Четвер, 28.03.2024, 10:55
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Червень » 17
У школярів розпочалися літні канікули. Як діти проводять свій вільний час, що організовано при школах для відпочинку та дозвілля своїх вихованців, чи є час та місце не лише для задоволення фізичних та розважальних потреб дітей, але й для їх духовного вдосконалення? Кореспондент нашої газети Андрій Міліченко зустрівся з настоятелькою місійної спільноти Бурштинського монастиря Святої Софії Премудрості Божої сестрою Марією Розп’яття, яка люб’язно розповіла про їхню участь у відпочинковому процесі юних мешканців нашого міста.

   - Сестро Маріє, чи вдалося Вам уже поспілкуватися з бурштинськими дітьми під час канікул?
   - Так, вдалося. Щороку, після того, як у школах пролунає останній дзвоник, при цих навчальних закладах організовуються літні табори для дітлахів. Цьогоріч, що мені дуже приємно, у Бурштинських школах велику увагу приділили дням духовності, які передбачені програмою таборів. Зокрема, д ... Читати далі »
Переглядів: 970 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі(0)

На минулій сесії Бурштинської міської ради було прийнято рішення про затвердження проекту «Дошкільному закладу – тепловий пункт,  дітям – тепло, громаді  –  сталий розвиток».
До вашої уваги коротенька анотація проекту, котрий планують втілювати у 2013 році:
«Основним завданням проекту є  спрямування зусиль на мінімізацію витрат міського бюджету шляхом впровадження комплексу технічних   заходів енергозбереження будівлі дошкільно-навчального закладу № 2 (ДНЗ) м.Бурштина, створення комфортних умов перебування дітей та вихователів у дошкільному  закладі та зменшення витрат на його опалення .
 Цільові завдання проекту
- встановити автоматизований індивідуальний тепловий пункт – економія 20-25 % ;
- встановити лічильники – економія  25-30 % ;
- утеплити будівлю (ізолювати труби, засклити вікна, заміна віконних та дверних конструкцій, зробити утеплення горищ покрівлі) – економія 25 %;
- заміна труб на попередньо ізольовані ( не ... Читати далі »
Переглядів: 766 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі(0)

Бурштинських діток, котрими опікується благодійна організація «Довір’я» (очолює Анна Дмитрівна Ковальчук) у четвер відвідала делегація з Німеччини.
Гості з тамтешнього «Карітасу» привезли бурштинцям подарунки та розповіли про те, як у Німечиині відносяться до людей з особливими потребами.
Після зустрічі та привітань дітки могли познайомитися ближче з гостями та мали час побавитись різних цікавих забав у спільних командах.
Супровожували закордонну делегацію представники «Карітасу» з Івано-Франківська та директор Івано-Франківського обласного Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Боднар Галина Степанівна.
Переглядів: 806 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі(0)

Ліцензія серія АВ № 506328 видана 27.01.2010 р.
  ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ  у 2012-2013 н.р. за професіями:
На базі 9 класів з отриманням повної загальної середньої освіти:
-    кухар;  офіціант;
-    кухар;  кондитер;
-    продавець продовольчих товарів; контролер-касир;
-    оператор комп’ютерного набору; конторський службовець (бухгалтерія);
-    електромеханік торгівельного та холодильного устаткування;
-    агент з організації туризму; покоївка; адміністратор;
На базі 11 класів:
кваліфікованих робітників:
-    майстер ресторанного обслуговування;
ступенева підготовка висококваліфікованих робітників:
-    кухар (5 розряд)
-    кондитер (5 розряд)
Наша адреса: 77111, Івано-Франківська обл.,  м. Бурштин, вул. О. Басараб, 1 тел. (03438) 42-174, 45-837
Е-mail: bvpu-trs@br.if.ua
... Читати далі »
Переглядів: 1872 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі(0)

У середу, 13 червня, аби донести до бурштинців основні положення передвиборчої програми очолюваної ним політичної сили, наше місто відвідав лідер партії «Удар», Герой України Віталій Кличко.

  Із самого ранку мешканці Бурштина стали масово збиратися на площі Героїв УПА, щоб на власні очі побачити  та поспілкуватися з живою легендою сучасної України, чемпіоном світу з боксу, за якого вболівають і переживають мільйони українців, сидячи ночами біля екранів телевізорів, коли відбуваються всесвітні трансляції історичних боксерських поєдинків.
Перед приїздом до Бурштина Віталія Кличка, на центральному майдані міста, який численно заполонили бурштинці та мешканці навколишніх сіл, відбувся невеличкий імпровізований концерт, який організували виконавці Будинку культури імені Тараса Шевченка (директор Любомир Ватаманюк) нашого міста. Перед бурштинцями виступили із своїми «коронними» номерами жіночий дует «Бурштинове намисто» у складі Антоніни Буриченко та Ірини ... Читати далі »
Переглядів: 814 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі(0)

А тим часом, поки монтувався перший енергоблок, росло і ширилося робітниче містечко. Вулицею Енергетиків гостинно прийняли своїх мешканців ще три 32-ох квартирні будинки. Прискореними темпами йшло будівництво дитячого садка №2, нової школи та комплексу їдальня-кафе(сьогодні це ресторан «Електрон»). Цією ж вулицею домобудівний завод змонтував експериментальний триповерховий панельний будинок. Це була перша ластівка. Вулицею Жовтнева(тепер Січових Стрільців) розпочали споруджувати уже чотириповерхові та п’ятиповерхові будівлі. А на вулиці Леніна(тепер Петлюри) та Галана(Грушевського) було збудовано комплекс котеджів(«фінських» будиночків) для керівництва будівельного управління та дирекції Бурштинської ДРЕС.
    У цей же час відбулася ще одна важлива подія. З однієї сторони вона носила виключно ідеологічний характер. Але вийшло так, що у цьому випадку ідеологічне навантаження в підсумку принесло цілком протилежний результат. Справа у тому, що у кінці жовтня 1964 року Ів ... Читати далі »
Переглядів: 945 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі(0)

Проблема твердого побутового сміття надзвичайно гостро постала перед нашим містом. Справа не у його прибиранні, з цим усе гаразд, а у тому, куди його дівати. Районне сміттєзвалище знаходиться у такому жалюгідному та перевантаженому стані, що вже неодноразово мешканці навколишніх сіл попереджали бурштинців: поперекриваємо дороги і не пустимо ваші сміттємашини на звалище, везіть своє сміття куди хочете.

 Проблема загострюється з кожним днем. Варто лише вранці пройти містом і побачити наскільки завантажені така  велика кількість сміттєвих баків!
   Де ж вихід з положення? Вихід один – сміттєпереробний завод! Але на заваді стали саме ті, хто навпаки повинен був би бути найбільше зацікавлений у спорудженні такого заводу – мешканці Бурштина?! Уже тричі бурштинці відхиляли пропозиції щодо місця розташування заводу. Міська влада, у свою чергу, від вирішення цієї проблеми усуватися не має жодного наміру і вперто шукає нове місце, аби сміттєпереробний завод у ... Читати далі »
Переглядів: 1057 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі(0)

10 червня Палац культури "Прометей" прийматиме Національний драматичний театр ім. М. Заньковецької. Жителі Бурштина матимуть нагоду переглянути трагікомедію Ореста Огородника "Останній гречкосій". Огородник – цікава і багатогранна особистість, наділена акторським, режисерським і письменницьким хистом. "Останній гречкосій" є ще одним творчим доробком режисера, осмисленням сучасності і минувшини. Проблематика п’єси неоднозначна, як саме життя: в центрі уваги - українська родина, боротьба моралі з навколишніми реаліями і, зрештою, злам пріоритетів.
Адже земля виступає як символ і мірило духовності українського селянина – колись на ній жили і працювали, тепер – прагнуть якомога дорожче продати. "Останній гречкосій" показує ще й певні прогнози на майбуття: не буде людині щастя, поки та не навчиться цінувати свою роботу і працю інших… Отож, перегляд обіцяє бути цікавим, зворушливим і повчальним.

Переглядів: 780 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі(0)

 Український визвольний рух 40-50рр. XX ст. характерний активною участю в ньому жіноцтва. В цей непростий для України період жінки брали на себе незамінні функції: розвідниці, зв’язкові,  медсестри, кухарки – кожна з честю виконувала свої обов’язки, прагнучи волі і миру для своїх дітей.
Нині я хочу розповісти вам саме про таку українську Берегиню – Теклю Дмитрівну Сейлик.

Народилася п.Текля в 1924р., в селі Дички, Рогатинського району, зараз проживає з родиною у Бурштині. Дітям, внукам, правнукам і маленькому праправнукові Сашкові віддає бабуся всю свою любов і ласку, розповідає нащадкам оповідь свого нелегкого, повного випробувань, життя.
"Ми, хоч були молодими, багато читали і знали історію України. Тож на сходинах були свідомі нашій справі, коли присягали: Здобудеш Українську Державу, або згинеш у боротьбі за неї! Не дозволиш сплямити ні слави, ні чести своєї нації! А тепер, поду ... Читати далі »
Переглядів: 973 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі(0)

На минулій сесії Бурштинської міської ради було прийнято проект «Відродження історії та культурної спадщини громади міста Бурштин».  
До уваги бурштинців коротка анотація до проекту:
«Це пілотний проект, що передбачає реконструкцію системи опалення, внутрішні ремонтні роботи, електромонтажні роботи  у Народному Домі ім.Т.Г.Шевченка м.Бурштина. Ефективна реалізація проекту дозволить удосконалити якість надання культурно-розважальних послуг населенню та модернізувати саму будівлю, яка вже є застарілою та потребує реконструкції.
Мета проекту - збереження національної культурної спадщини територіальної громади, організація змістовного дозвілля та відпочинку різних категорій населення міста, подальший розвиток народної творчості , залучення підростаючого покоління до активної участі у культурно-мистецьких заходах міста,поліпшення умов творчої діяльності працівників культури.
Основні заходи
 проекту:
1.Електромонтажні роботи.
2. Реконструкція системи опале ... Читати далі »
Переглядів: 865 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі(0)

До церемонії відкриття ЄВРО-2012 залишились лічені хвилини. Без сумніву, на цю знакову подію в футбольному житті  з нетерпінням чекають вболівальники,  набираються сили і азарту команди-учасники турніру...
Чемпіонат Європи з футболу проводиться раз на чотири роки під егідою УЄФА, 16 збірних боротимуться за кубок. Цьогоріч Україна, спільно з Польщею, знаходиться в особливому статусі держави-господині. Цей факт викликав чималий резонанс в суспільстві, думки з приводу доцільності проведення чемпіонату в нашій державі розділилися. "Бурштинський вісник" мав на меті з'ясувати ставлення пересічного мешканця нашого міста до цього неоднозначного явища. Аби охопити всі можливі точки зору, ми провели бліц-опитування.
Результати виявились досить цікавими і несподіваними... Отже,
 - Ваше ставлення до ЄВРО-2012?
"Різко негативне - розказує п.Роман. - Бо в злосній і голодній країні будують нікому не потрібні стадіони, аеропорти, готелі... Це нераціональне використовування ... Читати далі »
Переглядів: 849 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі(0)

 Так трапилося у Бурштині, що за відсутності об’їздної дороги весь потік автотранспорту спрямовується через місто, де біля нової церкви взагалі розгалужується на дві гілки: автошлях на Івано-Франківськ та на Калуш. Наше місто у транспортному відношенні несе надзвичайно велике навантаження. Однак, це лише одна сторона проблеми. Інша полягає у тому, що обабіч цих автошляхів розташовані школи, дитячі садки, заклади культури, спортивні споруди, парки відпочинку, великі торговельні заклади та ринки. А дорога на Калуш взагалі ділить нову частину міста навпіл.
   Не одну смерть та не одне каліцтво було завдано мешканцям міста на небезпечних ділянках доріг. Це, насамперед, пішохідні переходи через дорогу біля Будинку культури імені Тараса Шевченка, старого цвинтаря, речового ринку, Палацу культури «Прометей», супермаркету «Гулівер», енергетичного коледжу, пожежної частини, міської лікарні.
   Аби хоч якось запобігти цим трагічним та прикрим випадкам, підвищити бе ... Читати далі »
Переглядів: 932 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі(0)