Четвер, 28.03.2024, 20:18
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 30
Такий висновок зробила учениця Бурштинської гімназії Наталя Філь, провівши дослідження на тему: «Вплив якості питної води на здоров’я населення м. Бурштин». Основою цього дослідження стало вивчення принципів роботи водопостачання в місті, відвідини водоочисних споруд та Бурштинської міської лікарні.
Забезпечення питною водою мешканців Бурштина є функцією місцевого КП «Житловик», а точніше одного із чотирьох його господарств – водно-каналізаційного (ВКГ), начальник якого Ю.Ю. Угрюмов в одному із номерів газети «Бурштинський вісник» також наголосив на тому, що у місті існує проблема твердості води:
«Наша вода не відповідає вимогам ДСТУ, бо якщо стандарт допускає 7 одиниць твердості води, то ми маємо на виході 12-13 одиниць. Поки ми ще маємо дозвіл на експлуатацію цієї води, та ця проблема також потребує вирішення. Була комерційна пропозиція по пом’якшенню води методом зворотнього осмосу, був проект по добуванню води з урочища Шевченково, ... Читати далі »
Переглядів: 861 | Додав: vovak | Дата: 29.04.2013 | Коментарі(0)

Особливо подією для мистецького життя нашого міста стали районний та обласний конкурси виконавської майстерності «Юний віртуоз» серед учнів спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.

В ІІ турі конкурсу, що проходив в Бурштинській ДМШ, зійшлися в творчому змаганні юні музиканти зі всього Галицького району. Найкраще показали себе призери перших місць Іван Вовк (цимбали, клас викладача Крутиголови І. Т.), Діана Дзуноза (скрипка, клас викладача Гладей Л.Б.), Софія Терлецька (фортепіано, клас викладача Королевич О.Р.) та Володимир Тимінський (клас викладача Яцинович У.М.) Друге місце на районному конкурсі зайняли: Андрій Крутиголова, Мар’яна Яцик та Наталя Іванишак. А гран-прі отримала юна піаністка Христина Вдовиченко, вихованка О.Р.Королевич.
ІІІ завершальний тур обласного конкурсу виконавської майстерності «Юний віртуоз» проходив в Івано-Франківську і був поділений на три вікові категорії відповідно до номінацій. Бурштинська ДМШ була представлена артистами ... Читати далі »
Переглядів: 1027 | Додав: vovak | Дата: 29.04.2013 | Коментарі(0)

Про житлово-комунальні проблеми Бурштина 3 квітня говорили на круглому столі, який відбувся в рамках проекту Європейського Союзу «Енергоефективні поліпшення в м. Бурштині» та за підтримки компанії ДТЕК. В роботі круглого столу взяли участь мешканці багатоквартирних будинків міста, працівників КП «Житловик» та Бурштинської міської ради. Експертами з питань раціонального використання енергії виступили Вікторія Погорелова, голова правління ОСББ «Мотор» (м. Київ) та Юлія Сабатюк, голова правління Асоціації ОСББ «Лучани» (м. Луцьк), які на власному прикладі розповіли бурштинцям як можна зробити свій будинок енергоефективним, представили довгоокупні та швидкоокупні заходи з енергозбереження у житловому фонді.
 «Бурштин – унікальне місто в Україні. Ви маєте надійного партнера - компанію ДТЕК. На сьогодні у вас збережено централізоване опалення та відсутнє горе України: хаотичне «латкове» утеплення та безсистемне встановлення індивідуального опалення в багатоквартирному житловому фонді ... Читати далі »
Переглядів: 729 | Додав: vovak | Дата: 29.04.2013 | Коментарі(0)

Під таким гаслом пройшов минулий тиждень в Бурштинському торговельно-економічному коледжі КНТЕУ, присвячений енергозбереженню.
З кожним роком, в умовах зростаючого дефіциту енергоресурсів та постійного підвищення їх ціни, питання енергозбереження та ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів набувають все більш важливого значення.  Тому головним завданням такого Тижня енергозбереження, як пояснюють організатори, стало формування в студентів свідомого ставлення до необхідності розумного та ефективного використання енергії не лише в студентських гуртожитках, але і у власних домівках.
Протягом всього тижня до студентів намагалися донести ідею того, що чим раціональніше вони будуть використовувати  тепло та електричну енергію, тим менше витрачатиметься  природних ресурсів, яких вже залишилося дуже мало, довкілля буде чистішим, а бюджет кожної родини з кожним роком тільки більшим. Відбувся конкурс наукових студентських рефератів, фотовиставка, ... Читати далі »
Переглядів: 788 | Додав: vovak | Дата: 29.04.2013 | Коментарі(0)

На території Бурштина розташовані три приміщення,
у котрих колись були туалети. Проте на сьогодні жоден санвузол не працює. Про причини відсутності хоча б одного такого потрібного закладу у місті ми
говорили з міським головою Петром Курляком, а про необхідність чи недоцільність його функціонування - з мешканцями міста.
Петро Курляк:
У нашому місті зараз активно обговорюється проблема існування і функціонування міських публічних туалетів. Тому на часі така розмова з громадою міста. Ця проблема в цікавий спосіб підігрівається нашою місцевою телерадіокомпанією РАІ і, як завджди, подається неправдива інформація. Мова йде про те, що на территорії міста існувало три публічних туалети. Один з них достатньо вже тривалий час функціонував у старому парку імені Шевченка. Він наразі є напівзруйнованим. Другий - збудований за попередньої каденції а не за каденції голови Курляка і цього скликання депутатів. Його щ ... Читати далі »
Переглядів: 987 | Додав: vovak | Дата: 29.04.2013 | Коментарі(0)