Вівторок, 23.04.2024, 08:45
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 28 » Нехай вічно струмує чиста вода
12:14
Нехай вічно струмує чиста вода

Вода є унікальним елементом земної поверхні, і саме через наявність великої кількості води нашу Землю також називають « блакитною планетою». Незважаючи на таку кількість води, більша її частина міститься в океанах і морях, і тільки 0,6 % загальної кількості живильної вологи придатні для споживання. Вже сьогодні існує загроза виникнення та загострення проблем із питною водою на кшталт проблем з використанням енергоносіїв таких, як нафта, газ та вугілля.
Оскільки ми всі споживаємо воду, то й несемо відповідальність за її збереження. В основу збереження водних ресурсів покладено два фундаментальних принципи: раціональне використання та охорона.
Саме ці питання стали важливими під час проведення виховних заходів у Бурштинській ЗОШ І-ІІІ ст. №3. Тут проводяться виховні години на екологічну тематику, конкурс дитячого малюнка « Життєдайна сила води», «Вода і цивілізація», відеоперегляд  з обговоренням на ГПД, екологічні години « Нехай вічно струмує чиста вода». Цікаві матеріали підготувала вихователь ГПД Лиса М.С., де учні розігрували життєві ситуації та висловлювали свої думки після перегляду відеофільму.
   Педагог – організатор Товста О.М. організувала конкурс дитячого малюнка, де діти виразили своє бачення на екологічні проблеми сьогодення.
Бібліотекарі: Білик Г.М. і Лепеленко Г.В. під час тематичних бесід довели до учнів цікаву інформацію про сучасні технології збереження води. Члени екологічної організації «Оберіг», що зареєстрована в ДТЕК, провели опитування учнів, батьків, вчителів, громадськість:
- Як економити воду вдома?
- Чи вдосталь сьогодні водних ресурсів для забезпечення побутових умов?
- Які є заходи для запобігання забруднення води?
Учні 5-11 класів уже мають певні знання з питань економії води, адже проводять заходи, які є передбачені і вже напрактиковані з Проекту «ДТЕК»  «Енергоефективні  школи»: екскурсії та зустрічі з працівниками місцевого водоканалу, втілення власних планів з економії води, а також цікаві практичні заходи, запропоновані автором К. Сафіуліною у спеціальному збірнику для проведення  факультативних та інших занять з енергозбереження. Сьогодні проводиться багато ефективних заходів з економії та очищення води, завдяки впровадженню сучасних технологій та особистого ставлення до води кожного члена суспільства, кожної людини зокрема.
Вода – джерело життя. Це справжнє диво і необхідність. Навчаємо і виховуємо сучасне покоління українців любити рідну землю і по-господарськи піклуватися за її багатства.
 Заступник директора по виховній роботі Піцун Л.В.

 

Переглядів: 658 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: