П`ятниця, 29.03.2024, 10:08
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 9 » НЕ ПАЛІТЬ ЛИСТЯ!!!
08:16
НЕ ПАЛІТЬ ЛИСТЯ!!!

З настанням осені люди починають господарювати на городах, подвір’ях та прилеглих територіях. Часто таке прибирання завершується спалюванням листя, сухої трави і навіть різного сміття. І такі, здавалося б, добрі наміри при наведенні чистоти і порядку можуть мати згубні наслідки для довкілля та здоров’я людей. Згідно чинного природоохоронного законодавства спалювання сухої рослинності, стерні і, тим більше, будь якого сміття заборонено, за такі порушення передбачена адміністративна відповідальність.
За спалювання відходів, в тому числі побутового сміття, передбачена відповідальність за статтею 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення, згідно якої «Порушення правил складування, зберігання, розміщення, транспортування, утилізації, ліквідації та використання відходів тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання сухої природної рослинності або її залишків без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Та передусім нагадуємо про небезпеку для здоров’я людей, яку завдає вдихання диму від спалюваного листя та рослинності, і особливо – відходів. Медики попереджають про можливі захворювання дихальних шляхів, алергічні реакції чи навіть більш серйозні захворювання. Адже навесні та влітку листя дерев не тільки очищає повітря та збагачує його киснем, а й накопичує з повітря різні шкідливі речовини, які викидаються автотранспортом і підприємствами. Коли підпалити листя, всі забруднюючі речовини знову викидаються в атмосферу у вигляді продуктів згорання, при цьому їх шкідлива дія значно підсилюється. У димі опалого листя містяться оксиди азоту, вуглецю, чадний газ, а також сполуки важких металів. 
Крім того, спалювання рослинності не тільки завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей, а й може перерости у неконтрольоване горіння, загрожувати знищенню будівель та споруд житлового фонду.
Звертаємось до громадян м. Бурштин та с. Вигівка з проханням не спалювати суху траву, залишки рослинності і сміття, котрі можуть завдати чимало шкоди людям та довкіллю, а також не провокувати таким чином виникнення пожеж.
Сектор ЖКГ та обліку комунального майна 
Бурштинської міської ради 

 

Переглядів: 598 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: