Четвер, 28.03.2024, 19:09
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 2 » Велика перемога маленьких патріотів!
19:46
Велика перемога маленьких патріотів!

В обласному музично-драматичному театрі ім. І. Франка пройшов традиційний, 25-й фестиваль естрадно-спортивного танцю «ФЕСТ-2015», у якому взяли участь 49 танцювальних колективів з Києва, Харкова, Чернівців, Хмельницького, Дніпропетровська, Чернігова, Бердичева, Коломиї, Калуша, Бурштина,  Івано-Франківська та інших міст України та області, які представили 214 танцювальних композицій. Варто відзначити, що серед такої кількості колективів, досить впевнено заявив про себе, ще досить молодий танцювальний колектив із міста Бурштина - "Шарм". Танцювальна композиція "Патріоти", саме цього колективу, увійшла в десятку найкращих, та була нагороджена дипломом Лауреата третього ступеня. Про те, як вдалося досягнути такого результату, коли і як був створений цей танцювальний колектив - дізнавалися у керівника-хореографа Наталії Остапишин.
- Наталю, коли виникла ідея створення танцювального колективу і чому обрали назву «Шарм»?


- Ідея створення танцювального колективу визріла в мене ще в університеті, працюючи зі студентами, під час створення різних хореографічних постановок, я зрозуміла, що можу реалізувати себе як хореограф, створивши свій танцювальний колектив. Чому саме «Шарм»? Насправді вибір назви колективу відбувався  на конкурсній основі серед близьких, рідних, друзів та знайомих на тему: «Як назвати танцювальний колектив?» Тому ідей було безліч, але одного разу, коли я працювала з однією парою, вони мені зробили комплімент, що в мене є танцювальний шарм. Так і виникла, а згодом і затвердилась ідея «Шарму».
- Чи не було побоювань, що мало відгукнеться охочих, адже у місті Бурштині вже є танцювальні колективи, які займаються не один рік?


- Насправді ні, не було жодних побоювань, переживань та сумнівів, я прекрасно розумію, що в Бурштині є багато талановитих діток, молоді, котрі не задіяні в жодних гуртках та колективах.
- Чи не важко поєднувати дві професії: вчителя початкових класів та хореографа, адже діти потребують величезної уваги?
- Щиро кажучи, дуже важко, приходячи додому після школи та репетиції я відчуваю себе вичавленим лимоном фізично, але морально піднесеною та щасливою. Працюючи з дітьми я відчуваю, що роблю те, що мені подобається. Саме у своїх вихованцях я черпаю натхнення та  щирі позитивні емоції.
- У чому особливість «Шарму», чим саме вирізняєтесь від інших колективів?
- На мій погляд, особливість колективу полягає у шармі хореографічних композицій, які я ставлю.
- З якими проблемами стикаєтесь, адже відомо що сьогодні життєздатність колективу цілком залежить від фінансової підтримки батьків?
- На превеликий жаль економічна ситуація в Україні важка. Тому ви абсолютно праві, що більшість витрат по функціонуванню колективу лягають на плечі батьків. Але на сьогоднішній день, як всім відомо, в Бурштині створений міський відділ Культури, туризму та зовнішніх зв'язків, а  це надає нам оптимістичних надій на плідну співпрацю та розвиток культурно-освітніх, зокрема, танцювально-хореографічних програм міста.
 - «Шарм» уже вдруге взяв участь у Всеукраїнському фестивалі танцю «Фест», і, як відомо, здобули одне із призових місць. Як вдалося досягнути такого результату всього за два роки? Якою була конкуренція?
- Так, цього року ми вдруге взяли участь у ХХV фестивалі естрадно-спортивного танцю «Фест - 2015» і серед 68 колективів отримали Диплом ІІІ ступеня «За втілення патріотичної тематики засобами хореографічного мистецтва», що для нас є величезним досягненням.
На мою думку, досягли ми даного результату виключно спільними стараннями та постійною невтомною працею, яка супроводжувалась натхненням та бажанням до перемоги.  
- Відомо, що саме цю танцювальну композицію «Патріоти», а також вітальні слова від ваших юних вихованців було відправлено в дарунок нашим героям – учасникам АТО. Якою була їхня реакція?
- На саму ідею номеру «Патріоти», мене надихнув мій чоловік, який після дебюту композиції запропонував зняти відео-лист разом з танцювальною постановкою і відправити нашим героям в зону АТО. Буквально нещодавно дізналась від волонтерів, котрі безпосередньо передали військовим наш відео-лист, під час перегляду відео солдатам сльози навертались на очі. Вони говорили, що знають за ради кого там знаходяться і радіють тим, що підростає гідне  покоління, котре буде виховане на засадах патріотично-культурних та морально-етичних цінностях, а цього  так бракує в сучасному виховному процесі в Україні.
- Поділіться планами на майбутнє, які цілі перед собою ставите?
Не поділимось, щоб не зурочили. Жартую. На сьогоднішній день ми маємо плани підготувати звітний концерт, який мав би відбутися з Божою ласкою вже цієї весни, а також плануємо взяти участь у різноманітних фестивалях та конкурсах.
Надія Польова

Переглядів: 859 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: