П`ятниця, 19.04.2024, 11:28
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 9 » ОБЛАСТЬ БОРЕТЬСЯ ЗА ІНВЕСТОРА
08:20
ОБЛАСТЬ БОРЕТЬСЯ ЗА ІНВЕСТОРА

У середу в приміщенні обласної державної адміністрації відбулася зустріч на котрій обговорили питання залучення потужного іноземного інвестора до нашої області. Головував на засіданні заступник голови ОДА Сергій Басараб, основним спікером зустрічі був директор Департаменту міжнародного співробітництва, євроінтеграції та розвитку туристичної інфраструктури Дмитро Романюк.
Як зазначив Дмитро Михайлович, інвестор (фірма Леоні з Німеччини) планує вкласти у виробництво 160 мільйонів Євро і зараз вибирає собі ділянку для ведення бізнесу.

 

 Івано-Франківська область вже цієї п’ятниці представлятиме на розгляд інвесторі 6 ділянок на Прикарпатті, зокрема і ділянку на території Індустріального парку Бурштин. Проте варто зазначити, що з Івано-Франківщиною конкуруватимуть ще три ділянки Львівської області, тож основна мета зустрічі – винайти та сформулювати ті переваги, за рахунок котрих саме котрась із ділянок на Прикарпатті буде обрана. Орієнтовна кількість новостворених робочих місць у разі побудови заводу складе більше п’яти тисяч. Зараз аналогічний завод розміщений у Стрию і є найбільшим платником податків у Львівській області.
До огляду менеджерам Леоні буде запропоновано ділянки у Калуші, Коломиї, Бурштині, Долині, селах Підпечари та Клубівці Тисменицького району.
Основне, чим може так би мовити, «спокусити» наша область інвестора – це дешева вартість землі. Зокрема фірма планує викупити 15 гектарів. За попередньою інформацією наша область готова запропонувати інвестору землю за ціною приблизно три Євро за метр квадратний.
Натомість інвестор, за словами Дмитра Романюка, цікавиться також такими показниками як наявність робочої сили, наявність або вартість побудови комунікацій, відстані від центральних доріг та аеропортів.
Як зазначив під час виступу міський голова Бурштина, у місті вже рік співпрацюють з Леоні, адже ще до початку бойових дій була попередня домовленість про захід інвестора у Бурштин. Зустрічі відбувалися за сприяння найбільшого партнера міста - компанії ДТЕК. Проте зараз процес зупинений. Також Петро Курляк ще раз наголосив на основних перевагах пропозиції від Бурштина.  Зокрема це: 
1.  готовність міської ради до виділення земельної ділянки терміном на 49 років із наданням в оренду та з правом її викупу;
2.  близька відстань до міжнародних шляхів сполучення (кордони, аеропорти), близькість до потенційних ринків збуту продукції та джерел  сировини; 
3.  наявність кваліфікованих трудових ресурсів та економічно активного населення (представлене молодими  спеціалістами,  здатними  до  швидкої  адаптації  до роботи у новітніх підприємствах з сучасними технологіями виробництва);
4. підведення комунікацій до території індустріального парку до наступного року;
5. індивідуальне обслуговування інвестора.
Про результати зустрічі та її наслідки для області сподіваємося розповісти вам вже у наступному номері. Але у разі прийняття інвестором позитивного рішення на користь Бурштина місто має можливість тільки з продажу землі вилучити в найближчому часі 150 тисяч Євро. Тож триматимемо кулаки.

В.К.

 

Переглядів: 619 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: