П`ятниця, 26.04.2024, 23:35
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Жовтень » 14

Бурштинська загальноосвітня школа №2 уже другий номер поспіль не сходить зі шпальт «Бурштинського вісника».

Першопричиною був 50-ти літній ювілей від часу заснування цього навчального закладу, цього ж тижня школа відзначилась великою ярмаркою.  Учні разом із батьками власноруч приготували чимало різної смакоти. Був тут великий вибір тортів, пляцків, булочок, печива, всіляких десертів, різних канапок, тож кожен, хто завітав на ярмарку, міг придбати те що йому до смаку, більше того, ціни були на диво демократичні. Організатори заходу мабуть й самі не сподівалися на такий великий успіх, адже в холі школи ніде було й яблуку впасти, а торги йшли на славу. Мета цієї ярмарки, направду благородна – підтримка наших солдатів на АТО, тих мужніх воїнів, що бережуть наш спокій, дарують надію на мирне майбутнє. За попередніми підрахунками школярам всього за один день, чи навіть точ ... Читати далі »

Переглядів: 930 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.10.2015 | Коментарі(1)

середа,  14 жовтня,15.00. Стадіон «Енергетик»
Суперкубок Бурштина з футболу
«Євробуд» Вигівка - Тенетники

Переглядів: 540 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.10.2015 | Коментарі(0)

УКРАЇНА
Бурштинська міська рада Івано-Франківської області      
                                          
Розпорядження від  24  вересня    2015 р. м.Бурштин № 252
Про скликання   шістдесят   другої  сесії  Бурштинської     міської ради  шостого скликання
Відповідно до п.8 частини  четвертої ст.42, ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:
1.Скликати     62-у  сесію міської ради шостого скликання   15 жовтня      2015 року о 10.00 годині в приміщенні  будинку культури ім. Т.Шевченка. 
2.На сесію запросити депутатів обласної ради, депутатів районної ради, голову Івано-Франківської обласної ради, голову Івано-Франківської обласної державної адміністрації, керівників пі ... Читати далі »

Переглядів: 563 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.10.2015 | Коментарі(0)

З першого січня у Бурштині відчинить свої двері для відвідувачів фронт-офіс пенсійного фонду України. Тому вже скоро пенсіонерам не доведеться їздити у Галицький район, а можна буде отримувати передбачені законом послуги на місці.

 

Переглядів: 734 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.10.2015 | Коментарі(0)

Центр надання безоплатної вторинної правової допомоги буде відкрито цього місяця у Бурштині. Наразі йде пошук оптимально зручного для відвідувачів приміщення. 
Безоплатна вторинна правова допомога -  це правова допомога, що надається для захисту прав людини в суді за рахунок коштів Державного бюджету України.
Сьогодні найближчий до Бурштина центр надання такої допомоги знаходиться у Івано-Франківську по вулиці Грюнвальдська, 8. Тел. (0342) 55-61-17.

 

Переглядів: 653 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.10.2015 | Коментарі(0)

У Бурштині виступить камерний хор «Воскресіння» з міста Івано-Франківськ. Концерт і спільна молитва на честь св.Івана Павла ІІ в день його літургійного спомину попередньо планується на 17-годину 22 жовтня. Місце проведення - Римо-Католицька церква Пресвятої Трійці.

 

Переглядів: 688 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.10.2015 | Коментарі(0)

Розпочався новий навчальний рік у школах та ДНЗ міста. Про особливості цьогорічного шкільного сезону та про інші наболілі теми говоримо із заступником міського голови з гуманітарних питань Марією Степанівною Козар.
- Маріє Степанівно, як можна охарактеризувати цьогорічний початок навчального сезону?
- Загалом розпочали вдало. Відділ освіти і науки, очолюваний Михайлом Туткою, практично працював без літніх канікул щоб усе було як слід. Була проведена вчительська конференція і секційні наради. Всі навчальні заклади підтвердили належну готовність до початку навчального року. Також варто сказати, що цей навчальний рік розпочався у деяких закладах святкуваннями півстолітніх ювілеїв. Тож, користуючись нагодою, ще раз вітаю всіх освітян.
- У Бурштині ще доводиться чути про недостатню кількість груп для дітей дошкільного віку.
- Справді, зараз садочки переповнені, але міська рада ще з початку року вела певну роботу з відкриття нових груп. Зокрема є н ... Читати далі »

Переглядів: 631 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.10.2015 | Коментарі(0)

На засіданні комісії були присутні: Данилюк В.Д.- голова комісії, начальник юридичного відділу міської ради, Бандура І.І.- заступник голови комісії, завідувач сектору ЖКГ та обліку комунального майна міської ради,Марчук В. І.-директор КП «Житловик», Лукаш В. О.-головний інженер КП «Житловик», Башук І. С.-головний економіст КП «Житловик»,, Глезнер М. В.- головний бухгалтер КП «Житловик», Петровська О. І.-начальник фінансового відділу міської ради, Назар М.С.- начальник економічного відділу міської ради, Гулик В.Р. – заступник міського голови, Федунків І. М.- головний бухгалтер міської ради, Матіїшин Г. І. – начальник господарства благоустрою і озеленення КП «Житловик», Угрюмов Ю. Ю.- начальник водо-каналізаційного господарства КП «Житловик», депутат міської ради, Мельничук Р. В.- начальник житлово-експлуатаційного господарства КП «Житловик», Карвацький І.З.- голова депутатської комісії з п ... Читати далі »

Переглядів: 535 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.10.2015 | Коментарі(0)

Нещодавно у Галицькій жіночій виправній колонії №128, що розташована в селищі Маріямпіль, відбувся День відкритих дверей. Цього дня ув’язнені з нетерпінням завжди чекають, адже мають можливість зустрітися з рідними, друзями, знайомими.

Окрім рідних в’язнів відвідали й представники різних релігійних течій, які всіляко допомагають жінкам, що збилися із життєвої стежини, віднайти мир та спокій у своїх серцях, зміцнитися духовно, переосмислити свої вчинки, аби вийшовши на волю, зуміли провадити належний спосіб життя. Серед численних відвідувачів були й сестри монастиря Воплоченого слова міста Бурштина разом із учнівською молоддю  катехитичної школи святого Йосифа. Як пояснила настоятелька монастиря Марія Сліз, ці, дещо незвичні для дітей, відвідини є виявом милосердя, до якого, на передодні Ювілейного року, усіх християн закликає Папа Франциск. Сестри навчають, що Бог є ... Читати далі »

Переглядів: 686 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.10.2015 | Коментарі(0)

7 жовтня в ПК «Прометей» відбулася звітно-виборча конференція Бурштинської міської Організації ветеранів України.


На конференцію було запрошено 65 делегатів, з яких прибуло 42 учасники. Для участі в роботі засідання було також запрошено голову обласної Організації ветеранів України Кацубо Н. А., заступника міського голови м. Бурштина Козар М.С., завідуючу сектору координації суб’єктів, що надають соціальні послуги, пільги та компенсації Стецюк С. Г., та головного лікаря Бурштинської міської лікарні Сопільняка С. М.
А. П. Крилова оголосила президію у складі 5 чоловік, обрано було також секретаріат конференції. До порядку денного було внесено такі питання, як: звіт про роботу ради ветеранів за період 2011-2015 роки, вибори Пленуму та вибори нової ради. 
Учасники засідання заслухали звіт в.о. голови міської Організації ветеранів України Скуратової Галини ... Читати далі »

Переглядів: 767 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.10.2015 | Коментарі(1)

З метою оздоровлення та відпочинку дітей Івано-Франківською ОДА виділено для дітей пільгових категорій м.Бурштин 1 бюджетну путівку в «Український дитячий центр «Молода гвардія» м.Одеса на ХІ тематичну зміну «Академія успіху»
Час дії путівки з 21 жовтня по 10 листопада 2015 року.
ВІК: від  7 до 17 років. 
Обов’язкова наявність у всіх дітей заповнених медичних карт встановленого зразка (нового); медична довідка 079/о; оригіналів єдиних квитків у дітей-сиріт та посвідчень у дітей-інвалідів, копій свідоцтв про народження дітей для перевірки документів.
Підбір дітей здійснюється  відповідно до Положення про порядок направлення дітей для оздоровлення та відпочинку до державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія», затвердженого наказом Мінсоцполітики від 20.03.2012 № 153, в якому зазначено, що безоплатні путівки надаються:
- дітям-сиротам;
- дітям, позбавленим бат ... Читати далі »

Переглядів: 443 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.10.2015 | Коментарі(0)

Якщо ти виборець (дієздатний громадянин, який досяг 18 років), ти не хочеш, щоб тебе знову ошукали, тобі набридли погані дороги та сміття у дворі і тому хочеш проголосувати на місцевих виборах – 2015, тобі треба зробити таке:
I. Сьогодні ПЕРЕВІР СЕБЕ В ДЕРЖАВНОМУ РЕЄСТРІ ВИБОРЦІВ (далі - Реєстр), оскільки якщо ти є у Реєстрі маєш бути й у списках виборців:
1. Зареєструйся в Особистому кабінеті виборця на сайті Реєстру (www.drv.gov.ua). 
2. Надішли електронний запит для перевірки твого включення до Реєстру. Наступного дня ти отримаєш відповідь на свій e-mail і дізнаєшся на якій саме дільниці будеш у списку.
3. Якщо ти отримаєш відповідь, що тебе не включено до Реєстру, то невідкладно звернися з паспортом до органу ведення Реєстру в твоїй райдержадміністрації чи міськраді (особисто або за телефоном, адреси і телефони є тут www.drv.gov.ua), де тобі працівники допоможуть заповнити необхідну заяву. 
Крайній строк звернення – 19 жовтня ... Читати далі »

Переглядів: 631 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.10.2015 | Коментарі(0)

Відділом соціального захисту населення Бурштинської міської ради  на 01.10 2015 року прийнято 1190 заяв на отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг в м. Бурштин та с.Вигівка та опрацьовано 1115 справ на отримання субсидії. З опрацьованих справ не всім споживачам вийшла субсидія в неопалювальний період, але не варто засмучуватись, в жовтні місяці з початком опалювального періоду всі звернення будуть автоматично перераховані, відповідно до діючих  тарифів, без участі заявників, про що кожен заявник отримає повідомлення. Кабінет Міністрів спростив механізм надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг для громадян, які не встигли вчасно оформити державну компенсацію. Відповідне рішення закріплене у Постанові Кабміну №570 від 5 серпня. Отже, громадянам, які не встигли подати заяву на отримання субсидій на ЖКП будуть нараховувати компенсації з моменту отримання права на субсидію, але не більше, ніж за шість місяців до звернення. Раніше, такий механізм дія ... Читати далі »

Переглядів: 529 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.10.2015 | Коментарі(0)

Кожного року, із настанням грибного сезону створюється напружена епідемічна ситуація щодо отруєнь грибами. На щастя, випадків отруєнь грибами в Рогатинському та Галицькому районах на протязі біжучого 2015р. не було. 
 Отруїтися грибами можна тоді, коли ви збираєте малознайомі або зовсім незнайомі гриби та коли проводите  недостатню їх термічну обробку в процесі приготування. При зборі грибів будьте особливо обережні, бо серед зібраних грибів можуть опинитися малоїстивні і навіть сильно отруйні. Особливо небезпечні сироїжки (голубінки), під які дуже часто маскуються одні із найотруйніших грибів - бліда поганка, яка на ранній стадії розвитку практично не відрізняється від їстівних грибів. До найбільш небезпечних отруйних грибів належать мухомори: зелений ( бліда поганка), білий вонючий, білий, пантерний та червоний, що можуть викликати отруєння із смертельним результатом. 
 Спостерігається отруєння від вживання маслюків, козарів, опеньок. Іноді їст ... Читати далі »

Переглядів: 594 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.10.2015 | Коментарі(0)