П`ятниця, 19.04.2024, 04:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Червень » 17 » Знаки безпеки на дорогах
13:48
Знаки безпеки на дорогах
 Так трапилося у Бурштині, що за відсутності об’їздної дороги весь потік автотранспорту спрямовується через місто, де біля нової церкви взагалі розгалужується на дві гілки: автошлях на Івано-Франківськ та на Калуш. Наше місто у транспортному відношенні несе надзвичайно велике навантаження. Однак, це лише одна сторона проблеми. Інша полягає у тому, що обабіч цих автошляхів розташовані школи, дитячі садки, заклади культури, спортивні споруди, парки відпочинку, великі торговельні заклади та ринки. А дорога на Калуш взагалі ділить нову частину міста навпіл.
   Не одну смерть та не одне каліцтво було завдано мешканцям міста на небезпечних ділянках доріг. Це, насамперед, пішохідні переходи через дорогу біля Будинку культури імені Тараса Шевченка, старого цвинтаря, речового ринку, Палацу культури «Прометей», супермаркету «Гулівер», енергетичного коледжу, пожежної частини, міської лікарні.
   Аби хоч якось запобігти цим трагічним та прикрим випадкам, підвищити безпеку мешканців міста, міська рада прийняла рішення про встановлення на цих проблемних переходах спеціальних світлових дорожніх знаків. Однак і тут не обійшлося без певних колізій. Дороги, які проходять Бурштином, - це автошляхи державного (Івано-Франківська) та регіонального (Калуська) значення, тому обслуговувати, включаючи встановлення дорожніх знаків, ці дороги повинні відповідні шляхові служби. Як це не виглядає парадоксально, але щоб встановити за власні кошти дорожні знаки, міська влада повинна це питання узгоджувати з шляховими установами та органами державної автоінспекції відповідного рівня.
  Але, попри перепони та труднощі, міській владі вдалося зрушити вирішення цього питання з «мертвої точки». Днями придбано три світлові сигналізаційні знаки «Пішохідний перехід». А минулої суботи працівники будівельної компанії «Галтерм» (директор Василь Тварок) встановили такий знак біля Будинку культури імені Тараса Шевченка. Найближчими днями такі ж знаки буде встановлено на пішохідних переходах біля Палацу культури «Прометей» та магазину «Гулівер».
   Що хочеться сказати наостанок. Насамперед, побажати міській владі, аби вона не була притягнута до відповідальності з боку Контрольно-ревізійного управління за нібито «нецільове використання бюджетних коштів», адже одна справа буква, можливо, недолугого закону, цілком інша – життя, здоров’я та безпека мешканців нашого міста.
Андрій Міліченко 
Переглядів: 938 | Додав: vovak | Теги: Бурштин, знак безпеки, Міліченко, Курляк, дорога | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: