П`ятниця, 26.04.2024, 05:59
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 12 » Боремося проти молодіжного безробіття!
19:48
Боремося проти молодіжного безробіття!
Розвиток молодіжного бізнесу є одним із найважливіших напрямків економічної політики нашої країни. Проте, на сьогодні цей процес відбувається в нашому суспільстві дуже повільно, і першопричиною цього є проблема отримання молодими людьми стартового капіталу для того, щоб розпочати свій бізнес, практично відсутні інструменти молодіжного кредитування на рівні держави. До того ж, молоді не вистачає додаткового консультування, що пояснює їх страх перед відкриттям власної справи. Саме тому, Агенція Місцевого Економічного Розвитку м. Бурштина продовжує інформаційно-просвітницьку роботу в рамках програми «Молодіжний бізнес України», яка у 2012 році стартувала у м. Бурштині.
Цього разу презентація програми відбулася 24 січня 2013 року у Галицькому районному центрі зайнятості, учасниками якої стали безробітні молоді люди віком до 35 років, які перебувають тут на обліку.

У рамках заходу начальник відділу активної підтримки безробітних Галицького РЦЗ Людмила Сірко розповіла учасникам заходу про стан ринку праці, перспективи працевлаштування та про організацію власної справи, акцентуючи увагу на умови та порядок надання одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації безробітними підприємницької діяльності.
 «Молодіжне підприємництво як новий напрямок у розвитку економічних процесів дозволяє ефективно вирішити проблему зайнятості молоді», каже пані Людмила.
Із діяльністю АМЕР ознайомив директор – Олександр Бабій, який наголосив на тому, що Агенція вирішила стати координатором цієї програми, оскільки розвиток бізнес-середовища є одним з її пріоритетним напрямом діяльності.
Керівник програми у Бурштині, Ігор Бабак презентував присутнім  перспективи та детальні умови програми, а також звернув увагу на те, що Агенція місцевого економічного розвитку м. Бурштина розпочала набір зацікавлених молодих людей скористатись умовами програми і кожен, хто має бажання та відчуває свої сили в започаткуванні власної справи задля досягнення фінансової незалежності може подати заявку і отримати організаційну та фінансову допомогу.
«Молодіжний бізнес – це елемент підвищення рівня зайнятості серед  молоді та створення нових малих підприємств і додаткових робочих місць. Суть програми полягає у підтримці молодого бізнесмена: надання йому пільгового кредиту та організації співпраці з ментором – приватним підприємцем, який консультуватиме з усіх важливих питань та допомагатиме вести бізнес», - розповідає Ігор.
На завершення заходу було продемонстровано фільм з прикладами успішного ведення підприємницької діяльності молодими підприємцями.
Реалізація програми «Молодіжний бізнес» в місті Бурштині реалізовується за підтримки Асоціації СЕСП та компанії ДТЕК.
Інформаційними партнерами презентації виступили телерадіокомпанія «РАІ» та газети «Бурштинський вісник» і «Галицьке слово».
АМЕР

Переглядів: 741 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: