Четвер, 25.04.2024, 09:11
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Вересень » 7 » Не гайте час – оформлюйте субсидію!
08:58
Не гайте час – оформлюйте субсидію!

З 1 вересня на українців настав другий етап підвищення тарифів на електроенергію – у середньому ціни виростуть на 23% порівняно із нинішнім тарифом. Нові платіжки зі збільшенням плати за комунальні послуги населення отримає і з настанням опалювального періоду.
Єдиний вихід – оформлення житлової субсидії. Досі багато хто не оформляв субсидій, бо вважав цю процедуру важкою. Але зрозуміло, що незабаром субсидії можуть стати порятунком навіть для тих, хто ними ніколи не користувався.
Нагадаємо, отримати субсидію тепер іще простіше. Для цього потрібно заповнити лише 2 документи – заяву та декларацію і подати їх до міського відділу соціального захисту населення. Після розгляду звернення та прийняття рішення орган соціального захисту має повідомити вас про призначення допомоги.
Сьогодні вже не потрібно декларувати громадянам конкретні розміри своїх доходів. Ніяких цифр у декларацію вносити не треба – тільки вид свого доходу: чи то пенсія, чим то стипендія, чи то заробітна плата. Конкретні цифри надаватиме Державна фіскальна служба та Пенсійний фонд. Не потрібно також вказувати відсотки за депозитами, одноразові допомоги жінкам-матерям тощо.
Немає цифр – немає помилок. Немає помилок – немає жодних штрафів. Тепер відмінені всі штрафні санкції за недостовірну інформацію.
Зверніть увагу!
Розрахунок розміру субсидії залежить від розміру плати за житлово-комунальні послуги в межах соціальних нормативів потрібно відняти розмір обов’язкового платежу, а також розмір пільги за наявності.
Субсидія поширюється на такі послуги: водо-, тепло-, газопостачання, водовідведення, електроенергії, вивезення побутового сміття та рідких нечистот.
Крім цього, для сімей, які використовують для опалення тверде паливо, а для приготування їжі скраплений газ, передбачено надання субсидії для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.
Відмова у призначенні субсидії здійснюється лише у разі одноразової покупки на 50 тисяч гривень протягом року до дня звернення за субсидією.
Якщо у Вас є запитання щодо оформлення документів чи порядку призначення субсидій, Ви можете звернутися до працівників відділу соціального захисту населення Бурштинської міської ради, або за телефоном 44-600.

 

Переглядів: 658 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: