Четвер, 25.04.2024, 20:45
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 16 » Луганчани переймали досвід прикарпатців
10:12
Луганчани переймали досвід прикарпатців

З 10 по 14 листопада тривав навчально-мережевий візит спеціалістів бізнес-центрів, представників місцевої та обласної влади Луганщини в рамках грантового проекту «Центри підтримки бізнесу - інститути розвитку Луганщини». Як розповів директор Агенції місцевого економічного розвитку Бурштина Олександр Бабій, «цей проект реалізовується АМЕР спільно з  Кремінською бізнес-асоціацією і реалізовується програмою розвитку ООН за фінансової підтримки Уряду Японії. Проект спрямований на розвиток бізнес-середовища Донецької та Луганської областей. Зокрема цей проект має посприяти підтримці і посиленню бізнес-центрів в трьох районах Луганської області: Кремінському, Сватівському та Старобільському. Бізнес-центри, як структури, що підтримують підприємців, можуть їм допомогти вийти на нові ринки, та покращити ситуацію, яка зараз досить складна на Північному Донбасі. В рамках проекту ми хочемо показати ті кращі практики, які є на Прикарпатті, цікавих підприємців та їх бізнес, що виник за останні роки, а також практики підтримки підприємців, які за останні три роки є в Бурштині в рамках Стратегії соціального партнерства, за підтримки приватних партнерів. 

Головною метою цього візиту є також і покращення спроможності бізнес-центрів Луганщини, надання якісних послуг для підприємців, які мають створювати нові робочі місця, сплачувати податки, і таким чином відновлювати економіку Луганської області» - наголосив Олександр Бабій.
Андрій Сімонов - голова громадської організації «Кремінська бізнес-асоціація» - розповів, що райони, які беруть участь у цьому проекті, є здебільшого сільськогосподарськими територіями, без великих промислових об’єктів, і прийняли близько 22 тисячі вимушених переселенців з території АТО. На Прикарпаття привезли представників бізнесу та влади. 
Також пан Андрій висловив сподівання на те, що усі отримають чимало цікавої та корисної інформації, і ті люди, які працюватимуть в бізнес-центрі повинні побачити, як успішно в Івано-Франківській області реалізовуються проекти. 
Як розповіли учасники зустрічі, місцеві підприємці, що можуть створити додаткові робочі місця, потребують якісних консультаційних послуг, в першу чергу – з питань маркетингу, продажів, організації та автоматизації бізнес-процесів, підбору та управління персоналом.
Гостей міста привітала новообраний голова Роксолана Джура. Вона наголосила на потребі тісної співпраці, задля кращого розвитку бізнес-середовища у кожному з регіонів. На її думку, сьогодні належному розвитку бізнесу заважає хитка економічна ситуація в державі, висока інфляція, недосконале фіскальне поле, тому жоден інвестор не наважиться вкладати свої гроші в нестабільність. Сьогодні бізнес та влада мають працювати на засадах партнерства, але,  на жаль, податковий інспектор, вважає Роксолана Олександрівна, сприймається, як каральний орган, але аж ніяк не партнер. Недосконалою є й правова та інвестиційна бази. Тому усі ці моменти не дозволяють Україні розвиватися в плані бізнесу так, як цього вимагає Європа, зазначила пані Роксолана. 
Бурштин є невеликим, компактним  містом, де є чимало позитивних напрацювань. Будь які рухи в місті по залученню реальних великих інвесторів не будуть ефективними, якщо ми не будемо мати належні соціальні умови. Тому бізнес і влада на усіх рівнях повинні розвиватися на рівновіддалених відносинах. Підприємець повинен бути захищений державою, переконана голова міста.
Своєю історією успіху у маленькому місті поділився із учасниками заходу генеральний директор Івано-Франківської обласної телерадіокомпанії «РАІ» Андрій Русиняк, зазначивши, що бізес у медійному просторі один із найскладніших, бо мусить завжди шукати компроміси, точки дотику зі всіма гілками влади і разом із тим залишатись незаангажованим, чесним та відкритим. Як результат такого спілкування було запропоновано налагодити тіснішу співпрацю Заходу та Сходу через засоби масової інформації.
Довідково:
Ініціатива «Центри підтримки бізнесу – інститут розвитку Луганщини» реалізується за підтримки Програми Розвитку ООН в Україні (в межах Проету «Економічне і соціальне відновлення Донбасу») та Уряду Японії. 
Проект «Економічне і соціальне відновлення Донбасу» реалізується ПРООН за фінансової підтримки Уряду Японії і в партнерстві з Урядом України, регіональною та місцевою владою
Надія Польова

Переглядів: 688 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: