Четвер, 25.04.2024, 09:07
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 9 » Консультації для переселенців
08:06
Консультації для переселенців

Днями у Бурштинській міській раді відбулася зустріч переселенців зі Сходу України з юристом  Української Гельсінської спілки з прав людини в Івано-Франківській області Лілією Верьовкіною. Такі спілкування проходить в рамках проекту щодо надання юридичної допомоги внутрішньо переміщеним особам, переселенцям. Зокрема представники організації відвідують райони області для надання консультацій, як переселенцям так і представникам державних органів, аби налагодити тісну співпрацю. Як розповіла пані Лілія, Спілкою, в обласному центрі, постійно організовуються для представників місцевої влади різні семінари, круглі столи, де обговорюються певні проблеми районного рівня. Усе фінансування Спілки йде з міжнародних організацій. За офіційними даними, в області перебуває близько чотирьох тисяч зареєстрованих переселенців зі Сходу Країни та Криму, зокрема у місті Бурштині таких людей є 32. Як наголосила юрист найважливішим для переселенців на сьогодні є житлове питання, адже в регіоні майже відсутня комунальна форма власності, тому важко передати якесь майно у власність чи оренду. Серед проблемних питань також і працевлаштування, адже, як зазначає, є мало місць для роботи, що характерно для Західної України. Також побутує думка, що на роботу беруть зазвичай своїх, рідше чужих. До головних проблем відноситься й відновлення документів, отримання у спадок того майна, яке було в зоні АТО. Нажаль сьогодні переселенці, яким необхідна фахова допомога, мало обізнані про роботу Української Гельсенської спілки з прав людини, тому є низькою активність звернень. Організація намагається всіляко налагоджує зв’язки з місцевими органами влади, зокрема відділом соціального захисту населення, задля ширшого інформування населення.
Для довідки.
Українська Гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ) – найбільша асоціація правозахисних організацій України. Спілка об’єднує 29 правозахисних недержавних організацій. Метою діяльності УГСПЛ є захист прав людини.
Українська Гельсінська спілка сприяє розвитку гуманного суспільства, що базується на повазі до людського життя, гідності та гармонійних стосунків між людиною, державою і природою через створення платформи для співпраці між членами Спілки та іншими учасниками правозахисного руху.
Громадська приймальня УГСПЛ у м. Ів. Франківську
Адреса приймальні: пл. Міцкевича 8, оф. 9 м. Івано-Франківськ,  76018, Електронна адреса:  uhhru.if@gmail.com
Телефон:   (0342) 74-39-93.
Надія Польова

Переглядів: 604 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: