П`ятниця, 19.04.2024, 13:20
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 10
Шановні читачі. Як ми і обіцяли у минулому номері, сьогодні до вашої уваги підсумки конкурсу «Об’єднаймося ж брати мої».
Конкурс творів:
Перше місце: Кабат Ігор - учень 8-А класу Бурштинської ЗОШ 1-3 ступенів №3. Вчитель Нагірняк І.Б.
Друге місце: Сировий Святослав - учень 5 (9)-А класу Бурштинської гімназії. Вчитель Медвідь Г.І.
Друге місце: Гладій Устина - учениця 5 (9)-А класу Бурштинської гімназії. Вчитель Медвідь Г.І.
Третє місце: Любінець Софія - учениця 10 класу Бурштинської 1-3 ступенів № 2. Вчитель Івасютин І.Т.
Третє місце: Стефанюк Людмила - учениця 10 класу Бурштинської ЗОШ 1-3 ступенів №2. Вчитель Івасютин І.Т.
Конкурс віршів:
Перше місце: Малькут Катерина - учениця 6-Б класу Бурштинської ЗОШ 1-3 ступенів №2. Вчитель Белицька Г.Д.
Друге місце: Довгулич Ірина - учениця 10 класу Бурштинської ЗОШ 1-3 ступенів №2. Вчитель Івасютин І.Т.
Третє місце: Білик Софія - учениця 9-В класу Бурштинської ЗОШ 1-3 ступенів №3. Вчитель Хован ... Читати далі »
Переглядів: 792 | Додав: vovak | Дата: 09.04.2013 | Коментарі(0)

20-30 березня у Чернівцях відбувся VI міжнародний турнір з футболу «Весняні ластівки Буковини -  2013» серед юнацьких команд 1996-1997, 1998, 1999, 2001-2001 років народження. Змагання проводилися на спортивних спорудах ФОК «Олімпія». В турнірі брали участь і юні футболісти міста Бурштин 2000-2001 року народження.

Розповідає Володимир Рудницький, тренер дитячо-юнацького футбольного клубу «Енергетик»:
- Турнір був міжнародний, зібралися команди високого рівня. Наша поїздка туди відбулася завдяки підтримці та фінансуванню профкому ДТЕК Бурштинської ТЕС. Принагідно хочу подякувати за це Ігорю Володимировичу Столяру та Наталії Григорівні Шмігель. Ми зіграли добре. З 10 команд маємо 2-ге місце. На змаганні зіграли 5 ігор, з яких три виграли, маємо одну нічию і одну поразку. Забили 10 голів і 1 пропустили. Грали на великому полі повними складами команд- 11 на 11. Щоправда, погода була не футбольна ... Читати далі »
Переглядів: 1022 | Додав: vovak | Дата: 09.04.2013 | Коментарі(0)

Цю дівчину можна просто охарактеризувати : спортсменка, Президент Дитячої Республіки і просто красуня. Саме такою є Любінець Софія. Не кожен за все своє життя досягне таких результатів, які вже нараховані у юної 10-класниці. Про те, як їй вдається поєднувати такі протилежні захоплення ми і поговоримо сьогодні.

-  Софіє, ти – Президент Дитячої Республіки Бурштинської школи №2, паралельно з цим ти займаєшся танцями, та ще й успішно вчишся.  Як ти це все встигаєш?
Софія: Не скажу, що це легко, але одне другому не заважає. Адже улюблені справи я роблю із задоволенням, тому це не приносить мені значних клопотів.  Також я впевнена, що для будь-якої справи знайдеться час, якщо його правильно розподілити.
-  Як взагалі тобі вдалося добитися такої високої посади у твоїй рідній школі, адже це нелегко бути керівником школярів?
Софія: «Все починається з малого…» - говорить народне пр ... Читати далі »
Переглядів: 1106 | Додав: vovak | Дата: 09.04.2013 | Коментарі(0)

30 Березня в арт-кафе «Мармуляда», що в Івано-Франківську, відбувся літературний вечір. Захід об’єднав у собі презентацію книги Христини Сирової «Біла ворона у чорному» та поетичний слем – змагання поетів.

Поетичний турнір  - слем – зародився в Америці в 80-тих роках, згодом поширився в Європі,  проте в Україні він здобув популярність порівняно недавно – у 2006-му році. Це химерне сплетіння спорту і мистецтва являє собою змагання поетів у артистичному читанні. За правилами слему, кожен учасник має лише три хвилини на читання власних поезій публіці, оцінюють виступ випадкові судді. Поети-слемери мають артистично прочитати свої вірші яскраво і оригінально, щоб максимально передати свої почуття оточуючим. Причому ніякої цензури і критики слемери не зазнають, їхні поетичні замальовки – передусім бунт проти сірості і одноманітності, де поетичне безумство допомагає їм заявити світу власну думку…
Того вечора у «Мармуляді» було велелюдно, проте на участь у слемі зап ... Читати далі »
Переглядів: 851 | Додав: vovak | Дата: 09.04.2013 | Коментарі(0)

 14 березня 2013 року в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за дорученням Першого віце-прем'єр-міністра України С.Арбузова, голови Ради Конкурсу та віце-прем'єр-міністра України О.Вілкула проведено засідання Ради Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, на якому підведено підсумки конкурсного відбору 2012 року.
Відкриваючи засідання, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, заступник голови Ради Конкурсу Г.Темник зазначив, що Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування є потужним рушієм розвитку місцевого самоврядування. «Головне, що за період дії Конкурсу вдалося активізувати життя громад, збудити їх зацікавленість у розвитку інфраструктури. Завдяки участі в таких програмах громади мають можливість вирішити певні проблеми своїх територій. Вагомим здобутком Конкурсу минулого року стала участь у ньому ор ... Читати далі »
Переглядів: 854 | Додав: vovak | Дата: 09.04.2013 | Коментарі(0)

Агенція місцевого економічного розвитку м. Бурштина стане партнером Всеукраїнського проекту "Зробимо Україну чистою".  20 квітня 2013 року бурштинська молодь збереться, щоб власноруч прибрати сміття з вулиць, парків та скверів свого міста! Одним із національних партнерів цієї екологічної ініціативи є компанія ДТЕК.
Наші міста завалені сміттям. Не загадкові шкідники, а ми самі, наші сусіди чи друзі перетворили парки й озера, вулиці й дитячі майданчики на смітники. Придивіться, скільки людей бездумно кидає під ноги недопалок чи обгортку, пляшку чи гумку. Українці наче забули себе справжніх — дбайливих господарів.
«Так роблять усі», «тут і до мене було брудно», «хтось це прибере» — слабкі виправдання. Глибоко в душі кожен розуміє: свинство на вулицях — безглузде дикунство.
Кожна нормальна людина хоче ходити чистими вулицями, бачити в парках зелену траву, а не бите скло і брудний папір. Щоб це бажання стало реальністю, потрібно зробити лише три речі:
1.    н ... Читати далі »
Переглядів: 809 | Додав: vovak | Дата: 09.04.2013 | Коментарі(0)

«Мовний експрес» - це школа іноземних мов, яка діє при католицькому університеті у Львові. Школа працює на основі кращих європейських методиках вивчення мови, використовує  найновіші підручники, за якими навчається весь світ, часто залучає до проведення лекцій носіїв мови.
Тут діє індивідуальний підхід до кожного студента залежно від рівня знання мови та потреби у її вивченні, будь то покращення розмовного рівня, досягнення базового рівня, підготовка до різних міжнародних чи вітчизняних тестувань. У кожному конкретному випадку у нас є навчені викладачі, які щомісяця відвідують семінари за участю фахівців Британської Ради в Україні та інших.
25 березня вже відбулося перше безкоштовне заняття для дітей віком 7 років та дорослих. Метою цих занять було визначення рівня володіння мовою та поділ майбутніх студентів по таких рівнях. Зокрема,  для дітей викладачі проводили цікаві ігри,  які стимулювали їх спілкуватися один з одним виключно на англійській мові, вчили багат ... Читати далі »
Переглядів: 774 | Додав: vovak | Дата: 09.04.2013 | Коментарі(0)