Четвер, 25.04.2024, 10:21
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 02

«Небесна Сотня» – назва, яку дав народ полку героїв, що пожертвували собою заради нас. З цими смертями «Слава Україні! – Героям слава!» перестало бути просто вітанням. Це і віддання шани найкращим, котрі в найважливіший час не злякалися, а також і засвідчення справжнього подвигу.
Ким були? До чого прагнули? Звичайні люди, мирні громадяни, які вийшли на так званий Євромайдан, щоб відстояти своє право на мрію. Підприємці і журналісти, вчителі і студенти, вчені та лікарі, художники та музиканти, громадські діячі та прості робітники. Люди, які жили в різних куточках України. Такі, здавалося б, різні… Але – ні! Вони були схожими між собою. Дуже схожими! Схожими серцями, у яких, наперекір безвір’ю, безнадії та ненависті, жила віра, надія та любов. Віра – у перемогу добра над злом, правди – над неправдою та кривдою. Надія – на краще майбутнє д ... Читати далі »

Переглядів: 982 | Додав: vovak | Дата: 02.03.2015 | Коментарі(0)

В обласному музично-драматичному театрі ім. І. Франка пройшов традиційний, 25-й фестиваль естрадно-спортивного танцю «ФЕСТ-2015», у якому взяли участь 49 танцювальних колективів з Києва, Харкова, Чернівців, Хмельницького, Дніпропетровська, Чернігова, Бердичева, Коломиї, Калуша, Бурштина,  Івано-Франківська та інших міст України та області, які представили 214 танцювальних композицій. Варто відзначити, що серед такої кількості колективів, досить впевнено заявив про себе, ще досить молодий танцювальний колектив із міста Бурштина - "Шарм". Танцювальна композиція "Патріоти", саме цього колективу, увійшла в десятку найкращих, та була нагороджена дипломом Лауреата третього ступеня. Про те, як вдалося досягнути такого результату, коли і як був створений цей танцювальний колектив - дізнавалися у керівника-хореографа Наталії Остапишин.
... Читати далі »

Переглядів: 863 | Додав: vovak | Дата: 02.03.2015 | Коментарі(0)

Якщо говорити про «Небесну сотню», то про неї можна сказати багато речей, які запам’ятаються в нашому серці на все життя.
Ким були? До чого прагнули ? Вони не були,  ні екстремалами, ні терористами, ні фашистами. Звичайні люди, мирні громадяни, які вийшли, на так званий Євромайдан, щоб відстояти свої права. Учителі, студенти, підприємці, журналісти, вчені, академіки, художники, музиканти, громадські діячі та прості робітники. Люди, які жили у різних куточках України. Здавалося б такі різні, але це не так! Вони були схожими між собою. Дуже схожими! Схожими серцями, у яких , на перекір безнадії та ненависті, нав’язуються думка віри, надії та любові. Віра – у перемогу добра над злом, правди – над неправдою та кривдою. Надія – на краще майбутнє для своєї країни, своїх дітей. Любов – до України, справжніми синами якої вони були , є і будуть.
Нелегко почати життя з чистого паперу у наш час. У час, коли всі так звикли до стаб ... Читати далі »

Переглядів: 621 | Додав: vovak | Дата: 02.03.2015 | Коментарі(0)

Минулої зими наш народ мав нагоду, якої чекав багато років. Вступити у Євросоюз хотів кожен свідомий громадянин. Але після невдалої ратифікації угоди обурені українці вийшли на Майдан Незалежності, щоб захистити свої права на краще життя. Народ зрозумів, що жити у державі, де не діють закони моралі, неможливо. Влада цього не хотіла чути.
Уявімо собі: тридцятиградусний мороз, люди стоять на майдані за спільну мету, за єдину мрію – жити у провідній державі, яка захищає кожну людину не зважаючи на ї соціальний статус. Щоб втілити цю мету, треба змінити курс правління. Але влада на таке не погоджується. Наш екс-президент окрім самозбагачення, не припускає іншого розгортання подій. На свій захист він відправляє спецпідрозділ Беркут. Учасники Майдану зазнають значних тілесних ушкоджень, а в кінцевому результаті сотні вбитих мирних не озброєних людей. Щоб «вийти сухими із води» влада створює анти майдан. Але грішми дух неможливо зламати. Майданівців не злякали лайки ... Читати далі »

Переглядів: 621 | Додав: vovak | Дата: 02.03.2015 | Коментарі(0)

Леся Петрівна Косач, літературне імя якої Леся Українка. Вона живе в душі нашого народу кожним променем думки, кожнем болем своїм. Вона тонко відчувала дитячу душу, любила малечу, дбала, щоб вони розвивали свої здібності, спостережливість, учила відчувати красу природи, любити рідний край.   
Такими словами розпочався Літературний круїз "Казками Лесі Українки" в реабілітаційному центрі для дітей інвалідів "Довіря". Підготували і провели працівники бібліотеки для дітей м. Бурштин Якимів О. Л. та Цюпира М. Б.
Зав. бібліотекою Мазур Т.Р.

Переглядів: 553 | Додав: vovak | Дата: 02.03.2015 | Коментарі(0)

Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що житиме в наших серцях. Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен передусім створити в своїй душі світлицю в якій зберігається найцінніший скарб - мова.           
Кожого року бібліотека для дітей міста Бурштин відзначає Міжнародний день рідної мови. І от до цієї дати бібліотекарем Якимів О.Л. було проведено Літературну годину "О мово, музико, калино бальзам цілющий для душі" з учнями 9-б ЗОШ №3 ( вчитель Крижанівська М. Й.) Під час проведення заходу використовувалися крилаті вислови про мову, усна народна творчість, приказки. Діти були активними,читали напамять поезії українських письменників. Була організована книжкова виставка " Квітни веселково рідна наша мово"
Зав. бібліотекою МАЗУР Т. Р.    

Переглядів: 562 | Додав: vovak | Дата: 02.03.2015 | Коментарі(0)

Рідна мова, рідне слово –  це серце народу  і гордість нації,  це  культура і престиж.
22 лютого 2015 року в читальній залі Бурштинської масової бібліотеки учасниками молодіжного клубу «Сучасник» був проведений Український  ГраВікКон «Мова – глибина тисячоліть», присвячений Міжна¬родному дню рідної мови. ГраВікКон  – це скорочено гра, вікторина, конкурс.  
Сила слова безмежна… Словом можна піднести до небес, а можна знищити. Цьому ніхто не заперечить. А які дивовижні художні твори літератури народжуються за допомогою великого, неперевершеного пензля, назва якому – СЛОВО. Тож спробували   юні знавці мови знайти слова-іменники в  конкурсі «Дивослово». Гра «Фразеологічний коктейль» надала певної емоційної забарвленості і допомогла  оцінити скарби рідної мови.  
В конкурсі  «Анаграма»   присутнім пропо ... Читати далі »

Переглядів: 780 | Додав: vovak | Дата: 02.03.2015 | Коментарі(0)

Бурштинська міська бібліотека –  інформаційний, культурно-освітній заклад, що має упорядкований фонд документів і надає їх у тимчасове користування.
В бібліотеці функціонує абонемент, читальна зала, кафедра “Юнацтво”. Книжковий фонд становить 23 619 екземплярів.
На абонементі зосереджено універсальний фонд друкованих видань. Широко представлена галузева  та художня література, програмова для учнівської та студентської молоді, фантастика, детективи, історична література, сентиментальні романи. Великий вибір сучасних авторів: Люко Дашвар, Ірен Роздобудько, Ніна Фіалко,Марія Матіос, Любко Дереш, Юрій Андрухович, Галина Удовиченко, Леся Романчук, Марія Дзюба, Володимир Лис, Мирослав Дочинець, Марія та Сергій Дяченки, Пауло Коельо, Харукі Муракамі, Патрік Зюскінд, Даніела Стіл, Катерина Вільмонт та ін. Представлені   книги  бурштинських  авторів:  С. Возняка ,    М. Гачинського, О. ... Читати далі »

Переглядів: 580 | Додав: vovak | Дата: 02.03.2015 | Коментарі(0)