Субота, 20.04.2024, 11:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Вересень » 1 » НОВІ ПЛАНИ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ
09:14
НОВІ ПЛАНИ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Продовжуючи освітню тему «Бурштинський вісник» взяв невеличке інтерв’ю у лідера учнівського самоврядування міста Бурштин Еріки Видай.


- Пані Еріко, що означає термін «лідер учнівського самоврядування» і як його обирають чи призначають?
- Лідер учнівського самоврядування - людина, яка куруватиме роботу усіх учнівських комітетів навчальних закладів нашого міста. Тобто постійно спілкуватиметься з лідерами учнівського комітету кожного навчального закладу, визначатиме плани роботи на навчальний рік. Знаю, що бути лідером пропонували багатьом бурштинським учням, але люди (учні) чомусь відмовлялись.
- А самі ви де вчитеся?
- Десятий клас ЗОШ №2 міста Бурштин.
- Розкажіть про ваші здобутки у «Чорному лісі?
- У Козині Тисменицького району молоді активні люди з Бурштина брали участь у першому етапі патріотичної науково-пізнавальної програми «Чорний ліс-2015».  Там були різноманітні конкурси. Зокрема ми писали реферат про Андрея Шептицького, а також змагались у різного роду естафетах і конкурсах. Загалом було 18 команд і нам - команді з першої та другої школи міста - вдалось за загальною сумою балів взяти перше місце.


- Хто займався організацією виїзду?
- Відділи освіти та науки і молоді та спорту Бурштинської міської ради.
- Опісля табору в Козині ви їхали в гори...
- Так, лідери учнівського самоврядування збиралися у Ворохті для знайомства та обміну досвідом. Також ми складали свій гімн, малювали емблему нашої обласної організації. Вдалося побувати на екскурсії у Верховині та Яремчі.
- І які результати особисто для вас із цієї поїздки?
- У горах я познайомилася з багатьма цікавими людьми-лідерами учнівського самоврядування інших міст та районів нашої області. Ми намітили собі певні плани до виконання після початку навчального року і сподіваюся, що у Бурштині також вдасться дещо втілити.
- Що саме?
- Мені дуже сподобалась ідея створення рушника єднання. Тобто нам треба вишити герб міста і потім усі лідери учнівського самоврядування збираються і зшивають ці герби в одне велике полотно. Також нам радили допомогти з впорядкуванням підвальних приміщень на випадок надзвичайних ситуацій.
На місцевому рівні у мене також є певні ідеї, проте це я маю спочатку обговорити з усіма лідерами учнівського самоврядування у Бурштині. Думаю, ми разом визначимо якийсь важливий для міста проект і спільно його втілити.
- Дякую за розмову. Бажаю успіхів.
В.К. 

Переглядів: 614 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: