П`ятниця, 19.04.2024, 20:10
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 12
Сьогодні сучасній людині важко знайти місце для творчості. А якщо воно і знайдеться, то буде далеким від рамок культури. У час технологій, мичомусь приділяємо більше уваги телевізору чи комп’ютеру, а не прекрасному і витворам мистецтва. Невже, проводячи час біля мертвого монітора, ми зможемо наповнити душу миром, набратися досвіду, чи набути знань? День за днем з’являються все нові і нові пристрої, залишаючи в минулому те, без чого ми ще вчора не уявляли свого життя. Безсмертні ж картини Мікеланджело чи Рафаеля житимуть вічно, адже вони є справжнім втіленням величності. Пройшло майже 500 років з дня смерті легендарного Леонардо да Вінчі, але його «Мона Ліза» і «Таємна вечеря» вже декілька століть милують око своєю неповторністю. Часто саме витвори мистецтва допомагали людям знайти вихід з складних ситуацій, вони були вказівниками і порадниками, бо створювали світ Краси, якого так не вистачало людям.
Сучасне мистецтво дуже відрізняється від того, що було колись. Але ми не пови ... Читати далі »
Переглядів: 775 | Додав: vovak | Дата: 12.02.2013 | Коментарі(1)

Талановиті люди не така вже й рідкість, якщо задуматися. Головне – помічати їх і знати. «Бурштинський вісник» продовжує знайомити своїх читачів з перлинами співочого Бурштина, сьогодні наша розповідь про Ірину Братину – юну співачку, що народилася і виросла тут, у Бурштині.
Дівчина народилася 16 листопада 1996 року в родині вчителів Михайла і Світлани Братини, вчиться вона у 10-му класі школи №2. Ірина є вихованкою Бориса Володимировича Данилишина, керівника Клубу обдарованих дітей «Соколята», що діяв при Івано-Франківському НД «Просвіта». «Усе, що посіяв — нехай проросте...» - любив говорити нині  покійний Борис Володимирович. Таки проросло, бо усіма його вихованцями можна пишатися. Ми ж гордимося нашою краянкою, що милозвучно співає першим сопрано.


- Іринко, як виховувалась твоя любов до співу?
- Любов до музики і співу привила мені бабуся, вона дуже гарно співала і знала чимало українських ... Читати далі »
Переглядів: 794 | Додав: vovak | Дата: 12.02.2013 | Коментарі(0)

Вже минуло два місяці з того часу, відколи в Бурштині відкрився центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Довір’я». Чим живе центр нині і як почуваються його вихованці, з’ясовував «Бурштинський вісник».

Нагадаємо, що дитячий центр реабілітації  започатковувався на базі громадської організації «Довір’я», чималу роль в його створенні відіграла Ганна Дмитрівна Ковальчук. «У мене внук хворий…  - Розповідає Ганна Дмитрівна. – Дитина шукала спілкування, аби його розуміли… Це спонукало мене шукати вихід. Я почала звертатись у різні відомства, зокрема, у обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді. Там мені порекомендували звернутися у Івано-Франківський обласний реабілітаційний центр «Дивосвіт», і мій внук проходив туди два роки.

Я подумала собі: моя дитина ходить, але ж у Бурштині є багато таких дітей, яким потрібна подібна допомога. І почалося оббивання порогів, щоп ... Читати далі »

Переглядів: 749 | Додав: vovak | Дата: 12.02.2013 | Коментарі(0)

Розвиток молодіжного бізнесу є одним із найважливіших напрямків економічної політики нашої країни. Проте, на сьогодні цей процес відбувається в нашому суспільстві дуже повільно, і першопричиною цього є проблема отримання молодими людьми стартового капіталу для того, щоб розпочати свій бізнес, практично відсутні інструменти молодіжного кредитування на рівні держави. До того ж, молоді не вистачає додаткового консультування, що пояснює їх страх перед відкриттям власної справи. Саме тому, Агенція Місцевого Економічного Розвитку м. Бурштина продовжує інформаційно-просвітницьку роботу в рамках програми «Молодіжний бізнес України», яка у 2012 році стартувала у м. Бурштині.
Цього разу презентація програми відбулася 24 січня 2013 року у Галицькому районному центрі зайнятості, учасниками якої стали безробітні молоді люди віком до 35 років, які перебувають тут на обліку.

У рамках заходу начальник відділу активної підтримки безробітних Галицького РЦЗ Людмила Сірко розповіла учасникам зах ... Читати далі »
Переглядів: 739 | Додав: vovak | Дата: 12.02.2013 | Коментарі(0)

В рамках Стратегії Соціального Партнерства та за фінансування Компанії ДТЕК, 27-  30 січня відбувся навчальний візит представників міст присутності компанії до Туреччини. Участь у візиті взяло 20 осіб, серед них – мери міст та їх заступники, керівники відділів економіки, інвестицій, архітектури міських рад Бурштина, Павлограда, Свердловська та Ровеньків, а також представники компанії ДТЕК та менеджер національного проекту «Індустріальні парки України» Петро Кошуков.

Міський голова Бурштина Петро Курляк та директор Агенції місцевого економічного розвитку Бурштина Олександр Бабій, разом із іншими учасниками поїздки, мали змогу ознайомитись з роботою Організованої індустріальної зони Ескішехіру та Стамбульської Агенції Розвитку.
Організована індустріальна зона Ескішехіру - це близько 3200 гектарів промислових підприємств, на яких працює понад 40 тисяч осіб. Власни ... Читати далі »
Переглядів: 779 | Додав: vovak | Дата: 12.02.2013 | Коментарі(0)

До виконкому Бурштинської міської ради періодично надходять скарги мешканців Бурштина щодо жахливого стану доріг в місті ( особливо це стосується так званої «калуської» дороги, тобто автодороги Т-0910 «Бурштин – Калуш»).
На протязі 2012 р. виконком неодноразово звертався до служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області ( так як вона є власником автодоріг державного значення Н-09 «Мукачеве – Львів» та місцевого значення Т-0910 «Бурштин – Калуш») з проханням провести ремонт дорожнього покриття, відновлення дорожньої розмітки та встановлення необхідних дорожніх знаків в м. Бурштин ( фінансування на проведення цих заходів повинно здійснюватися з державного бюджету).
І якщо в 2012 році   служба автомобільних доріг ще щось обіцяла зробити ( наприклад, листом від 22.11.2012 р. було обіцяно включити в проект плану робіт на 2013 рік влаштування вуличного освітлення на ділянці від ПК «Прометей» до автозупинки навпроти лісництва), то  29.01.2013 р. ми отримали таку ... Читати далі »
Переглядів: 739 | Додав: vovak | Дата: 12.02.2013 | Коментарі(0)

На сьогоднішній день в КП "Житловик” склалася критична ситуація, причиною якої є невідповідність діючих тарифів їх реальній собівартості на послуги водопостачання, водовідведення, теплопостачання та вивезення і захоронення твердих побутових відходів для всіх груп споживачів.
Так, тарифи на послуги холодного водопостачання та водовідведення для населення, затверджені рішенням сесії № 11/21-08 від 29.08.2008р., введені в дію ще в жовтні 2008р., тарифи на вивезення і захоронення ТПВ – в серпні 2010р.
Ріст витрат виробництва, а саме, мінімальної заробітної плати, нарахування на оплату праці, енергоносіїв, податків прямо пропорційно збільшували собівартість комунальних послуг. В результаті чого підприємство одержувало збитки і не могло вчасно і повністю розрахуватись з кредиторами. Така ситуація ставить під загрозу стабільність водо- та теплозабезпечення міста Бурштин, а також належного рівня надання послуг і може спричинити припинення надання житлово-комунальних послуг всім споживача ... Читати далі »
Переглядів: 903 | Додав: vovak | Дата: 12.02.2013 | Коментарі(0)