П`ятниця, 26.04.2024, 20:41
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 16

В Україні точиться боротьба точок зору щодо введення воєнного стану на окупованій російським агресором території, а також на всій території держави. Вищевказане, як правило, стає підставою для відповідної критики з боку громадськості на адресу вищого керівництва держави, зокрема, Президента України у неспроможності прийняти єдино правильне вольове рішення, оголосивши відповідний правовий режим воєнного стану. Та чи насправді вирішення проблем протидії неоголошеній зовнішній агресії є настільки очевидним? Для цього, напевне, варто задати собі запитання: «А що змінить офіційне запровадження воєнного стану?». У нас зміниться ставлення людей до подій на сході України лише від того, що це назвуть воєнним станом? Не слід забувати, що воєнний стан, згідно ст. 15 Закону України "Про правовий режим воєнного стану", це ще й обмеження свободи слова, обмеження права зібрань, обмеження засобів комунікації, відключення Інтернету, можливість конфісковувати будь-яке майно на к ... Читати далі »

Переглядів: 599 | Додав: vovak | Дата: 16.03.2015 | Коментарі(0)

Рішення виконавчого комітету Бурштинської міської ради
від 04.03.2015 р.       №   39
 Про встановлення батьківської плати
за харчування дітей в дошкільних
 навчальних закладах міста

 Керуючись  Законом України «Про дошкільну освіту», ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про внесення та визначення такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28.12.2014 р. № 76-УІІІ, та Порядком встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних закладах та інтернатних навчальних закладах, затвердженим наказом Міністерства освіти та науки України від 21.11.2002 року № 667, з метою порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у комунальних дошкільних навчальних закладах  , виконком міської ради вирішив:
1. Встановити що з 10.03.2015 ... Читати далі »

Переглядів: 893 | Додав: vovak | Дата: 16.03.2015 | Коментарі(0)

21 лютого цього року старша група танцювального колективу " Сюрприз" ПК "Прометей", під керівництвом Турій Юлі Михайлівни, з танцем "Калинонька" зайняла почесне ІІІ-тє місце у V чемпіонаті України серед танцювальних колективів у м. Київ.  Юні танцюристи під час змагань отримали незабутні враження, невід’ємний досвід, чудові емоції і море позитиву! А напередодні увесь колектив прийняв участь у фестивалі естрадно-спортивного танцю "ФЕСТ-2015" у м. Івано-Франківськ.  І з танцем "Гуцулія" бурштинці пройшли у фінал конкурсу.  Але, через певні, причини змушені були відмовитись від подальшої участі.
 Не обійшлося і без суму. В Київ ми потрапили якраз на річницю Майдану. І за покликом ми також відвідали  це особливе, сповнене болю місце. Ми були не одні такі. На Майдан Незалежності, пом’янути честь "Небесної Сотні" і всіх загиблих воїнів, в той день прийшло кілька десятків тисяч людей. &nb ... Читати далі »

Переглядів: 720 | Додав: vovak | Дата: 16.03.2015 | Коментарі(0)

«Він був сином мужика - і став володарем у царстві духа.
Він був кріпаком - і став велетнем у царстві людської культури...
Найкращий і найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті- невмирущу славу і всерозквітаючу радість, яку в мільйонів людських сердець все наново збуджуватимуть його твори...», - так сказав про Шевченка відомий письменник Іван Франко.
Кожного року 9 березня ми відзначаємо День народження нашого Кобзаря. І от до цієї дати бібліотекарями дитячої бібліотеки м. Бурштин Якимів О. Л. та Цюпирою М. Б. спільно з учнями 8-б класу Бурштинської ЗОШ №1( класний керівник  Довга Н. І.) було проведено гру-вікторину" Чи знаємо ми Т.Г. Шевченка" що складалася із 4 конкурсів.
Із першого конкурсу - "Садок вишневий коло хати" - читачі більш детально дізналися про життєвий шлях Кобзаря. Цікаво проходив другий конкурс - "Чи знаю я твори Т. Шевченка?", в якому потрібно було відгадати назву поезії за прочитаною стр ... Читати далі »

Переглядів: 638 | Додав: vovak | Дата: 16.03.2015 | Коментарі(0)

Минулого тижня матчем між долинською волейбольною командою «ЛУВМГ» та бурштинським «Західрембудом» завершилась основна частина цьогорічного розіграшу чемпіонату області з волейболу у першій лізі. Молода команда з Бурштина завершила змагання на 6 позиції, проте, згідно цьогорічного регламенту змагань, має право і шанс боротися навіть за перше місце.
Підсумкова таблиця чемпіонату
ВК "Залуччя" с. Залуччя         15     6     5     1
"Володар" м. Галич             14     6     5     1
СК "Прибилів" с. Прибилів         12     6     4     2
ВК "Підгір'я" с. Підгір'я         12     6     4   ... Читати далі »

Переглядів: 599 | Додав: vovak | Дата: 16.03.2015 | Коментарі(0)

Бурштинська «Енергія» розпочала підготовку до нового сезону. Наразі про участь у передсезонному обласному турнірі «Кубок Підгір’я» мова не йде, але дещо все ж прояснюється.
Зокрема, минулої п’ятниці, у конференцзалі Бурштинської міської ради відбулось офіційне представлення нового тренера дорослого складу «Енергії». Ним став Володимир Федорняк, який досі тренував юнаків команди. Замінив Володимир Васильович на тренерському містку Володимира Рудницького, котрий у цьому році тренуватиме юнаків «Енергії». Тобто відбулася така собі тренерська ротація.
Зумовлено це передусім тим, що в міжсезоння команду покинуло чимало основних виконавців і до лав основи тепер запрошені ще вчора гравці «юнаків». «Тож доцільніше, щоб з новобранцями продовжив займатися тренер, який працював із ними в попередні роки - зазначив президент команди Петро Іванків».
Присутній на нараді міський голова Петро Курляк ... Читати далі »

Переглядів: 679 | Додав: vovak | Дата: 16.03.2015 | Коментарі(0)

Комунальне підприємство «Капітальне будівництво Бурштинської міської ради»  є відокремленим структурним підрозділом Бурштинської міської ради . До складу підприємства входять 4 штатні одиниці : директор, бухгалтер, інженер технагляду, інженер з проектно-кошторисної документації.
Сесією Бурштинської міської ради шостого скликання  від 07.02.2014 р. було прийнято:
1.План природоохоронних заходів місцевих фондів з охорони навколишнього  природного середовища  на 2014 р. на суму 6.860 тис. грн.  
2.Програма соціально-економічного та культурного розвитку м. Бурштин та с. Вигівка на 2014 р. на суму 2.496 тис.грн.
На протязі 2014 р підприємство здійснювало технічний нагляд робіт по програмі «Передача об’єктів житлового фонду та гуртожитків у комунальну власність територіальної громади м.Бурштин»  між ПАТ «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО» та Бурштинською міською радою .
Також  КП співпрацювало  ... Читати далі »

Переглядів: 613 | Додав: vovak | Дата: 16.03.2015 | Коментарі(0)


Про стан охорони громадського порядку та боротьбу із злочинністю на території міської ради  Бурштинським відділенням міліції за 2014 рік:


Ми на сьогодні є свідками та активними учасниками надважливого процесу – перетворення Українського суспільства, однією зі складових якого є створення сучасної правової бази, гуманізація законодавства, завданням якої є захист конституційних прав та свобод звичайного Українця.        
Перший приорітет у роботі, який я ставлю перед собою як керівник відділення, це повернути рівень довіри населення до міліції, міліція зобов’язана в першу чергу негайно реагувати на всі повідомлення про злочини та пригоди, негайно по гарячих слідах організовувати розкриття злочинів, негайно вживати заходів щодо відшкодування заподіяних збитків злочинами. Таким чином, якщо ми будемо так працювати, то з кожним днем буде відновлюватися довіра населення до роботи міліції.   ... Читати далі »

Переглядів: 701 | Додав: vovak | Дата: 16.03.2015 | Коментарі(0)

Українське законодавство містить чимало актів, якими в різній мірі передбачено пільги для учасників бойових дій. Нещодавно президент підписав зміни до закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", відповідно до яких військових, які беруть участь в АТО, прирівняли до учасників бойових дій. Відповідно до цього закону, учасниками бойових дій визнаються військовослужбовці, "які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, брали участь в АТО, забезпеченні її проведення, а також працівників підприємств, установ, організацій, які залучались до участі в антитерористичній операції, у порядку, встановленому законодавством".            
Читайте також: Мобілізація до 60 - в бій підуть самі старі? Отже, тепер вони мають право на пільги, передбачені для учасників бойових дій. Що це за пільги? Центральне місце серед нормативних актів щодо пільг для учасників бойових д ... Читати далі »

Переглядів: 657 | Додав: vovak | Дата: 16.03.2015 | Коментарі(0)