Субота, 20.04.2024, 12:20
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Вересень » 07

2 вересня за участю керівництва, структурних підрозділів міської ради, громадських організацій, директора ПК «Прометей» відбулося перше засідання організаційного комітету з питань підгтовки до відзначення 461-ї річниці м. Бурштин. Святкування у цьому році буде відбуватися 20 вересня. 
Під час засідання обговорили організаційні питання відзначення Дня міста, зокрема, склали список запрошених гостей, запропонували колективам міста подати кандидатури для нагородження кращих працівників грамотами міської ради, вирішили, що святковий концерт проходитиме в актовому залі ПК «Прометей». Крім цього, до наступного засідання члени оргкомітету повинні запропонувати кандидатури осіб, які отримають медаль «За заслуги перед містом», у 2015 році планується такими медалями нагородити 10 мешканців Бурштина, які, на думку громади, доклали найбільше зусиль для розвитку міста. Пропонуємо бурштинцям долучитися до формування цього списку, свої пропозиції (спи ... Читати далі »

Переглядів: 620 | Додав: vovak | Дата: 07.09.2015 | Коментарі(0)

Позаду залишились безтурботні літні канікули, першовересень закликав веселим дзвоником усіх дітей за шкільні парти. Для когось це ще одне свято знань, що знаменує початок нового навчального року. Для майбутніх випускників, одинадцятикласників, він сповнений цілим виром емоцій, адже добре розуміють, що це свято для них останнє, через рік вже почнеться доросле студентське життя. Та найхвилюючішим свято першовересневого дзвоника є для першокласників, які з великою гордістю вступають в шкільні родини.

Святкова лінійка у Бурштинській загальноосвітній школі №1 розпочалась з урочистого внесення прапора, покладання квітів до символічної могили. Зі словами привітань, з нагоди початку нового навчального року до учнів та батьків звернувся директор школи Роман Івасютин, провідний спеціаліст відділу освіти Бурштинської міської ради Аліна Рега, секретар Бурштинської міської ради Катерина Соронович. З на ... Читати далі »

Переглядів: 812 | Додав: vovak | Дата: 07.09.2015 | Коментарі(0)

 Положення про всеукраїнський конкурс дитячих малюнків
«Щаслива дитина — квітуча Україна»
Переглядів: 841 | Додав: vovak | Дата: 07.09.2015 | Коментарі(0)

Поети мають особливе світосприйняття, про них кажуть, що то люди з тонкою шкірою, адже їхня чутливість та емоційність здатні творити віршовані рядки. 
«Бурштинський вісник» продовжує знайомити  читачів з непересічними мешканцями нашого міста. Сьогодні ми в гостях у поетеси Віри Михайлівни ЛИС (Катрич), розмовляємо про поезію і творчість, життя і долю, про віру в Бога. 
Віра Михайлівна народилась 20 червня 1967 року в селі Сівка-Войнилівська Калуського району на Івано-Франківщині. Дитинство і шкільні роки авторки минули тут, у Бурштині. 
- Віро Михайлівно, розкажіть, будь ласка, про свій життєвий і творчий шлях.
- Моя мама розповідала, що я римувала ще з п’яти років, як чула якесь слово, одразу підбирала до нього риму. Пам’ятаю також науку в 2-й школі. У нас був дуже хороший класний колектив і висококваліфіковані вчителі. В 4-му класі нашим класним керівником стала тепер покійна Софія Михайлівна Гайда, вчитель україн ... Читати далі »

Переглядів: 595 | Додав: vovak | Дата: 07.09.2015 | Коментарі(0)

Скоро на Бурштинській ТЕС відбудуться вибори  нового голови профкому. Зважаючи на те, що профком БуТЕС ДТЕК є достатньо впливовою організацією, міський голова Петро Курляк звернувся до всіх кандидатів на цю посаду з листом наступного змісту: «За дорученням громадськості міста прошу Вас озвучити у своїй передвиборній компанії своє бачення розвитку футболу, фінансової підтримки міської федерації футболу та команди ФСК «Енергія», яка представляє наше місто в чемпіонаті області з футболу.
Також прошу в процесі проведення публічних дебатів та на протязі часу перед голосуванням висловити свою думку щодо пропозиції міського голови, щоб профком «ВП ДТЕК Бурштинська ТЕС» став колективним членом міської федерації футболу.
Позитивне вирішення даних питань є надзвичайно важливим, оскільки буде сприяти розвитку спорту в місті, вихованню юних футболістів, що є частиною соціально-економічної та культурної програми розвитку нашого міста.»
Т ... Читати далі »

Переглядів: 656 | Додав: vovak | Дата: 07.09.2015 | Коментарі(0)

Завершився перший етап змагань першості області з футболу. Бурштинська «Енергія», попри прикру поразку в останньому матчі від одного з претендентів на участь в фінальній частині змагань надвірнянського «Бескида», впевнено пройшла далі і зберігає дуже пристойні шанси на боротьбу за підсумкові медалі чемпіонату.
Цей безумовний успіх не можливий був би без футболістів, без тренерів. Свою важливу лепту у цьогорічні перемоги вклала і міська влада, проте чи не найбільший фінансовий тягар ліг на плечі підприємця Юрія Кухарського, котрий на сьогодні є в.о. президента клубу.


З Юрієм Євгеновичем (на фото перший зліва) спілкуємося по дорозі з наради, яка відбулася перед стартом другої частини змагань у обласній федерації футболу.
- Юрію Євгеновичу, розкажіть хто привив вам любов до футболу?
- Мій батько колись виступав за ходорівський «Цукровик&ra ... Читати далі »

Переглядів: 819 | Додав: vovak | Дата: 07.09.2015 | Коментарі(0)

Постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.2015р. №475 «Про спрощення порядку призначення та надання населенню житлових субсидій»  внесено зміни до «Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848 (зі змінами), далі – Положення
Одна з головних новацій полягає в тому, що Постановою № 475 затверджено нову форму декларації. Людям вже не потрібно вказувати дані про розмір їхніх доходів. Завдяки налагодженій за два місяці роботи нової системи субсидій співпраці з Державною фіскальною службою і Пенсійним фондом місцеві органи влади можуть отримувати дані про доходи людини безпосередньо у податківців і Пенсійного фонду”.
Від початку дії нової постанови українці вказуватимуть у деклараціях лише вид отримуваного ... Читати далі »

Переглядів: 686 | Додав: vovak | Дата: 07.09.2015 | Коментарі(0)

Платники єдиного податку першої і другої груп та платники єдиного податку третьої групи (фізичні особи - підприємці), які не є платниками податку на додану вартість, ведуть книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів, такий порядок  передбачено п.п. 296.1.1 п. 296.1 ст. 296 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями. 
Форма книги обліку доходів, порядок її ведення затверджуються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику. Для реєстрації книги обліку доходів такі платники єдиного податку подають до контролюючого органу за місцем обліку примірник книги, у разі обрання способу ведення книги у паперовому вигляді. 
Платники єдиного податку третьої групи (фізичні особи - підприємці), які є платниками податку на додану вартість, ведуть облік доходів та витрат за формою та в порядку, що встановлені ... Читати далі »

Переглядів: 678 | Додав: vovak | Дата: 07.09.2015 | Коментарі(0)

З 1 вересня на українців настав другий етап підвищення тарифів на електроенергію – у середньому ціни виростуть на 23% порівняно із нинішнім тарифом. Нові платіжки зі збільшенням плати за комунальні послуги населення отримає і з настанням опалювального періоду.
Єдиний вихід – оформлення житлової субсидії. Досі багато хто не оформляв субсидій, бо вважав цю процедуру важкою. Але зрозуміло, що незабаром субсидії можуть стати порятунком навіть для тих, хто ними ніколи не користувався.
Нагадаємо, отримати субсидію тепер іще простіше. Для цього потрібно заповнити лише 2 документи – заяву та декларацію і подати їх до міського відділу соціального захисту населення. Після розгляду звернення та прийняття рішення орган соціального захисту має повідомити вас про призначення допомоги.
Сьогодні вже не потрібно декларувати громадянам конкретні розміри своїх доходів. Ніяких цифр у декларацію вносити не треба – тільки вид свого доходу: чи то пенсія, чим то ст ... Читати далі »

Переглядів: 657 | Додав: vovak | Дата: 07.09.2015 | Коментарі(0)