Субота, 20.04.2024, 02:38
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 2 » Пам’яті героїв Небесної Сотні
19:55
Пам’яті героїв Небесної Сотні

«Небесна Сотня» – назва, яку дав народ полку героїв, що пожертвували собою заради нас. З цими смертями «Слава Україні! – Героям слава!» перестало бути просто вітанням. Це і віддання шани найкращим, котрі в найважливіший час не злякалися, а також і засвідчення справжнього подвигу.
Ким були? До чого прагнули? Звичайні люди, мирні громадяни, які вийшли на так званий Євромайдан, щоб відстояти своє право на мрію. Підприємці і журналісти, вчителі і студенти, вчені та лікарі, художники та музиканти, громадські діячі та прості робітники. Люди, які жили в різних куточках України. Такі, здавалося б, різні… Але – ні! Вони були схожими між собою. Дуже схожими! Схожими серцями, у яких, наперекір безвір’ю, безнадії та ненависті, жила віра, надія та любов. Віра – у перемогу добра над злом, правди – над неправдою та кривдою. Надія – на краще майбутнє для своєї країни, своїх дітей. Любов – до України, справжніми синами якої вони були, є і будуть.
Майдан Незалежності став місцем, де здобували свою свободу. Це дивна, неймовірна, потужна точка енергії нашого народу, де ми встигли відчути все: і радість, і безвихідь, і горе, і біль, і гордість, і повагу.
Повстати проти системи цинічної брехні та фальші є неабияким подвигом. На нього здатні тільки справжні герої. Встати, розправивши плечі, і голосно сказати: «Я не згоден!», а не перешіптуватись по закутках, шукаючи винних.
Минув рік від тих буремних, тривожних, непередбачуваних днів на Майдані. Пережиті моменти й постійна загроза втрати кров’ю скропленої, такої бажаної свободи та незалежності ще більше притягують нас до героїв нашого часу.
Відділом освіти і науки Бурштинської міської ради напередодні річниці розстрілу на Майдані Незалежності було запропоновано ідею створення в кожному навчальному закладі міста куточка пам’яті героям Небесної Сотні. Майже всі дошкільні, загальноосвітні заклади, гімназія, навчально-виховний комплекс відгукнулися та створили у своїх закладах маленькі небеса для героїв сотні.
Руками вихованців та працівників ДНЗ № 2 «Берізка» на великій демонстраційній стіні прикріплені хмаринки та зірочки, між якими знаходяться малюнки із зображенням символів Майдану та вироби, присвячені героям Небесної Сотні. Дивлячись на цю роботу, відчуваєш велику повагу, любов і вдячність дітей та їх наставників у створенні виставки.
А ДНЗ № 3 «Світлячок» виготовив куточок, у якому вихователі та маленькі патріоти помістили фотографію нашого земляка Романа Гурика, інформацію про нього та власні роботи, подаровані героям Небесної Сотні.
На тлі символів України стіна НВК прикрашена фотографіями, патріотичними висловами, виробами вихованців і добрих рук вчителів та вихователів закладу. Відчуваються великі зусилля педагогів у вихованні патріотизму, любові до власної землі, поваги до своїх героїв та ціннісного ставлення до себе та інших.
У фойє Бурштинської гімназії на великому стенді знаходяться фотографії заблих під час розстрілів на Майдані героїв Небесної Сотні. Кожен, хто проходить повз, може відчути їхній погляд, який дає зрозуміти, що буденні наші побутові клопоти такі дріб’язкові, а найголовніше – Богом дана людська гідність.
У Бурштинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 кожен клас виготовив плакат, присвячений Небесній сотні. На них фотографії з Майдану, поезії, українська символіка та слова вдячності й поваги. Старшокласники намалювали зворушливу композицію, у якій відтворили частинку Майдану під час протистоянь та прикріпили фотографії із зображенням незліченної кількості квітів на вулиці Героїв Небесної Сотні в наш час.
Стенд, присвячений річниці розстрілу на Майдані Незалежності, в Бурштинській ЗОШ І-ІІ ступенів №2 ще в процесі виготовлення. Він буде містити короткі довідки про кожного із героїв Небесної Сотні. Учні та педагоги здійснили пошукову роботу і показали зібрану інформацію, цікаві відомості про останній день та хвилини життя героїв.
Неймовірні враження справила стіна пам’яті, присвячена героям Небесної Сотні у Бурштинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3. З великою любов’ю, глибоким почуттям поваги умілими руками на ній відтворена карта України, а на місці областей знаходяться фотографії загиблих патріотів, мешканців цих областей. Карта обрамлена дрібними ліхтариками, які, як зірки серед ночі, освітлюють героям шлях до Неба. Вгорі та збоку прикріплені голуби, які несуть троянди для героїв і символізують бажання миру й спокою в душі та на рідній землі.
Оглядаючи усі композиції, розумієш, що ми повинні докласти всіх зусиль, щоб добитися справедливого суду для тих, хто винен у смертях, каліцтвах та інших злочинах проти нашого народу. Але гуртуватися маємо не довкола ненависті, а довкола любові з відповідальністю. А влада, політики і кожен із нас маємо будувати таку державу, котру бачили у своїх мріях герої і за котру вони віддали життя. І щоб воїни, які тепер захищають нашу землю, не відправлялися на Небеса передчасно, а трудились і жили на радість рідним та близьким мирно і щасливо.
Відділ освіти і науки Бурштинської міської ради висловлює подяку всім дітям та педагогам, котрі долучились до створення куточків героїв Небесної Сотні. Запрошуємо мешканців міста також оглянути ці композиції.
А герої, відвоювавши тут на землі, своїми молитвами та заступництвом перед Богом і Богородицею допоки стоятиме світ будуть просити за нас та Україну.
Наталія Тварок

 

Переглядів: 982 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: