П`ятниця, 26.04.2024, 09:59
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Жовтень » 14 » ..Своєю активністю мусимо показати приклад...
11:12
..Своєю активністю мусимо показати приклад...

7 жовтня в ПК «Прометей» відбулася звітно-виборча конференція Бурштинської міської Організації ветеранів України.


На конференцію було запрошено 65 делегатів, з яких прибуло 42 учасники. Для участі в роботі засідання було також запрошено голову обласної Організації ветеранів України Кацубо Н. А., заступника міського голови м. Бурштина Козар М.С., завідуючу сектору координації суб’єктів, що надають соціальні послуги, пільги та компенсації Стецюк С. Г., та головного лікаря Бурштинської міської лікарні Сопільняка С. М.
А. П. Крилова оголосила президію у складі 5 чоловік, обрано було також секретаріат конференції. До порядку денного було внесено такі питання, як: звіт про роботу ради ветеранів за період 2011-2015 роки, вибори Пленуму та вибори нової ради. 
Учасники засідання заслухали звіт в.о. голови міської Організації ветеранів України Скуратової Галини Іванівни. В доповіді Галина Іванівна окреслила основні напрямки діяльності Організації ветеранів за вказаний період, зазначивши, що в своїй практичній роботі Організація керувалась Законами України «Про статус ветеранів війни, ветеранів праці, дітей війни та інших категорій громадян похилого віку» та рішеннями обласної Організації ветеранів України. 
Зі слів Скуратової Г.І, на сьогодні в Бурштині проживає приблизно 3200 пенсіонерів та інвалідів різних категорій. Серед них 50 учасників бойових дій, 362 ветерани війни, 16 вдів ветеранів і більше 100 ветеранів праці. В Бурштинській міській організації ветеранів зареєстровано 530 чоловік, які об’єднались в 17 первинних організацій. Скуратова зазначила, що робота первинних організацій знаходиться на низькому рівні, бо ветерани пасивні, не беруть участі у громадському житті. Очевидною проблемою є також той фактор, що в місті не працюють клуби об’єднань за інтересами літніх людей, і варто було б зайнятися організацією таких гуртків. Як вважає Галина Іванівна, у найгіршому становищі в Бурштині перебувають пенсіонери соціальної сфери – вчителі, лікарі, вихователі, бо ніхто не надає їм належної допомоги. Разом з тим у Бурштинському енергетичному коледжі пенсіонери створили свою маленьку організацію, яка допомагає нужденним. 
- Якщо керівники згадають про те, що і вони колись стануть пенсіонерами, наша справа покращиться. – Висловила таку думку Галина Іванівна. 
 - Кожного року ми відзначаємо День пам’яті героїв Великої Вітчизняної війни, воїнів УПА, купуємо вінки. Це наша данина пам’яті. Також можу стверджувати, що члени ради працювали добросовісно і безкорисливо. 
- В житті нашої Організації бере участь і благодійний фонд «Карітас», з котрим ми контактуємо через о. Михаїла Рижка. Важка робота сортування та роздачі гуманітарної допомоги  лягла на плечі нашого колективу. Особливо відзначилась своєю активністю Катерина Іванівна Сидорук. Саме вона складала списки, що і кому давати, дбала і про лежачих пенсіонерів. На жаль, через хворобу голови Організації, нині тимчасово  перервався зв’язок з «Карітасом», сподіваємося, що скоро ця допомога знову буде надаватися. 
 - Також щорічно пенсіонери  - десь 40-45 чоловік – отримували безкоштовно, за рахунок Організації, газету «Ветеран України». Загалом, в 2011-2015 роках серед наших ветеранів було розповсюджено приблизно 230 примірників інших газет. За звітний період проведено приблизно 20 засідань ради, на котрих, крім організаційних задач, розглядались питання про відзначення свят, поліпшення медичного обслуговування тощо. Було відзначено ювілейні дати із врученням матеріальної допомоги через Бурштинську міську раду. Крім відзначення ювілярів, своєчасно представлено списки для нагородження до райдержадміністрації. Також нами було зроблено свій внесок у допомогу учасникам АТО. 
 - Виходячи з вищесказаного, завдання нашої Організації ветеранів такі: представляти і захищати права пенсіонерів, брати активну участь у розробці постанов, проектів; надавати юридичну допомогу людям, які цього потребують; здійснювати благодійні акції та вести волонтерську роботу; прийти на допомогу іншим; залучити людей до героїко-патріотичного виховання молоді. 
 Звітну доповідь Г.І. Скуратова закінчила оголошенням подяки представникам Бурштинської міської ради Козар М.С. та Соронович К.М. за їхню постійну допомогу у роботі Організації ветеранів. 
М.С. Козар в своєму виступі відмітила добросовісну роботу ради Організації, і запропонувала оновити її склад. Також наголосила на тому, що у нашому місті працює відділ соціального захисту, і пенсіонерам потрібно проявляти більше ініціативи, відстоюючи свої права. 
Учасники конференції заслухали також виступ заступника голови ради М.П. Лисенка. Микола Павлович згадав добрим словом діяльність колишнього керівника Пилипенка та зазначив необхідність обрання нового голови: - Без доброго керівника ми, як корабель без капітана, зіб’ємось з курсу. Своєю активністю мусимо показати гідний приклад молодшому поколінню. Показником хорошої діяльності Бурштинського осередку ветеранів став виступ А.П. Крилової, яка закликала пенсіонерів не бути пасивними спостерігачами, а активно захищати свої інтереси. 
На делегатів засідання справив враження також виступ головного лікаря Бурштинської лікарні Сопільняка С.М., в якому він розповів про те, наскільки мізерні кошти виділяються державою для пільгової категорії хворих, всього 30 гривень на пацієнта. Сергій Михайлович запропонував пенсіонерам створити благодійний фонд допомоги з окремим рахунком, зазначивши, що обов’язково знайдуться люди, які захочуть зробити матеріальну підтримку. 
Юридично-правову підтримку пообіцяв слухачам начальник юридичного відділу Бурштинської міської ради Володимир Данилюк. 
Зрештою, слово для оголошення постанови звітно-виборчої конференції було надане секретарю ради Сидорук Катерині Іванівні. Роботу міської ради Організації ветеранів України вважати задовільною. Було прийняте рішення і далі діяти в рамках Законів України та Статуту Організації ветеранів України, брати активну участь у підготовці і проведенню державних свят, посилити роботу по створенню первинних організацій там, де їх ще немає, більше уваги зосередити на волонтерській роботі. Було вирішено просити міськвиконком посприяти зміцненню фінансового становища, залучивши до цього бізнесові та комерційні структури міста. Також міській Організації ветеранів було поставлено завдання постійно вести боротьбу проти підвищення цін на продукти та комунальні послуги і бути прикладом організованості та цілеспрямованості. 
За постанову проголосували одноголосно, так само солідарно учасники конференції вибрали членів Пленуму Організації ветеранів України м. Бурштин в кількості 26 чоловік. Найближчим часом членами Пленуму буде обрано голову міського осередку 
Тетяна Зарецька

 

Переглядів: 767 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 ура  
0
СОВДЕПІЯ В ПОВНІЙ ЇЇ ДЕБІЛЬНІЙ ЯКОСТІ !!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *: