Четвер, 28.03.2024, 10:12
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Жовтень » 14 » Марія Козар: справа зрушила з місця
11:36
Марія Козар: справа зрушила з місця

Розпочався новий навчальний рік у школах та ДНЗ міста. Про особливості цьогорічного шкільного сезону та про інші наболілі теми говоримо із заступником міського голови з гуманітарних питань Марією Степанівною Козар.
- Маріє Степанівно, як можна охарактеризувати цьогорічний початок навчального сезону?
- Загалом розпочали вдало. Відділ освіти і науки, очолюваний Михайлом Туткою, практично працював без літніх канікул щоб усе було як слід. Була проведена вчительська конференція і секційні наради. Всі навчальні заклади підтвердили належну готовність до початку навчального року. Також варто сказати, що цей навчальний рік розпочався у деяких закладах святкуваннями півстолітніх ювілеїв. Тож, користуючись нагодою, ще раз вітаю всіх освітян.
- У Бурштині ще доводиться чути про недостатню кількість груп для дітей дошкільного віку.
- Справді, зараз садочки переповнені, але міська рада ще з початку року вела певну роботу з відкриття нових груп. Зокрема є напрацювання для функціонування з першого січня ще двох груп - у дитячому садку №2 та дитячому садку №6. До слова, у «Берізці» вже під групу звільнено приміщення - бібліотека, яка розташовувалася там 18 років отримала нове приміщення. Тож справа зрушила з місця. Хотілося б, щоб наступна каденція все розпочате завершила.
- А що з бібліотекою?
- Під бібліотеку виділили чудове приміщення на першому поверсі будинку по Будівельників, 2. Там зроблено ремонт, силами КП «Житловик» та працівників бібліотеки завершено перевезення книг та полиць. Тож усіх запрошую у оновлену бібліотеку. 
- Маріє Степанівно, а що за ситуація з бурштинцями-працівниками Галицької ДЮСШ?
- З першого січня семеро тренерів, які працюють у Галицькій ДЮСШ, але займаються з бурштинськими дітьми у Бурштині, можуть втратити роботу. Тому депутатському корпусу ще нинішньої каденції, та й наступній каденції депутатів, варто дуже активно попрацювати над створенням міської ДЮСШ. Адже у нашому місті є всі умови для повноцінного функціонування такої школи. У нас є кваліфікований персонал, у нас є діти які активно відвідують грутки і секції. Не варто це втрачати.
- До речі, про гуртки, зокрема різного роду танцювальні. Неодноразово під час концертів глядачі говорять про не надто український репертуар.
- На жаль, нині справді репертуар танцювальних колективів часто не відповідає Концепції національного виховання. На данипй час працюємо над створенням Школи етсетичного виховання яка, надіюсь, запрацює з Нового року.
- У місті як гриби після дощу виростають різного роду дитячі майданчики. Чи це так перед виборами, чи й справді місто стає комфортнішим?
- Частковий вплив на цей процес мають і вибори, проте у місті вже три роки діє конкурс проектів «Місто своїми руками». Я є головою конкурсної комісії і можу проінформувати, що у 2013 році  на ці проекти було виділено 100 тисяч гривень, у 2014-му - 250 тисяч гривень, у 2015-му році - 450 тисяч гривень. Також у 2015 році ми завершуємо реалізацію проектів по конкурсу «Відкрите місто», на котрі було виділено більше 250 тисяч гривень. Ці проекти реалізовуються у рамках стратегії соціального партнерства між містом та компанією ДТЕК, реалізовуються за принципом співфінансування і вкотре доводять нам, що бурштинці здатні самі покращувати своє місто, впливати на його зовнішній вигляд та комфорт.

Переглядів: 627 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: