П`ятниця, 26.04.2024, 21:34
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 12 » 300 нових робочих місць у Бурштині – завдяки підтримці ДТЕК
01:23
300 нових робочих місць у Бурштині – завдяки підтримці ДТЕК
В рамках Стратегії Соціального Партнерства та за фінансування Компанії ДТЕК, 27-  30 січня відбувся навчальний візит представників міст присутності компанії до Туреччини. Участь у візиті взяло 20 осіб, серед них – мери міст та їх заступники, керівники відділів економіки, інвестицій, архітектури міських рад Бурштина, Павлограда, Свердловська та Ровеньків, а також представники компанії ДТЕК та менеджер національного проекту «Індустріальні парки України» Петро Кошуков.

Міський голова Бурштина Петро Курляк та директор Агенції місцевого економічного розвитку Бурштина Олександр Бабій, разом із іншими учасниками поїздки, мали змогу ознайомитись з роботою Організованої індустріальної зони Ескішехіру та Стамбульської Агенції Розвитку.
Організована індустріальна зона Ескішехіру - це близько 3200 гектарів промислових підприємств, на яких працює понад 40 тисяч осіб. Власником та управляючою компанією індустріального парку є Промислова Палата Ескішехіру, яка гостинно прийняла українську делегацію.
Президент Палати, пан Саваш Озайдемір, детально розповів про розвиток структури, труднощі, що виникали, та варіанти розвитку індустріальних зон в Україні в сучасних економічних умовах. Також пан Президент запропонував варіанти взаємовигідного співробітництва, що викликало жваві обговорення, які продовжувались у неформальних обставинах.
Після зустірічі та перемовин Петро Курляк відзначив: "Приклад Ескішехіру є дуже показовим, адже саме тут можна побачити всі переваги роботи індустріального парку: прихід нових виробництв, створення робочих місць, підвищення оплати праці, розвиток інфраструктури міста. Завдяки цьому візиту вдалось отримати відповіді на практичні запитання щодо реєстрації та управління індустріальними зонами, знайти потенційних девелоперів та партнерів для залучення компаній у місто. Ми бачимо потенціал для створення 300 нових робочих місць вже до кінця 2015 року. Організація цієї поїздки, як і інші заходи, фінансовані компанією ДТЕК у Бурштині, серйозно впливають на формування привабливого бізнес-середовища у місті."
Зустріч у Стамбульській Агенції Розвитку дала можливість ознайомитись з механізмами підтримки перспективних проектів на рівні територій, прикладом чудового стратегічного планування. Дуже несподіваною виявилась зустріч з губернатором Стамбула - паном Хусеїном Авні Мутлу, який висловив зацікавленість у розвитку співпраці на рівні міст та закликав завжди пам'ятати, що Україна є важливим партнером для Туреччини.
Олександр Бабій щодо поїздки зазначив: "Завдяки чудовій організації візиту Спільнотою СВБ, вдалось в дуже короткий час ознайомитись з кращим досвідом, започаткувати партнерські стосунки, обговорити особливості реєстрації індустріальних парків з Петром Кошуковим, менеджером Національного проекту "Індустріальні парки України". Ми також мали можливість презентувати партнерам Інвестиційний паспорт Бурштина, який був розроблений за фінансової підтримки ДТЕК, та містить опис ділянки і концепції планованого у місті індустріального парку. Графік був дуже стислий та стрімкий, отримані результати потребують принаймні декілька місяців на опрацювання, щоб отримати максимальну користь від поїздки."
Вікторія Гриб, керівник Департаменту соціального розвитку компанії ДТЕК так оцінює результати візиту: «Компанія зацікавлена у створенні нових робочих місць на територіях присутності, адже це надходження до місцевих бюджетів та підвищення заробітних плат. Мені дуже приємно, що представникам міст вдалось отримати корисні практичні поради та налагодити партнерства, які дозволять залучити інвесторів уже протягом 2013-2015 років.»
Олександр Бабій

Переглядів: 781 | Додав: vovak | Теги: Курляк, Бабій, ДТЕК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: