Субота, 27.04.2024, 01:17
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 15
Колись давно Олександр Довженко писав: «Українська пісня — це геніальна поетична біографія українського народу.».
Як багато змісту вкладено у ці слова, адже пісня – це своєрідне віддзеркалення нації, її обличчя. Сьогодні в Україні досить гостро поставлено питання україномовної пісні, здається, що люстерко, яке б мало відображати красу України, заплямоване. На радіостанціях цілодобово транслюються або російські, або закордонні хіти, ніби агітуючи українців відмовлятися від рідного слова. Який зміст приховано у пісні Насті і Потапа «Чумачечая весна» або у «неймовірній» композиції Ольги Полякової «Я не такая»?. Одні спотворюють слова, співаючи про те, як весна «пришла и оторвала голову», а інша чекає трамвая… Та навіть якщо і взяти україномовні композиції, то там звідусіль лунає «ха-ха-ха без лівчика мала» або римовані віршики про «кубіту». Ці пісні нічого не навчають, а їх ж щодня хтось слухає. Не важко здогадат ... Читати далі »
Переглядів: 1428 | Додав: vovak | Дата: 15.03.2013 | Коментарі(0)

Родина Романа та Оксани Коцюбайлів з міста Бурштина добре знана на теренах не лише Західної України. Подружжя відоме насамперед тим, що вони започаткували на Україні молитовний рух «Сім’я Найсвятішого Серця Ісуса». Це спільнота в лоні греко-католицької церкви, мета якої – неустанна і ревна молитва до Христа. Крім координації молитовного руху і читання лекцій на духовну тематику, Оксана Володимирівна Коцюбайло займається вишиванням. Саме про неймовірну красу вишивки і про сакральну суть молитви наша сьогоднішня розповідь.
Отож, «Бурштинський вісник» в гостях у пані Оксани. Благодатна атмосфера цього дому навіює душевний спокій, але коли бачиш вишиті творіння на стінах, отримуєш величезне естетичне задоволення, наскільки майстерно вони зроблені. Певні елементи художньої вишивки об’ємні, що створює враження 3D ефекту. І здається, наче сонце на них справді світить, хвилі грають, а гілочка верби шелестить від вітру…


- Хто навчив Вас так вишивати?

- Моя на ... Читати далі »
Переглядів: 1326 | Додав: vovak | Дата: 15.03.2013 | Коментарі(0)

Сьогодення вимагає своїх коректив у виборі фаху. Зараз починають стиратися ґендерні межі професій, і нерідко жінки обирають чоловічі професії. Але якщо робітницями, що укладають асфальт, нікого не здивуєш, то жінка в формі і погонах викликає змішані почуття: цікавість, захоплення і, нерідко, заздрість. Склалося так, що відповідальність за безпеку міста Бурштин впала на тендітні плечі жінки-міліціонера. Отож, знайомтесь:
Ольга Іванівна Чорненко,  дільничний інспектор, старший лейтенант міліції і просто чарівна жінка. Тож напередодні свята 8-го Березня «Бурштинський вісник» в гостях в дільничному пункті міліції.


- Ольго Іванівно, розкажіть нам про себе.
- Я народилася 1 листопада 1987 року в місті Надвірній, там я зростала і там проживають мої батьки. В 2005-му році я поступила на навчання в Юридичний інститут Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника, закінчила ч ... Читати далі »
Переглядів: 858 | Додав: vovak | Дата: 15.03.2013 | Коментарі(0)

5 березня відбулися Робочі групи, в яких взяли участь потенційні виконавці,  координатори напрямків Стратегії соціального партнерства ДТЕК та м. Бурштина та головний фахівець соціального розвитку ДТЕК Західенерго Назар  Гудз. Нагадуємо, що Стратегія буде реалізовуватися в 4 напрямках, обраних громадою Бурштина ще літом і за кожним напрямком закріплений відповідальний координатор:
1. Напрям «Охорона здоров’я» - координатор головний лікар Сопільняк С.М.
2. Напрям «Бізнес-середовище» - координатор директор АМЕР Бабій О.Я.
3. Напрям «Соціальна сфера» - координатор заступник міського голови Козар М.С.
4. Напрям «Енергоефективність» - координатор заступник міського голови Гулик В.Р.
На засіданнях розглядалася кожна проектна картка, яка була запланована в рамках Стратегії. Після численних дискусій, запитань та пропозицій до кінця березня всі картки повинні бути оптимізовані чи змінені у зв’язку з різними обставинами та новими потребами бенефіціарів (людей, на які спря ... Читати далі »
Переглядів: 827 | Додав: vovak | Дата: 15.03.2013 | Коментарі(0)

Бурштин стане одним з міст присутності компанії ДТЕК, в якому буде створено соціальні підприємства.
Соціальне підприємництво – нове явище для України. З одного боку воно сприяє розвитку бізнесу та створенню робочих місць, а з другого – допомагає вирішувати гострі соціальні проблеми та здійснювати підтримку вразливих груп населення. Партнери будуть навчати бажаючих створити соціальне підприємство, надавати методичну підтримку при підготовці бізнес-планів та популяризувати цей напрямок через мережу консультаційних та ресурсних центрів. За результатами конкурсу кращі бізнес-плани отримають фінансування для створення соціальних підприємств або розвитку вже існуючих. Детальніша інформація про соціальне підприємництво - на сайті Агенції м. Бурштина.
Компанія ДТЕК, Фонд Східна Європа та Британська рада в Україні оголосили про старт нового соціального проекту. Мета проекту, в який ДТЕК інвестував 1 млн грн, це – підвищення конкурентоспроможності територій присутності ДТЕК через з ... Читати далі »
Переглядів: 827 | Додав: vovak | Дата: 15.03.2013 | Коментарі(0)