Четвер, 28.03.2024, 22:10
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 3 » СВЯТА ЙОРДАНСЬКА ВОДА
12:53
СВЯТА ЙОРДАНСЬКА ВОДА
На свято Водохреща міська організація ВО «Свобода» організувала йорданські купання на міському водосховищі.  Після освячення води та молитви на оздоровлення, яку прочитав отець Дмитро Шмігель, усі бажаючі змогли зануритися в крижану купіль. До цієї акції долучилися й представники «Молодої Просвіти» з Бурштина. А враховуючи те, що голова організації має певне відношення до релігійної громади міста, ми вирішили поцікавитися у нього, що собою являє цей звичай.
Йорданське купання - це є певний спосіб відновити обряд хрещення і зречення диявола. Ми ніби знову обіцяємо служити Христові. Тобто це свого родудуховна віднова - каже Віталій  Грицюк.
- Пане Віталію, ви сьогодні робили це вперше?
- Ні. У мене особисто це третій раз. Для інших членів «Молодої Просвіти» це було вперше.
- Сьогодні з вами купалася дівчина. Ви її довго вмовляли?
- Ні. Навпаки. Цього року молоді люди самі проявили таку ініціативу. Головне - пояснити усім, що це не просто моржування, не просто якесь випробовування організму, а це акт віри та акт духовності. Це своєрідне укріплення віри.
Пам’ятаю, коли я перший раз занурювався на Йордан, то відчувався якийсь певний трепет. Зовсім не було страху захворіти чи просто змерзнути. А одразу після купання приходить відчуття лекгості, душевного піднесення, натхнення.
- Які плани у «Молодої Просвіти» в цьому році.
- Ми почали дуже цікаву річ, яка називається дослідженням історії нашого міста. Допомагає нам у цьому директор національного заповідника «Давній Галич» пан Олександр Береговський. Хочемо дослідити історію Бурштина 1700-х років і ще давніше. Особливо цікавлять нас розповіді про підземелля, яке буцім-то є у Бурштині, але про місцезнаходження якого нічого не відомо.  Хочеться його відшукати. Дуже багато є свідчень поважних бурштинців про  перебування у тих підземеллях, але нема жодних карт.
Також будемо вести хронологію пошуків, постараємося, щоб це було офіційно, разом з істориками, археологами. Обов’язково інформуватимемо й «Бурштинський вісник».
Також хочемо безкоштовно навчати бурштинців іноземним мовам. Зараз розробляємо схему.
- Дякую за цікаву інформацію. Успіхів вам.
В.К.


Переглядів: 850 | Додав: vovak | Теги: Молода Просвіта, Віталій Грицюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: