Субота, 27.04.2024, 07:58
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 09

Володимир Соківка загинув 6 листопада при виконанні службових обов’язків. На фронті Володимир Михайлович перебував ще з березня. 

Народився воїн в 1969 році у селі Поділля Галицького району. У покійного залишились дружина, двоє дітей (син та дочка) та 5-місячний онук.

Згідно з офіційною інформацією у чоловіка стався інсульт і він помер під час операції у лікарні міста Сєвєродонецьк. Служив Герой за 7 кілометрів від Сєвєродонецька.

... Читати далі »

Переглядів: 608 | Додав: REDAKTOR | Дата: 09.11.2015 | Коментарі(0)

Місто Бурштин втратило ще одного героя

Від імені Бурштинської громади висловлюємо найщиріші співчуття  родині та близьким Соківки Володимира Михайловича, учасника антитерористичної операції, який героїчно загинув, захищаючи цілісність та незалежність рідної України.
Володимир Соківка назавжди залишиться у пам’яті земляків, залишиться Героєм, вірним сином своєї держави.
Слава Україні! Вічна слава її Героям!
Похорон Володимира Соківки відбудеться 9 листопада 2015 року о 12:00 год.
Виконавчий комітет Бурштинської міської ради

Переглядів: 481 | Додав: REDAKTOR | Дата: 09.11.2015 | Коментарі(0)

Українська спільнота вже встигла охрестити цьогорічні вибори одними з найнесправедливіших виборів в Україні. Адже формат з одним кандидатом без конкуренції (так званий «перший у списку») а також процентний підрахунок голосів та представників від партій, практично позбавив деякі округи можливість мати у раді «свою людину». 
За повідомленням інтернет-видання «Галка» у Івано-Франківську таким чином без «людини від округу» залишилось близько 53 тисяч виборців.  Проте сталося те, що сталося. Тож дозвольте у цьому номері ще раз зупинитися на основних аспектах виборчих перегонів у Бурштині.
Оскільки ми у минулому номері подавали повний протокол обрання депутатів до міської ради (з подання ТВК), то вже у цьому номері з суто власної ініціативи ознайомимо бурштинців із результатами голосування за міського голову а також за депутата до обласної ради.
Отож, згідно Протоколу про результати виборів міського голови Бурштин ... Читати далі »

Переглядів: 929 | Додав: REDAKTOR | Дата: 09.11.2015 | Коментарі(0)

У середу в приміщенні обласної державної адміністрації відбулася зустріч на котрій обговорили питання залучення потужного іноземного інвестора до нашої області. Головував на засіданні заступник голови ОДА Сергій Басараб, основним спікером зустрічі був директор Департаменту міжнародного співробітництва, євроінтеграції та розвитку туристичної інфраструктури Дмитро Романюк.
Як зазначив Дмитро Михайлович, інвестор (фірма Леоні з Німеччини) планує вкласти у виробництво 160 мільйонів Євро і зараз вибирає собі ділянку для ведення бізнесу.

 

 Івано-Франківська область вже цієї п’ятниці представлятиме на розгляд інвесторі 6 ділянок на Прикарпатті, зокрема і ділянку на території Індустріального парку Бурштин. Проте варто зазначити, що з Івано-Франківщиною конкуруватимуть ще три ділянки Львівської області, тож основна мета зустрічі – винайти та сформулювати ті переваги, за рахунок котрих саме котрась із ділянок на Прикарпатт ... Читати далі »

Переглядів: 619 | Додав: REDAKTOR | Дата: 09.11.2015 | Коментарі(0)

З метою оздоровлення та відпочинку дітей Івано-Франківською ОДА виділено для дітей пільгових категорій м.Бурштин 1 бюджетну путівку в «Український дитячий центр «Молода гвардія» м.Одеса на ХІI тематичну зміну «Планета добра»
Час дії путівки з 13 листопада по 03 грудня 2015 року.
ВІК: від  7 до 17 років. 
Обов’язкова наявність у всіх дітей заповнених медичних карт встановленого зразка (нового); медична довідка 079/о; оригіналів єдиних квитків у дітей-сиріт та посвідчень у дітей-інвалідів, копій свідоцтв про народження дітей для перевірки документів.
Підбір дітей здійснюється  відповідно до Положення про порядок направлення дітей для оздоровлення та відпочинку до державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія», затвердженого наказом Мінсоцполітики від 20.03.2012 № 153, в якому зазначено, що безоплатні путівки надаються:
* дітям-сиротам;
* дітям, позбавленим бать ... Читати далі »

Переглядів: 495 | Додав: REDAKTOR | Дата: 09.11.2015 | Коментарі(0)

З настанням осені люди починають господарювати на городах, подвір’ях та прилеглих територіях. Часто таке прибирання завершується спалюванням листя, сухої трави і навіть різного сміття. І такі, здавалося б, добрі наміри при наведенні чистоти і порядку можуть мати згубні наслідки для довкілля та здоров’я людей. Згідно чинного природоохоронного законодавства спалювання сухої рослинності, стерні і, тим більше, будь якого сміття заборонено, за такі порушення передбачена адміністративна відповідальність.
За спалювання відходів, в тому числі побутового сміття, передбачена відповідальність за статтею 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення, згідно якої «Порушення правил складування, зберігання, розміщення, транспортування, утилізації, ліквідації та використання відходів тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діял ... Читати далі »

Переглядів: 602 | Додав: REDAKTOR | Дата: 09.11.2015 | Коментарі(0)

Життя дуже багатогранна штука і трапляється всяке. На всяк випадок, узагальнено опишемо процедуру прийняття у спадщину коштів на рахунку в банку.
Найважливіше в питанні успадкування депозиту це його виявлення. Якогось єдиного органу, здатного дати відповідь про можливі рахунки померлого у всіх банківських установах немає, тому доведеться працювати по кожному передбачуваному банку окремо.
Основне навантаження у виявленні депозиту ляже на нотаріуса. Виходячи з цього нотаріуса вибирайте ретельного і сумлінного.
Алгоритм отримання грошей
Загальну схему отримання депозиту можна звести до кількох пунктів. До речі, процедура отримання вкладів (депозитів) в країнах Європи однакова.
1. Подача нотаріусу заяви про прийняття спадщини. Як і що писати розповість нотаріус.
2. Повідомлення нотаріуса про можливі рахунках померлого в тих чи інших банках.
3. Відправлення нотаріусом запитів в банк про наявність депозитів (вкладів).
4. Отримання відповідей ... Читати далі »

Переглядів: 848 | Додав: REDAKTOR | Дата: 09.11.2015 | Коментарі(0)

Днями у Бурштинській міській раді відбулася зустріч переселенців зі Сходу України з юристом  Української Гельсінської спілки з прав людини в Івано-Франківській області Лілією Верьовкіною. Такі спілкування проходить в рамках проекту щодо надання юридичної допомоги внутрішньо переміщеним особам, переселенцям. Зокрема представники організації відвідують райони області для надання консультацій, як переселенцям так і представникам державних органів, аби налагодити тісну співпрацю. Як розповіла пані Лілія, Спілкою, в обласному центрі, постійно організовуються для представників місцевої влади різні семінари, круглі столи, де обговорюються певні проблеми районного рівня. Усе фінансування Спілки йде з міжнародних організацій. За офіційними даними, в області перебуває близько чотирьох тисяч зареєстрованих переселенців зі Сходу Країни та Криму, зокрема у місті Бурштині таких людей є 32. Як наголосила юрист найважливішим для переселенців на сьогодні є житлове питання, адже в регіоні майже ... Читати далі »

Переглядів: 605 | Додав: REDAKTOR | Дата: 09.11.2015 | Коментарі(0)

Оскільки змагання, у котрих брала участь бурштинська «Енергія» вже завершені, то у цьому номері дозволимо собі розпочати із футбольних баталій в першій лізі області. 
Як було описано у одному з минулих номерів, чемпіоном області стала команда «Оскар» з Підгір’я Богородчанського району. Тож зараз визначаються інші призери. 
30 тур чемпіонату, який відбувся першого листопада,  і був останнім у цьогорічному розіграші, завершився такими результатами: 
«Ніка-Івано-Франківськ» (Івано-Франківськ) - «Галичина-Бескид» (Івано-Франківськ) – 4:1, юнаки – 7:0
«Оскар» (Підгір’я) - «Придністров’я» (Тлумач) – 4:0, юнаки – 7:1
«Дністер» (Галич) - «Тепловик-ДЮСШ №3» (Івано-Франківськ) – 0:1, юнаки – 0:5
ФК «Турка» (Турка) - ФК «Калуш» (Калуш) – 0:3, юнаки – 0:1 ... Читати далі »

Переглядів: 595 | Додав: REDAKTOR | Дата: 09.11.2015 | Коментарі(0)

Шановні друзі! Посольство Литовської Республіки в Україні спільно з Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Серце до серця» проводить  III Всеукраїнський конкурс есе «Я –європеєць». Конкурс проводитиметься серед учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, членів дитячих і молодіжних громадських організації. 
Переможці  III Всеукраїнського конкурсу есе «Я європеєць» нагороджуватимуться дипломами і цінними подарунками. За рішенням  журі Конкурсу автори кращих робіт, за можливості, будуть запрошені до участі у міжнародній поїздці до Литовської Республіки в рамках культурного обміну. Фінал Конкурсу відбудеться у березні 2016 року.
Вимоги до робіт:
1.    ЕСЕ має виражати індивідуальні погляди автора на  тему «Я європеєць» У співвідношенні об’єму та функції есе має межувати, з одного боку, з статтею зі статтею та літературним нарисом, з іншого &ndas ... Читати далі »

Переглядів: 534 | Додав: REDAKTOR | Дата: 09.11.2015 | Коментарі(0)