П`ятниця, 26.04.2024, 13:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 15 » Соціальне підприємництво у Бурштині
00:24
Соціальне підприємництво у Бурштині
Бурштин стане одним з міст присутності компанії ДТЕК, в якому буде створено соціальні підприємства.
Соціальне підприємництво – нове явище для України. З одного боку воно сприяє розвитку бізнесу та створенню робочих місць, а з другого – допомагає вирішувати гострі соціальні проблеми та здійснювати підтримку вразливих груп населення. Партнери будуть навчати бажаючих створити соціальне підприємство, надавати методичну підтримку при підготовці бізнес-планів та популяризувати цей напрямок через мережу консультаційних та ресурсних центрів. За результатами конкурсу кращі бізнес-плани отримають фінансування для створення соціальних підприємств або розвитку вже існуючих. Детальніша інформація про соціальне підприємництво - на сайті Агенції м. Бурштина.
Компанія ДТЕК, Фонд Східна Європа та Британська рада в Україні оголосили про старт нового соціального проекту. Мета проекту, в який ДТЕК інвестував 1 млн грн, це – підвищення конкурентоспроможності територій присутності ДТЕК через зміцнення їх економічного потенціалу та розвиток соціального підприємництва. Проект буде реалізовано в містах присутності ДТЕК: Бурштин (Івано-Франківська область), Добротвір (Львівська область), Ровеньки, Свердловськ (Луганська область), Добропілля, Курахове, Зугрес (Донецька область), Зеленодольськ (Дніпропетровська область) та Енергодар (Запорізька область).
Створення соціального підприємництва у Бурштині сприятиме розвитку малого бізнесу та збільшенню кількості робочих місць для вразливих категорій населення. Стартував проект 1 березня 2013 року майстер-класом одного з відомих експертів соціального підприємництва у Великобританії Фрієра Спреклі, який приїхав на запрошення Британської Ради в Україні. Представники Агенції Місцевого Економічного Розвитку м. Бурштина, яка буде реалізовувати проект у місті, взяли участь у даному заході.
За словами Вікторії Гриб, керівника департаменту соціального розвитку ДТЕК, роль Агенцій надзвичайно важлива, в першу чергу, для створення нових робочих місць, що, в свою чергу, дозволить покращити рівень життя населення та знизити соціальні ризики для містоутворюючих підприємств. «Ми розуміємо, що без розвитку суспільства довгостроковий розвиток нашого бізнесу є неможливим, саме тому ми продовжуємо збільшувати обсяги фінансування соціального розвитку міст, де живуть наші співробітники та їх сім'ї. Але це має стати системною взаємодією, яка, перш за все, включатиме в себе розвиток бізнес середовища», – зазначає Вікторія Гриб.
«Цей проект є унікальним, оскільки саме поняття «Соціальне підприємництво» є новим для України. Модель соціального підприємництва передбачає впровадження бізнес-підходів для вирішення гострих соціальних проблем. Фонд Східна Європа впевнений, що цей інноваційний проект допоможе створити нові робочі місця, дасть поштовх для розвитку малого бізнесу в регіонах та буде сприяти покращенню якості життя соціально незахищених верств населення. Ми вдячні нашим партнерам, особливо ДТЕК, за підтримку», – зазначив Президент Фонду Східна Європа Віктор Лях.
 «Бізнесмени забагато грошей кладуть у свої кишені. Ми хочемо, щоб вони їх вкладали в соціальні справи, ділилися ресурсами», – наголосив британський експерт з соціального підприємництва Фрієр Спреклі.
Слідкуйте за новинами щодо створення першого соціального підприємства в рамках даного проекту в наступних випусках та на сайті АМЕР.
Олена Кравчишин


Переглядів: 827 | Додав: vovak | Теги: Бурштин, Олена Кравчишин, ДТЕК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: