Четвер, 25.04.2024, 12:21
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Червень » 17 » Володимир Губа: «Використовувати сміття лише як джерело енергії»
14:59
Володимир Губа: «Використовувати сміття лише як джерело енергії»
Проблема твердого побутового сміття надзвичайно гостро постала перед нашим містом. Справа не у його прибиранні, з цим усе гаразд, а у тому, куди його дівати. Районне сміттєзвалище знаходиться у такому жалюгідному та перевантаженому стані, що вже неодноразово мешканці навколишніх сіл попереджали бурштинців: поперекриваємо дороги і не пустимо ваші сміттємашини на звалище, везіть своє сміття куди хочете.

 Проблема загострюється з кожним днем. Варто лише вранці пройти містом і побачити наскільки завантажені така  велика кількість сміттєвих баків!
   Де ж вихід з положення? Вихід один – сміттєпереробний завод! Але на заваді стали саме ті, хто навпаки повинен був би бути найбільше зацікавлений у спорудженні такого заводу – мешканці Бурштина?! Уже тричі бурштинці відхиляли пропозиції щодо місця розташування заводу. Міська влада, у свою чергу, від вирішення цієї проблеми усуватися не має жодного наміру і вперто шукає нове місце, аби сміттєпереробний завод у нашому місті був.
   Навіть не розумію, що турбує бурштинів: ще одна труба з димом, шкідливі викиди, особисті амбіції чи ще щось? Можливо розповідь Володимира Губа, директора ТзОВ «Укрспецеко», дещо заспокоїть мешканців міста та спонукає їх хоч трохи замислитись. Саме ТзОВ «Укрспецеко» готове спорудити в Бурштині сміттєпереробний завод.
   «ТзОВ «Укрспецеко» пропонує не лише Бурштинові,  але й усій Україні вийти з тієї ситуації, у якій вона опинилася на сьогодні – країна суцільних величезних сміттєзвалищ. Сміттєві полігони вкрай переповнені, під полігонами отруєні підземні води, які поволі розповсюджуються на дедалі більші відстані. Так далі продовжуватись просто неможливо. Усі цивілізовані країни уже давно вирішили цю проблему.
   Ми спроектували і виготовили сміттєпереробні підприємства з повним циклом поводження із сміттям як міським, так і медичним та інших видів. Нами розроблена технологія, яка повністю відповідає стандартам та нормам Європейського Союзу. Це – майже нуль викидів та мінімальна кількість відходів. При знищенні сміття виділяється теплова енергія, яка на сьогодні дуже дорого коштує. Кожне таке підприємство, як, наприклад, для Бурштина, буде виробляти 500 Гкал тепла на годину. Це тепло можна використовувати для обігріву теплиць або для потреб інших об’ктів, які споживають тепло.
   На сьогоднішній день ТзОВ «Укрспецеко» збудувало п’ять підприємств з переробки сміття для потреб великих монополій, таких як Укрзалізниця та Одеський і Миколаївський порти. Для Південної залізниці спорудили завод у Харкові. Усе сміття, яке накопичується на залізничному вокзалі Харкова та у поїздах, утилізується прямо на території вокзалу, де ми встановили свою сміттєпереробну установку. Південно-Західна залізниця, місто Київ. Щодня на вокзалі Києва накопичується 10 тонн сміття. Поставили невелике підприємство, яке цих десять тонн за добу переробляє. І не потрібно сміття вивозити на полігон десь під Київ. Щомісяця нас перевіряють комісії щодо викидів в атмосферу. Усе гаразд.
   В портах Одеси та Миколаєва також працюють наші установки. Згідно законодавства в Україну заборонено завозити сміття з інших країн. Аби вийти з положення, портовики вклали гроші і побудували сміттєпереробні підприємства. Прямо у котельні ми розміщуємо установку і вона одночасно і знищує сміття, і обігріває приміщення порту.
   Наразі ми співпрацюємо з містом Вуглегірськ Донецької області, ведемо перемовини з містом Ладижин Вінницької області. Справа у тому, що у містах, де відсутні такі сильні і потужні підприємства, як, наприклад, компанія ДТЕК, просто немає коштів на сміттєпереробні заводи.
   Однак, будемо все-таки сподіватися на те, що ваше сміттєзвалище закриється і не буде більше отруювати землю, а сміття будемо використовувати лише як джерело енергії».
   Що можна додати до цих слів? Та, нічого! Окрім одного: не залишаймо нашим дітям проблеми, які можемо вирішити самі.
Андрій Міліченко
 



Переглядів: 1069 | Додав: vovak | Теги: екологія, губа, БуТЕС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: