Четвер, 28.03.2024, 23:00
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Вересень » 22

11 вересня відбулася 61 сесія Бурштинської міської ради шостого скликання. На порядок денний виносилося 19 питань, якби співзвучно зареєстрованих депутатів, у день сесії, виявилось також 19 (пізніше підійшло ще двоє). Отож, про що дискутували народні обранці:
Про святкування Дня міста
20 вересня місто відзначатиме свою 461-у річницю. Як за зазначив голова міста Петро Курляк, у зв’язку із війною на Сході країни, цьогорічні святкування не відзначатимуться якоюсь помпезністю, основна увага буде зосереджена на цілому ряді спортивних заходів. Зокрема відбудеться великий футбольний турнір, який матиме не тільки спортивний характер, але й дещо політичний підтекст, оскільки для участі в цьому турнірі були запрошені команди зі Сходу, а також з міст-енергетиків, Бурштин представлятимуть дві команди, а також за пропозицією голови Федерації футболу Андрія Шувара, запрошені команди із Бузька та Богородчан. Всього вісім команд візьмуть участь у турнірі. На його проведення піде, ... Читати далі »

Переглядів: 718 | Додав: vovak | Дата: 22.09.2015 | Коментарі(0)

...«Відтепер бурштинці матимуть реальну можливість впливати на міський бюджет та контролювати використання бюджетних коштів»...

Таке повідомлення потрапило в поле зору Бурштинського Вісника у соціальних мережах. Важлива та актуальна новина не змогла залишитись і без нашої уваги. Подробиці з’ясовували безпосередньо з автором – Головою правління Громадської організації «Центр права та протидії корупції» Максимовою Іриною Юріївною, до якої навідались у переддень міського свята.
- Отож, пані Ірино, назва Вашої організації звучить серйозно та дещо насторожує. Не могли б ви детально розповісти, чим займаєтесь?
- «Центр права та протидії корупції» працюює у м. Бурштині з квітня 2015 р. Одним із натхненників створення Центру є Агенція місцевого економічного розвитку м. Бурштина. Власне, сама ідея заснування громадської організації виникла із результатів діяльності керівників та членів АМЕР у сприянні розвит ... Читати далі »

Переглядів: 636 | Додав: vovak | Дата: 22.09.2015 | Коментарі(0)

Вже кілька років у м. Бурштин працює Агенція місцевого економічного розвитку (АМЕР) – створена в рамках Стратегії соціального партнерства компанії ДТЕК та м. Бурштина для впровадження кращих практик у сферах розвитку бізнес-середовища, підвищення енергоефективності та підтримки громадських ініціатив.
Якщо у 2012 році все тільки починалось то, на сьогодні, з упевненістю можна сказати – АМЕР працює ефективно та швидко розвивається, про що свідчать численні реалізовані проекти. 27 проектів загальною вартістю понад 12 мільйонів гривень. Найбільші серед них – Інвестиційний проект Індустріальний парк «Бурштин», «Впровадження системи енергоменеджменту», «Встановлення пом’якшувальних установок води в НВК», «Облаштування комп’ютерних і мультимедійних класів в навчально-виховному комплексі, гімназії та школах», «Бізнес-центр АМЕР» тощо.
Успішно відбувається активізація громади міста. В рамках ... Читати далі »

Переглядів: 622 | Додав: vovak | Дата: 22.09.2015 | Коментарі(0)

Минулої суботи в актовому залі Галицької РДА відбулася зустріч бухгалтерів, економістів, заступників та секретарів рад із головою державної казначейської служби України Тетяною Ярославівною Слюз. Оскільки місто Бурштин наразі обслуговується казначейством у Галицькому районі, то на зустріч були запрошені і представники влади та фінансових установ міста. 
Основною метою вояжу Тетяни Ярославівни по містах України було інформування  людей, які мають справу з фінансами, про початок дії Закону України «Про  відкритість використання публічних коштів».  Згідно Закону, казначейство починає з 15.09.2015 року оприлюднювати на єдиному Веб-порталі використання публічних коштів інформацію про платіжні трансакції на єдиному казначейському рахунку, у тому числі за операціями на реєстраційних, спеціальних реєстраційних та інших рахунках розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів.
Тобто всі платежі навіть на одну копійку відтепер мають бути оприлюднені на ... Читати далі »

Переглядів: 583 | Додав: vovak | Дата: 22.09.2015 | Коментарі(0)

Початок нового навчального року в дитячому садку № 3 м. Бурштина відзначений знаковим святом. Бо рівно 50 років виповнюється відтоді, відколи  «Світлячок» став другою домівкою для сотень дітлахів. За ці пів століття дитячий садок пройшов довгий шлях не тільки становлення, але й накопичення педагогічного досвіду, підвищення якості роботи, творчого пошуку. 

Про роботу «Світлячка» розповідає директор ДНЗ Данилюк Богдана Антонівна. 
- Богдано Антонівно, як будете святкувати такий поважний ювілей?
- Хотілось би дуже урочисто, але будемо виходити з того, що можемо. Міська рада нам виділила кошти на святкування, тож плануємо організувати урочисту частину, будуть виступати дітки. Нічого грандіозного, все по мірі можливостей, буде кілька дитячих номерів. На урочистість запросимо пенсіонерів-педагогів, що працювали в садочку раніше. Це буд ... Читати далі »

Переглядів: 731 | Додав: vovak | Дата: 22.09.2015 | Коментарі(0)

З метою оздоровлення та відпочинку дітей Івано-Франківською ОДА виділено для дітей пільгових категорій м.Бурштин 1 бюджетну путівку в «Український дитячий центр «Молода гвардія» м.Одеса. 
Час дії путівки з 28 вересня по 18 жовтня 2015 року.
ВІК: від  7 до 17 років. 
Обов’язкова наявність у всіх дітей заповнених медичних карт встановленого зразка (нового); медична довідка 079/о; оригіналів єдиних квитків у дітей-сиріт та посвідчень у дітей-інвалідів, копій свідоцтв про народження дітей для перевірки документів.
Підбір дітей здійснюється  відповідно до Положення про порядок направлення дітей для оздоровлення та відпочинку до державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія», затвердженого наказом Мінсоцполітики від 20.03.2012 № 153, в якому зазначено, що безоплатні путівки надаються:
- дітям-сиротам;
- дітям, позбавленим батьківського піклування;
- дітям-інвалідам ... Читати далі »

Переглядів: 661 | Додав: vovak | Дата: 22.09.2015 | Коментарі(0)


З 7 вересня розпочала свою роботу Бурштинська міська виборча комісія. На сьогодні уже сформовані округи і з 21 вересня розпочнеться  збір заяв від кандидатів. Основною зміною для Бурштина буде кількість депутатів - за новим Законом 26 (у нинішній раді 30). 
Керівні органи комісії: Голова комісії Герот Любомира  Петрівна (від БПП «Солідарність»). Заступник голови комісії Трофименко Наталія Сергіївна («УДАР»), секретар - Видай Світлана Олександрівна («Народний фронт»).
Також є 11 членів комісії (повний склад можна подивитись на сайті ЦВК). Загалом у комісії по 3 представники від Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та «Батьківщини», по 2 - від Народного Фронту та  Радикальної партії Олега Ляшка, по одному - від Політичної партії «Удар»,  Політичної партії «Наш край», Політичної партії «Воля» та ВО «Свобода».
Комісія ... Читати далі »

Переглядів: 620 | Додав: vovak | Дата: 22.09.2015 | Коментарі(0)


про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, в Івано-Франківській області
На виконання наказу Міністерства юстиції України від 19 серпня 2015 року № 224/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги», Головне територіальне управління юстиції в Івано-Франківській області повідомляє про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, в Івано-Франківській області.
Претенденти, які пройшли конкурсний відбір, залучатимуться для надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору відповідно до Порядку і умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну п ... Читати далі »

Переглядів: 565 | Додав: vovak | Дата: 22.09.2015 | Коментарі(0)

Суб’єкти господарювання та громадяни мають можливість отримати відповідь на своє запитання в режимі оn - line зателефонувавши до Контакт-центру ДФС за телефонними номерами: 0 800 501 007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів, з мобільних телефонів - за тарифами операторів мобільного зв’язку) та 044 454 16 13 (за тарифами ВАТ Укртелеком). 
Інформаційно-довідкові послуги надаються з 8:00 до 20:00 (крім суботи та неділі). 
Також платник податків може надіслати запитання на електронну адресу Контакт-центру ДФС idd@sfs.gov.ua. 
Крім того,  Інформаційно-довідковий департамент ДФС пропонує отримувати безкоштовно інформацію про зміни в законодавстві, контроль за додержанням якого покладено на Державну фіскальну службу України. Для цього Вам необхідно направити додатково електронний лист на електронну адресу idd@sfs.gov.ua з атрибутами: в полі «ТЕМА» зазначити 6011. 
Детальна інформація щодо отримання інформаційно &nda ... Читати далі »

Переглядів: 531 | Додав: vovak | Дата: 22.09.2015 | Коментарі(0)

Дуже добре, що сьогодні багато уваги приділяється благоустрою територій, прибиранню дворів від твердих побутових відходів, сміття. Але методи, які пропонуються поводження з відходами, організований збір, вивіз на полігон запровадженні лише декількома сільськими радами. У більшості випадків жителі селищ, сіл практикують спалювання сухої трави, листя на власних, загальних ділянках.
Всі, хто спалює суху траву, стерню, сміття – отруює себе і всіх навколо. Повітря стає гірким, подразнюється слизова оболонка очей та  дихальних шляхів.
При згорянні однієї тонни сухих трав у повітря виділяється біля 9 кг їдкого диму. До його складу входить пил, оксид азоту, чадний газ, важкі метали і канцерогенні сполуки.
В тліючому листі без доступу кисню виділяється бензопрен, що здатний викликати онкологічні захворювання. З димом виділяються діоксини, чадний газ отруйні для людини речовини.
Додаткова проблема в тому, що з сухою травою, листям горять (ПЕТ-пляшки, гума, ц ... Читати далі »

Переглядів: 553 | Додав: vovak | Дата: 22.09.2015 | Коментарі(0)

Щоб гриб не став причиною біди!
Цьогорічне літо та початок осені були дуже посушливими, тому грибний сезон «запізнився». Та на міському ринку вже появились перші гриби.  
Щоб запобігти лиху, необхідно знати елементарні правила збирання грибів, адже деколи навіть «правильним» грибом можна отруїтися: 
- збирати слід у звичних для даного виду грибів лісах, дальше від автомобільних доріг, промислових підприємств, складів отрутохімікатів та стихійних сміттєзвалищ;
- у жодному разі не зривайте грибів, якщо поряд з їстівними ростуть отруйні гриби. Іноді грибниці їх можуть переплітатись, особливо під час засухи, і їстівні гриби стань отруйними;
- кладіть в кошик тільки ті гриби, в яких ви абсолютно упевнені – ця прописна істина збереже вам здоров’я, а іноді і життя;
- збирайте гриби вранці, бо у цей час доби вони свіжі, міцні і краще зберігаються;
- для збору грибів не можна використовув ... Читати далі »

Переглядів: 551 | Додав: vovak | Дата: 22.09.2015 | Коментарі(0)