Субота, 27.04.2024, 03:06
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 12 » СВІТ КРАСИ
19:52
СВІТ КРАСИ
Сьогодні сучасній людині важко знайти місце для творчості. А якщо воно і знайдеться, то буде далеким від рамок культури. У час технологій, мичомусь приділяємо більше уваги телевізору чи комп’ютеру, а не прекрасному і витворам мистецтва. Невже, проводячи час біля мертвого монітора, ми зможемо наповнити душу миром, набратися досвіду, чи набути знань? День за днем з’являються все нові і нові пристрої, залишаючи в минулому те, без чого ми ще вчора не уявляли свого життя. Безсмертні ж картини Мікеланджело чи Рафаеля житимуть вічно, адже вони є справжнім втіленням величності. Пройшло майже 500 років з дня смерті легендарного Леонардо да Вінчі, але його «Мона Ліза» і «Таємна вечеря» вже декілька століть милують око своєю неповторністю. Часто саме витвори мистецтва допомагали людям знайти вихід з складних ситуацій, вони були вказівниками і порадниками, бо створювали світ Краси, якого так не вистачало людям.
Сучасне мистецтво дуже відрізняється від того, що було колись. Але ми не повинні дотримуватись правил, треба виходити за рамки можливого, створювати власний світ. Коли навколо одна жорстокість, насильство і ненависть, варто впустити промінчик світла у затемнений куточок серця, відкрити його людям. Потрібно підтримувати тих особистостей, які вміють бачити і розкривати навколишню красу, створюючи її своїми руками. Саме це вирішили зробила Дитяча республіка Бурштинської школи І-ІІІ ступенів №2, провівши нещодавно конкурс «Чарівний світ мистецтв».
Мета заходу: підтримка і розвиток талановитої учнівської молоді, сприяння її творчої самореалізації, підвищення художнього і виконавського рівня учасників, подальшого розвитку художньо-естетичних смаків, виявлення обдарованих дітей; визначення переможця «Учня року» у номінаціях «Золотий пензлик» та «Умілі ручки»
У конкурсі приймали участь учні 5-11 класів. Із малюнків та виробів декоративно-прикладного мистецтва в актовому залі було створено виставку «Світ наших захоплень». Роботи представлені на виставці були оцінені журі, як домашнє завдання учасників конкурсу. Крім того, учасники виконували завдання на самому конкурсі. Даний захід зміг показати справжні таланти учнів школи, їхні амбіції та прагнення перемогти.
Невтомна праця та майстерність ? ось справжні таланти юних митців. На конкурсі було представлено безліч унікальних робіт, кожна з яких вражала по-своєму. Оцінювало конкурсантів високоповажне журі, яке й обрало призерів. Даний захід довів, що серед молоді теж є поціновувачі мистецтва, таланти,які роблять ще незначний, але вагомий вклад у творенні Краси всього світу.
Ми повинні розуміти, що, як казав Оскар Уальд: «Мистецтво - саме життя, воно безсмертне». Отож, поки ми творимо, ми живемо.
 Людмила  Стефанюк, м.Бурштин
Переглядів: 777 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Ліля  
0
Прекрасно написано! Дуже влучні слова. Якби кожен підтримував талановитих людей, то в Україні була б інша ситуція.

Ім`я *:
Email *:
Код *: