно 9 листопада (день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця) у нашій країнні відзначається День української писемності та мови.
До цього свята працівники міської дитячої бібліотеки провели літературну годину «Мово моя українська» з учнями 10 класу школи №1 (кл. керівник Смолій Н.В.). 
Як було зазначено під час заходу, кілька століть нас привчали до думки про нібито «вторинність» української мови, ретельно приховуючи величезний масив української ж писемності, історії та культури, що сягає глибокої давнини і налічує багато тисячоліть. Тим часом 70 відсотків наших громадян вважають українську мову символом української державності. Її не вдалося знищити жодному із завойовників, а таких було чимало. З 1622 року до розпаду СРСР 58 разів законами і постановами знищували українську мову, а відповідно – й українську свідомість,  Палили україномовні Євангелія, забороняли книгодрукування українською. І навіть називати ді ... Читати далі »

Переглядів: 449 | Додав: REDAKTOR | Дата: 16.11.2015 | Коментарі(0)

Так повелося, що все найкраще іде від щирого серця. Тому людей поділяють на тих, хто має добре чи черстве серце. Перші з них творять добро, є милосердними, співчутливими, безкорисливими, допомагають ближнім. Прикладом людей з добрим серцем служать волонтери, лікарі, вчителі, усі небайдужі. Їх турбота проявляється у ставленні до інших людей, тварин, природи.
Добре серце має коротку пам’ять як відносно своїх благодіянь, так і у відношенні нанесених йому образ. Велике, шляхетне серце прощає необдумані дії, слова, викликані недосконалістю людської натури. Добро повноцінно, коли хто-небудь переймається реальними турботами, стражданнями й радостями своїх близьких. Добро повноцінно, коли людиною рухає не абстрактна ідея добра, а живі почуття любові, жалю, симпатії, безкорислива радість спілкування
Працівники міської дитячої бібліотеки провели бесіду «Для чого людині серце» із вихованцями дитячого садоча №1 «Веселка» ( вихователь Кравчук Г.Б.) Діти ... Читати далі »

Переглядів: 897 | Додав: REDAKTOR | Дата: 16.11.2015 | Коментарі(0)