П`ятниця, 26.04.2024, 00:26
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 7 » НІЧНИЙ ПАТРУЛЬ
02:57
НІЧНИЙ ПАТРУЛЬ
«Цілодобове чергування працівників міліції в приміщенні дільничного пункту в даний час керівництвом РВ УМВС  припинено. Охорона громадського порядку в місті (17 тисяч населення) з 18.00 до 9.00 не здійснюється, особовий склад відділення міліції несе службу за межами закріпленої території. Мешканці міста та навколишніх сіл у вечірній та нічний час не можуть отримати допомоги у відділенні міліції, що породжує справедливі нарікання та не покращує авторитет міліції в цілому» - з такими словами у листі міський голова Петро Курляк звернувся нещодавно до начальника УМВС України в Івано-Франківській області пана Олега Михайловича Сала.
Кореспондент газети «Бурштинський вісник», в свою чергу, намагався вивчити думку громадськості міста щодо припинення роботи нічного патруля на вулицях Бурштина. Ми спитали бурштинців, чи відчуватимуть вони себе в безпеці тепер. Відповіді людей, щиро кажучи, здивували, бо думки розділилися на два протилежні полюси:
«Гадаю, патрулювання в місті потрібне. Нам, пенсіонерам, то не дуже треба, бо ми вечорами вдома сидимо, але молодь! Хтось допізна працює, хтось в гості ходить, на танці… Тут добре було б, якби за тим хтось дивився.» - ділиться враженнями Ганна Дмитрівна. Пані Марія погоджується, мовляв, дуже багато дрібного хуліганства серед білого дня, не те що вночі. І зізнається, що декілька днів тому невідомий напав в під’їзді на її сусідку і вирвав з рук сумку… В безпеці жінка себе аж ніяк не відчуває. Оксана Романівна, вчитель, вбачає всю проблему в безробітті: «Зараз дуже багато безробітних в місті, боюся, щоб хлопці з дурного розуму не пішли вночі на кримінал. Вартові могли би хоч трохи берегти громадський спокій і запобігти злочину.» Пан Микола впевнений, що в порядному місті має бути патрулювання, бо ж як-не-як, 17 тисяч населення, всяке може статися: «До безпеки наших дітей не можна ставитись легковажно.» «Колись ходили, патрулювали. Але зауваження ставили до кожного, кого зустрічали в 23 годині вечора: куди йдеш? Чого йдеш? А то ж літо, ще не темніло навіть. То такого патруля від чесних людей нам не треба! Зараз у місті сильного бандитизму нема, я вважаю, спокійно, але хоча б у святкові дні варто було б залишити патруль. Про всяк випадок.» - Розповідає Іван Михайлович. «Ніякий патруль не врятує людину від біди! – впевнена ще одна мешканка Буртшина. Сидіть вдома та не вештайтесь вечорами!»
Але молодь думає інакше: «Хочеться іноді піти на прогулянку ввечері, на концерт, дискотеку. Звісно, ми хочемо відчувати себе в безпеці. Коли гуляємо, стараємось триматися гурту і не ходити по одинці.» - зізнається 24-літня Олена.
…Патрулювання нічного міста практикується багатьма населеними пунктами нашої держави, тож і міський голова звернувся з проханням відновити цю практику.
«Прошу Вас розглянути питання відновлення повноцінної роботи міського відділення міліції, а саме:
- цілодобове чергування;
- відновити в штаті відділення працівників БНОН, КНСН,  ППС та інших.
Вважаю, що ваша допомога у вирішенні зазначених проблем сприятиме забезпеченню громадського порядку, захисту прав та законних інтересів громадян нашої територіальної громади» - зазначив у листі головному міліціонеру області міський голова.
Наш кор.
Переглядів: 1021 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: