П`ятниця, 29.03.2024, 08:43
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 07
Навесні 2010 року близько ста громадських активістів Західної України зібралися в Зарваниці, щоб скоординувати свою діяльність в нових реаліях. «Зарваницька ініціатива» взяла на себе обов’язок реально оцінити стан справ у державі і запропонувати українцям власне бачення виходу країни з кризи, насамперед кризи духовної та світоглядної.
Основними принципами  «Зарваницької ініціативи» стало об'єднання навколо національної ідеї, вихід за межі партійного поділу, самоорганізація та спільна дія на благо українського народу. Саме самоорганізацію спільнота вважає основним шляхом порятунку і поступу.
В громадський рух «Зарваницька ініціатива» входять: Мирослав Маринович – віце-ректор Українського католицького університету, релігієзнавець, Богдан Панкевич – почесний консул королівства Нідерландів у Львові, політичний експерт Олесь Старовойт, правозахисник Орест Сваха, Віталій Ілик – голова Львівської обласної організації профспілки працівників, проректор Львівського Національного Унів ... Читати далі »
Переглядів: 897 | Додав: vovak | Дата: 07.03.2013 | Коментарі(0)

Освітні практики енергозбереження – саме такою була тема першого круглого столу, який відбувся в рамках проекту Європейського Союзу «Енергоефективні поліпшення в місті Бурштині». Учасниками круглого столу стали завідувачі дитячих садочків та завучі з виховної роботи загальноосвітніх шкіл міста, а також представники Енергетичного та Торгівельно-еконмічного коледжів, які мали можливість перейняти досвід та методики проведення у своїх закладах заходів з енергозбереження.
Розпочала роботу круглого столу заступник міського голови м. Бурштина Марія Козар, яка наголосила на тому, що економне використання енергії   є вкрай важливим як для розвитку економіки, оскільки дає значні заощадження при оплаті за її використання, так і для підвищення чистоти навколишнього середовища, а значить і здоров’я людей.  
«Метою цього заходу є усвідомлення необхідності залучення молодої людини до здійснення процесів енергозб ... Читати далі »
Переглядів: 872 | Додав: vovak | Дата: 07.03.2013 | Коментарі(0)

Виконавчим комітетом Бурштинської міської ради ведуться роботи з пошуку оптимального варіанту нового міського герба.
У новому варіанті герба,  запропонованому на розгляд міськвиконкому, спеціалісти запропонували зобразити сокола зі старої громадської печатки Бурштина з 19 ст. А у  срібній главі - 3 золоті стилізовані бурштини (янтарі) в червоних оправах - як асоціативний символ назви міста, втілення руху й енергії. На фото - новий, запропонований геральдистами варіант.

Переглядів: 779 | Додав: vovak | Дата: 07.03.2013 | Коментарі(0)

Нещодавно в Галицькому районному центрі реабілітації для дітей і молоді з обмеженими можливостями відбулася презентація книги Христини Сирової «Біла ворона в чорному». Це, безумовно, велика подія і в житті авторки, і культурне надбання для рідного Бурштина. Та що ми знаємо про цю письменницю?..

- Я народилася в місті Новодністровську Чернівецької області. – Розповідає Христина Сирова. – З роботою батьків пов’язані часті переїзди, і коли мені було три рочки, ми поселилися у Бурштині.
Своє дитинство пригадую з захопленням: я була дуже активною дівчинкою, мене багато чого цікавило: плавання, карате, танці – скрізь мене було  повно. Оце недавно знайшла свій особистий щоденник, який я вела з чотирнадцяти років. І там, в давно забутому зошиті, були такі рядки: «Хочу бути письменницею!» Дивно, але ці слова в якійсь мірі виявились пророчими…
Вчилася в Енергетичному коледжі, потім опановувала в ... Читати далі »
Переглядів: 1038 | Додав: vovak | Дата: 07.03.2013 | Коментарі(0)

«Цілодобове чергування працівників міліції в приміщенні дільничного пункту в даний час керівництвом РВ УМВС  припинено. Охорона громадського порядку в місті (17 тисяч населення) з 18.00 до 9.00 не здійснюється, особовий склад відділення міліції несе службу за межами закріпленої території. Мешканці міста та навколишніх сіл у вечірній та нічний час не можуть отримати допомоги у відділенні міліції, що породжує справедливі нарікання та не покращує авторитет міліції в цілому» - з такими словами у листі міський голова Петро Курляк звернувся нещодавно до начальника УМВС України в Івано-Франківській області пана Олега Михайловича Сала.
Кореспондент газети «Бурштинський вісник», в свою чергу, намагався вивчити думку громадськості міста щодо припинення роботи нічного патруля на вулицях Бурштина. Ми спитали бурштинців, чи відчуватимуть вони себе в безпеці тепер. Відповіді людей, щиро кажучи, здивували, бо думки розділилися на два протилежні полюси:
«Гадаю, патрулювання в місті потрібне ... Читати далі »
Переглядів: 1015 | Додав: vovak | Дата: 07.03.2013 | Коментарі(0)

За вікном зима, сніг тріскотить під ногами, мороз уміло вимальовує візерунки на шибках вікон. І хто б  міг подумати, що посеред найлютішого місяця року, лунатиме останній дзвоник.  Саме така, для всіх неймовірна, а для студентів технічного відділення Бурштинського енергетичного коледжу, звична подія відбулася 15 лютого. Усі випускники переступили поріг навчального закладу у 2009 році з впевненістю здобути освіту, а в майбутньому – і професію. Колись вони були несміливими, недосвідченими школярами, а сьогодні –  це справжні майстри своєї справи. Саме 103-ох студенів можна вважати випускниками БЕКу, які подолали нелегкий шлях науки терміном 3,5 роки. Попереду на них ще чекає практика та дипломна робота, але половина справи до здійснення мрії уже зроблено. Звук останнього дзвоника пролунав аж для 5 груп технічного відділення:
4т_1 – 9 – 09 – класний керівник Прокопів І.Ю (теплотехніки)
 4т_2 – 9 – 09 -  класний керівник Школяр А.І (теплотехніки)
 4а ... Читати далі »
Переглядів: 732 | Додав: vovak | Дата: 07.03.2013 | Коментарі(0)

Ледь не кожного місяця у світі відбуваються події, які возвеличують жінку. Безліч конкурсів краси, фестивалів, концертів присвячені слабкій статі. Люди часто возвеличують прекрасну половину людства, іноді забуваючи про мужніх лицарів. Дехто вважає, що чоловікам не потрібно приділяти стільки уваги, скільки жінкам, але їхня думка помилкова. Саме це вирішила довести Дитяча Республіка Бурштинської школи №2, організувавши 15 лютого конкурс «Лицар школи 2013». Учасниками мега-шоу були учні 9-11 класів:
 Ухман Дмитро (11), Горлатий Мирослав (10), Жук Андрій (9-А), Боднар Святослав (9-В) та  Весоловський Ігор (9-Б).
Протягом двогодинної програми учасники побували у кількох амплуа. Зокрема, юнаки повинні були пройти випробування ораторського мистецтва, створити кулінарний шедевр, пограти у гру «ЩО?ДЕ?КОЛИ?» і навіть спробувати себе у ролі зірки, перевтілившись в свого кумира. Хоч завдання були не з легких, ал ... Читати далі »
Переглядів: 908 | Додав: vovak | Дата: 07.03.2013 | Коментарі(0)