П`ятниця, 29.03.2024, 06:27
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Вересень » 7 » Юрій Кухарський: футбол - командна робота
09:06
Юрій Кухарський: футбол - командна робота

Завершився перший етап змагань першості області з футболу. Бурштинська «Енергія», попри прикру поразку в останньому матчі від одного з претендентів на участь в фінальній частині змагань надвірнянського «Бескида», впевнено пройшла далі і зберігає дуже пристойні шанси на боротьбу за підсумкові медалі чемпіонату.
Цей безумовний успіх не можливий був би без футболістів, без тренерів. Свою важливу лепту у цьогорічні перемоги вклала і міська влада, проте чи не найбільший фінансовий тягар ліг на плечі підприємця Юрія Кухарського, котрий на сьогодні є в.о. президента клубу.


З Юрієм Євгеновичем (на фото перший зліва) спілкуємося по дорозі з наради, яка відбулася перед стартом другої частини змагань у обласній федерації футболу.
- Юрію Євгеновичу, розкажіть хто привив вам любов до футболу?
- Мій батько колись виступав за ходорівський «Цукровик» і нас двох з братом завжди привчав до футболу. Більше у цьому плані вдалося досягти моєму брату, котрий пізніше виступав за «Генератор» з такими футболістами як Петро та Михайло Савки. Досить непогана тоді була команда. У 90-х роках бурштинський «Енергетик» з занепаду піднімали  Микола Коробань, Мирослав Романів та якраз мій тато. Тож мабуть від батька у мене такий потяг до цієї гри.
- Чому ви зараз займаєте свою посаду з приставкою «в.о.»?
- Перш за все, я хотів познайомитись з командою, подивитись чи команда мене сприймає, чи мені команда підходить.  На сьогодні, бачу, що все у нас виходить, я став зараз частиною команди і вже достатньо втягнувся в роботу.
- Які труднощі постали перед вами на посаді в.о. президента?
- Я не вважаю, що я багато чогось важливого зробив і поміняв. Не вважаю, що президент має щось обов’язково міняти. Тож зосередився на продовженні того поступального руху, яким команда рухалась. Найосновніше що мені вдалося досягти - вселити у хлопців віру у стабільність. Насамперед у фінансову стабільність.  Складнощі виникли задовго до мого приходу, вони є тепер і вони будуть навіть тоді, коли я піду. Але все залежить від того, як ці проблеми будуть вирішуватись. На сьогодні на команду працюють всі.
- Чи вистачає коштів команді і у скільки обійшовся футбол на сьогодні? Хто ще фінансує команду?
- Хочу розпочати з того, що у інших командах навіть нашої групи «Північ» фінансування набагато потужніше. Візьміть той же «Медик», котрий перебуває на утриманні лікарні.  Але з чогось нам треба було починати. На сьогодні я радий, що команда заграла, що команда стабільна, що на стадіон починають повертатися уболівальники.  
Хочу сказати, що певні кошти команді виділила Бурштинська міська рада, хочу подякувати ДТЕК Бурштинська ТЕС за надання стадіону та забезпечення його догляду. Ви бачите, що вже працює полив газону. Хочу подякувати міському голові, який в принципі просував ідею присутності міської команди на обласних змаганнях. Хочу подякувати людям, які створили команду - Петру Іванківу та Зіновію Савчаку.
Щодо підприємців - то наразі допомоги ніякої, адже триває війна і майже всі вони допомагають АТО. Футбол зараз не на перших позиціях. Але я готовий відчитатися перед кожним, хто пожертвує на команду хоча б гривню. Перший етап чемпіонату обійшовся трохи більше ста тисяч гривень. До прикладу, міська рада перерахувала команді  майже 45 тисяч гривень.
Але я не хочу, щоб мене сприймали тільки як спонсора клубу. Я є, в першу чергу, член команди і моя функція на сьогодні - забезпечити повноцінне її функціонування. 
- Особливість нинішньої команди?
- Нинішня команда - це не тільки футболісти, це і тренери і медик і взагалі усі люди, які хоч щось невелике але зробили для сьогоднішнього футболу, для команди. Також ні для кого не секрет, що футболісти «Енергії», в більшості, - хлопці з міста та  навколишніх сіл.
- Яке майбутнє команди?
- Не залежно від того, як завершиться нинішній сезон, в кінці року мною буде складено кошторис функціонування команди на сезон наступний. Цей документ буде подано на бюджетну комісію міської ради. І вже залежно від її висновків ми будемо рухатися далі. Щодо турніру - прагнемо виступати у першій лізі чемпіонату області.
- Тепер про нинішню нараду. Які ваші враження. Зокрема і щодо формату змагань.
- У нинішньому форматі змагань, на мій погляд, допущена помилка. Мова йде про «золоті очки». Але регламент діє, формат змагань змінити вже не можна і потрібно грати до кінця. 
- Чи стоїть якесь завдання перед «Енергією» на фінальний етап?
- Ні, ми перед командою не ставимо ждодних завдань. Ми просто прагнемо, щоб хлопці грали у свій футбол. Цей футбол повинен подобатися глядачам. Я думаю, що вболівальники нашою грою у першому етапі змагань задоволені.
- Ваша команда, під час святкування Дня міста Бурштин, братиме участь у цікавому турнірі. Чи можете привідкрити завісу змагань?
- Це більше питання до міської влади, але є такі плани запросити до нас команди з усіх міст-енергетиків (Курахово, Щастя, Добротвір, Ладижин) долучити до них ще одну команду з нашої області (нехай це буде секретом - ред.) і провести двохденний футбольний турнір з фінальними іграми 20 вересня у Бурштині. Хочемо, щоб наші гості ближче познайомились з Прикарпаттям, з нашим містом. Не знаю, чи це вдасться, але було б чудово.
- Дякую за розмову. Успіхів.        

В.К.

Першість Івано-Франківщини.
 Фінал. 1-8 місця. Календар
ІФФФ сформувала календар фінального етапу першості Івано-Франківщини серед команд 2-ї ліги. Нагадаємо, що за новим регламентом фіналісти розпочнуть ІІ етап з «чистого аркуша», тобто без урахування «золотих очок», як це було у двох попередніх сезонах. У підсумковий залік командам підуть винятково очки, набрані на ІІ етапі. При цьому, команди які зустрічалися в першій частині турніру, у фіналі між собою вже не гратимуть. Зазначені зміни до регламенту були підтримані учасниками змагань напередодні сезону. 
Першість Івано-Франківщини. ІІ етап. Фінал. 1-8 місця
Календар ігор І коло
1 тур. 6 вересня (неділя)
«Нептун» Заболотів - «Медик-Краснопіль» Солотвин
«Чайка» Вільхівці - «Вихор» Ямниця
ФК «Гвіздець» - «Енергія» Бурштин
«Черемош» Верховина - ФК «Битків»
2 тур. 13 вересня (неділя)
«Чайка» Вільхівці - «Медик-Краснопіль» Солотвин
ФК «Битків» - «Нептун «Заболотів»
«Вихор» Ямниця - ФК «Гвіздець»
«Енергія» Бурштин - «Черемош» Верховина
3 тур. 20 вересня (неділя)
«Енергія» Бурштин - «Чайка» Вільхівці
«Медик-Краснопіль» Солотвин - «Черемош» Верховина
ФК «Гвіздець» - ФК «Битків»
«Вихор» Ямниця - «Нептун» Заболотів
4 тур. 27 вересня (неділя)
ФК «Битків» - «Чайка» Вільхівці
ФК «Гвіздець» - «Медик-Краснопіль» Солотвин
«Нептун» Заболотів - «Енергія» Бурштин
«Черемош» Верховина - «Вихор» Ямниця
ІІ коло. 5 тур. 4 жовтня (неділя)
«Енергія» Бурштин - «Нептун» Заболотів
«Вихор» Ямниця - «Черемош» Верховина
«Чайка» Вільхівці - ФК «Битків»
«Медик-Краснопіль» Солотвин - ФК «Гвіздець»
6 тур. 11 жовтня (неділя)
«Черемош» Верховина - «Медик-Краснопіль» Солотвин
ФК «Битків» - ФК «Гвіздець»
«Нептун» Заболотів - «Вихор» Ямниця
«Чайка» Вільхівці - «Енергія» Бурштин
7 тур. 18 жовтня (неділя)
«Черемош» Верховина - «Енергія» Бурштин
«Медик-Краснопіль» Солотвин - «Чайка» Вільхівці
«Нептун» Заболотів - ФК «Битків»
ФК «Гвіздець» - «Вихор» Ямниця
8 тур. 25 жовтня (неділя)
«Медик-Краснопіль» Солотвин - «Нептун» Заболотів
«Вихор» Ямниця - «Чайка» Вільхівці
«Енергія» Бурштин - ФК «Гвіздець»
ФК «Битків» - «Черемош» Верховина
За старим регламентом турнірну таблицю фіналу очолили б бурштинська «Енергія» і ФК «Гвіздець». 
Якщо б рахувались золоті очки!!!:))
                                        І  В  Н  П     М     О
ФК «Гвіздець»          6  4  2  0  15-7   14
«Енергія»                   6  4  2  0  10-5   14
«Вихор»                      6  2  3  1  8-7       9
«Нептун»                   6  2  3  1  10-12   9
«Медик-Краснопіль» 6  1  3  2  9-7        6
«Черемош»                6  1  3  2  11-15  6
«Чайка»                       6  1  2  3  7-9       5
ФК «Битків»              6  0  2  4  7-15     2
Бомбардири: Коржук («Черемош») - 13, Гурак («Чайка») - 12, І. Максим’юк (ФК «Битків») - 10, Давидюк («Бескид»), Шарморецький (ФК «П’ядики») і Гайдичук (ФК «Гвіздець») - по 9, Крикунов (ФК «Битків»), А. Мельничук («Медик-Краснопіль») і Д. Третяк («Дністер-Рітас») - по 8 голів.

Переглядів: 816 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: