Субота, 20.04.2024, 06:59
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 03
«Бурштинський вісник» продовжує знайомити своїх читачів із цікавими особистостями – мешканцями нашого міста. Нинішня наша героїня – Вероніка Андрухів, шістнадцятилітня спортсменка. На перший погляд, звичайна дівчина, що любить прогулянки, пікніки на природі, спілкування з друзями і шоколад. Та є в її житті велике захоплення – спорт. Вероніка – людина дуже багатогранна, таке враження, що у спорті вона змогла б усе, проте найбільше до душі дівчині футбол.
- Вероніко, розкажи нам, з чого починалася твоя любов до спорту?
- Моє захоплення футболом почалося ще в дитинстві, зі звичайних дворових ігор, коли з друзями ми ганяли м’яча у вільний час. Чималий вплив на мене мала моя родина, в мене мама – плавчиня, а дядько – колишній футболіст, грав у «Енергетику», гадаю, в якійсь мірі мені передався їхній спортивний запал. Десь в класі п’ятому я почала займатися улюбленою справою професійно, відвідувала ... Читати далі »
Переглядів: 941 | Додав: vovak | Дата: 03.02.2013 | Коментарі(0)

Кожна дитина по-своєму неповторна. Вона приходить у цей світ, щоб творити своє життя, знайти себе: хтось здібний до музики, образотворчого мистецтва, художньої праці, хтось до математики, хтось пише вірші, оповідання. Скільки дітей – стільки і здібностей, які залежать від психолого-фізіологічних особливостей людини, соціального оточення, сім’ї  та школи.
Робота з обдарованими дітьми виступає однією із важливих ділянок діяльності Бурштинської гімназії. В нашому навчальному закладі навчається чимало здібних і обдарованих дітей. Однією з таких є учениця 11-го класу Олеся Перів.
Навчаючись в початковій школі, почала писати вірші. Свій перший вірш написала в 10 річному віці.
Поезія надихає Олесю на приємні думки, спогади. Найчастіше муза приходить до неї тоді, коли є настрій, чи слухає гарну музику, або прочитає цікаву книгу. В основному пише для себе, для своєї душі. Найбільше любить писати про природу, а також про свій край, про рідну українську мову.
Брала участь в обла ... Читати далі »
Переглядів: 817 | Додав: vovak | Дата: 03.02.2013 | Коментарі(0)

На свято Водохреща міська організація ВО «Свобода» організувала йорданські купання на міському водосховищі.  Після освячення води та молитви на оздоровлення, яку прочитав отець Дмитро Шмігель, усі бажаючі змогли зануритися в крижану купіль. До цієї акції долучилися й представники «Молодої Просвіти» з Бурштина. А враховуючи те, що голова організації має певне відношення до релігійної громади міста, ми вирішили поцікавитися у нього, що собою являє цей звичай.
Йорданське купання - це є певний спосіб відновити обряд хрещення і зречення диявола. Ми ніби знову обіцяємо служити Христові. Тобто це свого родудуховна віднова - каже Віталій  Грицюк.
- Пане Віталію, ви сьогодні робили це вперше?
- Ні. У мене особисто це третій раз. Для інших членів «Молодої Просвіти» це було вперше.
- Сьогодні з вами купалася дівчина. Ви її довго вмовляли?
- Ні. Навпаки. Цього року молоді люди самі проявили таку ініціативу. Головне - пояснити усім, що це не просто моржування, ... Читати далі »
Переглядів: 855 | Додав: vovak | Дата: 03.02.2013 | Коментарі(0)

Плетіння бісерних візерунків – заняття не з легких, кропітке й ретельне. На тонесенькій голочці  збираються маленькі деталі чуда, що поступово складаються в орнамент. Виходять прекрасні вироби з такого давнього і водночас вічно юного матеріалу – бісеру…
Для маленьких бурштинців та їх наставниці Лесі Ярославівни Гнатюк бісероплетіння  - не просто різновид декоративно-прикладного мистецтва, це дотик до прекрасного. На базі школи №2 м.Бурштина уже 8 років існує гурток бісероплетіння:


- Лесю Ярославівно, як можна записатися до Вашого колективу?
- Переважно ми записуємо гуртківців у вересні, до 15-го числа відбувається набір. На початку навчального року може утворитися  група з 30-40 дітей, та з часом їх меншає, і залишаються лише ті, яким це заняття справді подобається. Були випадки, коли діти записувались посеред навчального року: почули від знайомих, побачили роботи і захотіл ... Читати далі »
Переглядів: 916 | Додав: vovak | Дата: 03.02.2013 | Коментарі(0)