П`ятниця, 26.04.2024, 18:14
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 28

Надія Пилипів - лауреат конкурсу "Вчитель року"

Цього року проводився конкурс "Вчитель року" у номінації українська мова і література. Учасницею була вчителька Бурштинської гімназії Пилипів Надія Василівна. Виборовши перше місце на рівні Галицького району, була допущена до ІІ туру в Івано-Франківську, де і стала лауреатом, зайнявши третє місце у області.
Надія Василівна погодилася розповісти "Бурштинському віснику" про особливості і складність цього конкурсу.
- Особливість полягає в тому, що від роботи ніхто нікого не звільняє, тому не кожен хоче брати участь у таких конкурсах. Усе це тягнулося приблизно від середини жовтня і до кінця січня, враховуючи підготовку до районного етапу з усіма їхніми завданнями, і обласний. Паралельно потрібно було ходити на роботу, проводити уроки. Відповідно на другий день потрібно було їхати з гот ... Читати далі »

Переглядів: 994 | Додав: vovak | Дата: 28.03.2015 | Коментарі(0)

Шквал позитивних емоцій та хорошого настрою серед учнів Бурштинської гімназії викликав брейн-ринг з енергозбереження на тему «Заощадливим будь!».
Розробкою сценарію та організацією цього заходу займались учні пілотного 4(8)-Б класу під керівництвом вчителя світової літератури та класного керівника  Медвідь С.М.
У брейн-рингу  брали участь дві команди: 1 команда – «Енергодрайви» (учні 1(5)-А класу), 2 команда – «Зберігайлики» (учні 1(5)-Б класу).
Метою  заходу було навчити учнів молодших гімназійних класів заощадливості, бережливого ставлення до енергоресурсів.
Сім конкурсних етапів включали завдання з математики, логіки, музики, мовленнєвого розвитку та творчої уяви учнів. Конкурсні змагання  урізноманітнювались музичними паузами та рубрикою «Цікаві факти», яка містила  інформацію про різні джерела енергії.
Особливої уваги заслуговує конкурс «Домашнє завдання&raqu ... Читати далі »

Переглядів: 752 | Додав: vovak | Дата: 28.03.2015 | Коментарі(0)

Вода є унікальним елементом земної поверхні, і саме через наявність великої кількості води нашу Землю також називають « блакитною планетою». Незважаючи на таку кількість води, більша її частина міститься в океанах і морях, і тільки 0,6 % загальної кількості живильної вологи придатні для споживання. Вже сьогодні існує загроза виникнення та загострення проблем із питною водою на кшталт проблем з використанням енергоносіїв таких, як нафта, газ та вугілля.
Оскільки ми всі споживаємо воду, то й несемо відповідальність за її збереження. В основу збереження водних ресурсів покладено два фундаментальних принципи: раціональне використання та охорона.
Саме ці питання стали важливими під час проведення виховних заходів у Бурштинській ЗОШ І-ІІІ ст. №3. Тут проводяться виховні години на екологічну тематику, конкурс дитячого малюнка « Життєдайна сила води», «Вода і цивілізація», відеоперегляд  з обговоренням на ГПД, екологічні години « Не ... Читати далі »

Переглядів: 658 | Додав: vovak | Дата: 28.03.2015 | Коментарі(0)

Питання ремонту Калуської дороги громада міста ставить перед міською радою вже не вперше. Натомість міська рада, не маючи можливості за кошти міського бюджету ремонтувати цю дорогу, ставить це питання перед службою автомобільних доріг, перед облавтодором, обговорює на зустрічах з представниками ДТЕК БуТЕС. Але, як то кажуть, віз і далі там.
Пропонуємо вам без скорочень нещодавнє (останнє із безлічі серій) листування міської ради та служби автомобільльних доріг області:
Вихідний лист від 4 березня з міської ради до начальника служби автомобільних доріг Івано-Франківської області Чорнописького Ю.З.
«В зв’язку з критичним станом дороги республіканського значення Калуш-Бурштин, яка не є комунальною власністю м.Бурштин, але проходить через центральну частину міста, Бурштинська міська рада просить Вас на протязі двох місяців провести ремонт даної частини дороги»
Міський голова Петро Курляк.

23 березня до міської ради надійшла відповідь нас ... Читати далі »

Переглядів: 703 | Додав: vovak | Дата: 28.03.2015 | Коментарі(0)

Волейбольна команда «Західрембуд», після феєричної перемоги над командою з села Прибилів Тлумацького району (писали у минулому номері) у першому матчі за право участі в фінальному етапі чемпіонату області з волейболу, не змогла втримати переваги в гостях і 21 березня поступилась з аналогічним рахунком. Тож третій матч був призначений на 22 березня і, за даними з офіційного сайту федерації волейболу області, бурштинці знову поступилася 3:0.
Цього тижня, нагадаємо, наших волейболістів чекає виїзд у Сваляву на черговий тур чемпіонату України серед аматорів (1 ліга).
За інформацією, наданою прес-аташе Федерації волейболу України Юрієм Трохимчуком, розклад матчів наступний: 27.03 "Спартак" (Свалява)-ВК "Рокосово", "Фаворит" (Нижнє Селище)-"Західрембуд" (Бурштин). 28.03 "Рокосово"-"Західрембуд", "Спартак-"Фаворит". 29.03   "Фаворит"-"Рокосово", "Західрембуд ... Читати далі »

Переглядів: 692 | Додав: vovak | Дата: 28.03.2015 | Коментарі(0)

Харчові   продукти,  які ми вживаємо кожного дня, можуть стати небезпечними за певних умов і викликати немікробне харчове отруєння.  
 Так, у картоплі міститься близько 200 різних хімічних сполук, у тому числі   соланін. Вміст соланіну різко зростає при проростанні і позеленінні бульб картоплі. Накопичення його можливе також у недозрілих або в механічно пошкоджених бульбах.
Ця речовина  може викликати шлунково-кишкові розлади і деякі   порушення зі сторони нервової системи. Доза соланіну 2,8 мг на 1 кг маси тіла може викликати у людини сонливість, задишку, більш висока - блювоту і пронос. Відомі випадки летального результату через вживання картоплі з підвищеним вмістом соланіну.
Для попередження накопичення соланіну необхідно зберігати картоплю в темних приміщеннях при температурі 1-2оС. Забороняється використання і реалізація пророслої і позеленілої картоплі.
У сирих бобах квасолі і багатьох інших бобових міс ... Читати далі »

Переглядів: 713 | Додав: vovak | Дата: 28.03.2015 | Коментарі(0)

Річну декларацію про доходи можна подавати в електронному вигляді
Громадяни мають змогу подати податкову декларацію про майновий стан і доходи в електронній формі через офіційний веб-портал ДФС України.
Для цього їм необхідно:
отримати електронний цифровий підпис, який безкоштовно видається Акредитованим центром сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС України;
завантажити із сайту Центру інсталяційний пакет програмного забезпечення «Програмний комплекс користувача центру сертифікації ключів». Встановити програмне забезпечення на персональному комп’ютері та виконати необхідні налаштування допоможе Інструкція користувача;
авторизуватися за допомогою особистого електронного ключа та розпочати роботу.
Слід додати, що на допомогу фізичним особам – підприємцям та громадянам на офіційному веб-порталі функціонує сервіс «Декларування он-лайн», який дає змогу заповнити річну податкову декларацію та з ... Читати далі »

Переглядів: 638 | Додав: vovak | Дата: 28.03.2015 | Коментарі(0)

31 березня 2015 року о 10:00 год. в будинку культури ім. Т. Шевченка (стара частина міста) відбудеться тематичний семінар з питання реформи системи надання житлових субсидій населенню.

Запрошуємо мешканців взяти участь у заході!

Переглядів: 541 | Додав: vovak | Дата: 28.03.2015 | Коментарі(0)