П`ятниця, 26.04.2024, 04:43
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Вересень » 01

З метою оздоровлення та відпочинку дітей Івано-Франківською ОДА виділено для дітей пільгових категорій м.Бурштин 1путівку з частковою оплатою у розмірі 20%  від вартості путівки, яка сплачується за рахунок батьків (осіб, які їх замінюють) в «Український дитячий центр «Молода Гвардія» м.Одеса на IХ тематичну  зміну   «Дивограй талантів»  з 05  по 25  вересня 2015 року.
Час дії путівки з 5 по 25 вересня 2015 року.     ВІК: від  7 до 17 років. 
Обов’язкова наявність у всіх дітей заповнених медичних карт встановленого зразка (нового); медична довідка 079/о; оригіналів єдиних квитків у дітей-сиріт та посвідчень у дітей-інвалідів, копій свідоцтв про народження дітей для перевірки документів.
Підбір дітей здійснюється  відповідно до Положення про порядок направлення дітей для оздоровлення та відпочинку до державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія ... Читати далі »

Переглядів: 578 | Додав: vovak | Дата: 01.09.2015 | Коментарі(0)

Минулих вихідних до Бурштина з цікавою програмою завітали артисти цирку «Грузія». 
Впродовж двох днів маленькі бурштинці мали змогу побачити захоплюючу розповідь про коваля, яку переривали антрактами еквілібристи, гімнасти, клоуни та номери з верблюдом і ламою. Усе це супроводжувалося запальними грузинськими танцями та музичним супроводом.
Бурштинська міська рада дякує артистам за можливість побувати на цирковій виставі  пільговим категоріям дітей з Бурштина.
Зокрема адміністрацією цирку було виділено більше 50 білетів, котрі були розподілені між: дітьми з сімей учасників АТО, дітьми з багатодітних сімей, дітьми-інвалідами та дітьми працівників освіти міста (списки є у міській раді та у редакції).  До слова, на один пільговий квиток можна було проходити усім дітям, які є в кожній конкретній сім’ї, тож лімітів якихось встановлено не було.
Міська рада рекомендує усім категоріям пільговиків у місті активніше слідкувати за оголоше ... Читати далі »

Переглядів: 523 | Додав: vovak | Дата: 01.09.2015 | Коментарі(0)

про роботу комісії з питань призначення та надання субсидії , державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та надання пільг за фактичним місцем проживання
20 серпня 2015 року  заступником голови Бурштинської міської ради, головою комісії Козар Марії Степанівни проведено чергове засідання комісії з питань призначення та надання субсидії, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та надання пільг за фактичним місцем проживання.
 На засіданні комісії розглянуто 17 звернень(2-допомога малозабезпеченим сім’ям, 3- пільги, 12-субсидії).
Секретарем комісії Лілією Кайдан проінформовано, що прийом документів на призначення всіх видів соціальних допомог,пільг та субсидій здійснюються в установленому законодавством порядку. У ході розгляду звернень громадян надано вичерпну інформацію щодо доцільності надання допомоги, субсидій та пільг кожному із заявників. З метою підтримки заявників та виходячи з їх інтересів, ... Читати далі »

Переглядів: 634 | Додав: vovak | Дата: 01.09.2015 | Коментарі(0)

68018 - передплатний індекс газети.
1 грн - ціна у кіосках міста Бурштин за 1 примірник.
3.47 - вартість передплати на місяць.
Передплату можна оформити до 25 числа кожного місяця.

Переглядів: 572 | Додав: vovak | Дата: 01.09.2015 | Коментарі(0)

24 серпня, під час відзначення 24-ї річниці незалежності України, за ініціативи служби у справах дітей міської ради відбулася акція «Тобі наш воїн-захисник», в рамках якої маленькі бурштинці мали змогу на папері відобразити свою любов до Батьківщини та вдячність тим людям, які її захищають.
 Як зазначила начальник служби у справах дітей Світлана Козар: «Для бійців дитячі малюнки як іконки ангелів — охоронців. Вони надихають і підтримують хлопців». Діти отримали натомість невеликі заохочувальні подарунки від депутата міської ради Прокопіва І.В., який підтримав проведення акції. Усі зібрані листи та малюнки будуть передані нашим землякам у зону АТО. 
Сподіваємося, що це зможе підняти їх моральний дух та допоможе якнайшвидше повернутися додому живими!

Переглядів: 630 | Додав: vovak | Дата: 01.09.2015 | Коментарі(0)

У місті Бурштин відбувся круглий стіл на тему «Місцева демократія – польський досвід. Механізми впровадження в Україні», де представники органів місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства обговорили можливість майбутньої співпраці на прикладі польського досвіду. Члени робочої групи, які у травні мали можливість ознайомитися наочно з польською моделлю децентралізації, представили свої напрацювання програми співробітництва для українських сторін. В основу покладено ідею створення координаційного центру як бази накопичення та розподілу пропозицій, потреб, задумів тощо мешканців міста Бурштин.  


На заході місцеву громаду представляв мер міста Бурштин Петро Курляк, який розповів на прикладі ГО «Товариство молодих інвалідів та їх батьків «Довір’я» про уже існуючий досвід передачі певних функцій на зацікавлені громадські о ... Читати далі »

Переглядів: 631 | Додав: vovak | Дата: 01.09.2015 | Коментарі(0)

Продовжуючи освітню тему «Бурштинський вісник» взяв невеличке інтерв’ю у лідера учнівського самоврядування міста Бурштин Еріки Видай.


- Пані Еріко, що означає термін «лідер учнівського самоврядування» і як його обирають чи призначають?
- Лідер учнівського самоврядування - людина, яка куруватиме роботу усіх учнівських комітетів навчальних закладів нашого міста. Тобто постійно спілкуватиметься з лідерами учнівського комітету кожного навчального закладу, визначатиме плани роботи на навчальний рік. Знаю, що бути лідером пропонували багатьом бурштинським учням, але люди (учні) чомусь відмовлялись.
- А самі ви де вчитеся?
- Десятий клас ЗОШ №2 міста Бурштин.
- Розкажіть про ваші здобутки у «Чорному лісі?
- У Козині Тисменицького району молоді активні люди з Бурштина брали участь у першому етапі патр ... Читати далі »

Переглядів: 615 | Додав: vovak | Дата: 01.09.2015 | Коментарі(0)

Лептоспіроз - гостре інфекційне захворювання людей і тварин, спричиняється збудником лептоспірою, характеризується ураженням печінки, нирок, м’язів і супроводжується хвилеподібною гарячкою. 
Лептоспіри зберігають життєздатність у вологому грунті протягом 270 днів, в природних водоймах - 7-30 днів, у харчових продуктах - декілька днів. Пряме сонячне і ультрафіолетове випромінювання діє на них згубно, так само як кислоти і луги та дезинфікуючі засоби. 
Джерелом інфекції для людей є хворі і перехворілі сільськогосподарські, домашні, дикі тварини, гризуни, які виділяють лептоспір із сечею і заражають навколишнє середовище. Основними носіями збудника лептоспірозу у природніх вогнищах є щурі, польові миші, землерийки, їжаки. В антропургічних осередках резервуаром інфекції є щурі, велика рогата худоба, свині, собаки.
Захворювання від людини до людини не передається.
Зараження на лептоспіроз відбувається під час купання, пиття води з відкритих водойми ... Читати далі »

Переглядів: 762 | Додав: vovak | Дата: 01.09.2015 | Коментарі(0)

Постійна комісії з питань гуманітарної політики утворена за рішенням міської ради шостого скликання № 02//02-10 від 10.12.2010 року.
До складу комісії входять такі депутати :
1. Василик Володимир Євстахійович – голова постійної комісії.
2. Батицький Андрій Станіславович – секретар комісії.
3. Рибчук Богдан Богданович – член комісії.
4. Іванків Любов Олексіївна – член комісії.
За партійною приналежністю до постійної комісії входять представники 4 політичних партій: ПП «НРУ», ПП «Наша Україна», ПП «Фронт змін», ВО «Свобода». У комісії працюють авторитетні і досвідчені люди, що дає змогу зважено підходити до вирішення питань. Для отримання всебічної інформації, в роботі комісії беруть участь заступники міського голови, секретар міської ради, начальники відділів.
 Протягом звітного періоду було проведено засідання комісії, на яких розглядалися всі питання, які виносилис ... Читати далі »

Переглядів: 629 | Додав: vovak | Дата: 01.09.2015 | Коментарі(0)

Постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.2015р. №475 «Про спрощення порядку призначення та надання населенню житлових субсидій»  внесено зміни до «Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848 (зі змінами),
Вказаними змінами є:
- виключено норму щодо відмови у призначенні субсидії, у разі, якщо під час вибіркового обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства державним соціальним інспектором з’ясовано, що будь-хто із складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, має додаткові джерела для існування, не зазначені у декларації про доходи та майно (здає у найм (оренду) житлове приміщення (будинок) або його частину; працює без офор ... Читати далі »

Переглядів: 602 | Додав: vovak | Дата: 01.09.2015 | Коментарі(0)

З 25 серпня 2015 року Державна фіскальна служба України запроваджує у тестовому режимі новий електронний сервіс «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису». З  1 вересня 2015 року сервіс буде запущено у штатному режимі. 
Фізична особа – платник податків для отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо сум своїх отриманих доходів та утриманих податків матиме можливість сформувати запит в електронному вигляді. Сформований запит підписується електронним цифровим підписом та відправляється на електронну адресу «Єдиного вікна подання електронної звітності ДФС». 
 За результатами обробки запиту на електронну адресу платника надходить відповідь, що містить відомості про суми доходів. 
Детальніше з інформацією щодо роб ... Читати далі »

Переглядів: 578 | Додав: vovak | Дата: 01.09.2015 | Коментарі(0)