Четвер, 25.04.2024, 23:22
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 10 » Проект «Відродження історії та культурної спадщини громади міста Бурштин»
22:44
Проект «Відродження історії та культурної спадщини громади міста Бурштин»
 14 березня 2013 року в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за дорученням Першого віце-прем'єр-міністра України С.Арбузова, голови Ради Конкурсу та віце-прем'єр-міністра України О.Вілкула проведено засідання Ради Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, на якому підведено підсумки конкурсного відбору 2012 року.
Відкриваючи засідання, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, заступник голови Ради Конкурсу Г.Темник зазначив, що Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування є потужним рушієм розвитку місцевого самоврядування. «Головне, що за період дії Конкурсу вдалося активізувати життя громад, збудити їх зацікавленість у розвитку інфраструктури. Завдяки участі в таких програмах громади мають можливість вирішити певні проблеми своїх територій. Вагомим здобутком Конкурсу минулого року стала участь у ньому органів місцевого самоврядування з усіх без виключення регіонів. Такий результат є заслугою Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, який виконує функції дирекції Конкурсу, так і місцевих еліт», — підкреслив у своєму виступі Геннадій Темник.
Бурштинська міська рада  працює над підготовкою  і поданням  проектних заявок  щодо  соціально-економічного розвитку територіальної громади м.Бурштина та с.Вигівка, активно приймає участь у Всеукраїнському конкурсі  проектів та програм розвитку органів місцевого самоврядування. Кожний з нас прагне долучитися до благочинних і суспільно важливих проектів. Ми продовжуємо працювати в цьому напрямку, і віримо, що майбутнє соціального розвитку міста – в об’єднанні спільних зусиль державної та місцевої влади, приватного бізнесу та інституцій .
Згідно рішення Ради  Всеукраїнського  конкурсу  проектів та програм розвитку місцевого самоврядування  № 2 від14 березня 2013 р. «Про проведення щорічного відбору проектів та програм розвитку місцевого самоврядування  Всеукраїнського конкурсу 2012 року, затвердження його результатів та  визначення необхідного обсягу державного фінансування переможців у 2013 році» Бурштинська міська рада визначена переможцем проекту «Відродження історії та культурної спадщини громади міста Бурштин».
Мережа закладів культури в місті представлена Будинком культури ім. Т.Шевченка, який являється об’єктом комунальної власності міста і потребує капітального ремонту. Згідно стратегії розвитку міста міською радою проводиться реконструкція приміщення даної будівлі. Проведено капітальний ремонт покрівлі, частково замінено дверні та віконні конструкції, проведено реконструкцію каналізаційних мереж та споруд на них. Власне роботи тривають уже не один рік. Продовженням цього розроблено робочий проект кошторисної документації ремонтних робіт будівлі та проведено її державну експертизу. По причині дефіциту коштів в міському бюджеті на фінансування заходів немає змоги продовжити дані роботи.
В історії Бурштина кожен визначний період залишив після себе мовчазних  кам’яних свідків – історичні, архітектурні і мистецькі пам’ятки, які на своєму віку бачили чимало знаменних подій. Вони були  своєрідними символами епох, предметами гордості і об’єктами поклоніння цілих поколінь бурштинців. В цих пам’ятках майстри, митці і будівничі втілили свій внутрішній світ  та власне бачення прекрасного. Вони дають змогу сучасному поколінню бурштинців краще пізнати історію рідного міста.
Будинок культури ім. Т.Шевченка — перший громадський культурний заклад міста, зачатки свої бере з 1908 року, який  поступово переріс в  Будинок культури.  Будинок був  основним  місцем,  де   молодь  та  жителі міста  проводили  свій  вільний  час,  там  працювала  бібліотека ,  різноманітні  гуртки,  були створені  колективи  народної  пісні .  Так  сталось,  що  в  період  становлення  нашої  молодої  держави  відбувся  занепад  основного  культурного  центру . Участь  у  конкурсі  для  нас  - це  можливість  допомогти  громаді  у  її  розвитку  через  відновлення  та  ремонт приміщення  Будинку  культури . Будівля розташована  у центрі міста Бурштин по вул.С. Бандери, 60   і повинна бути його обличчям.
Метою проекту є реалізація заходів, спрямованих на створення належних умов для підвищення рівня розвитку культурної інфраструктури міста, належного задоволення культурних та духовних потреб мешканців міста, відродження, збереження та розвиток традицій та культурної спадщини. Проект створює можливості для молоді брати активну участь у житті своєї громади, робити корисні та цікаві справи, а також здобувати новий досвід та розширювати свої можливості.
Виконавчий комітет міської ради звертається до жителів міста подавати пропозиції щодо нахилів та бажань з метою створення відповідних гуртків  та секцій. В ході реалізації проекту буде створено механізм залучення громадськості до вирішення проблем та прийняття управлінських рішень органами місцевого самоврядування, що значно вплине на поліпшення життєдіяльності  територіальної громади, створить належні умови   для розвитку культурно-мистецького життя в місті.
 Учасники проекту зацікавлені в удосконаленні матеріальної бази приміщення Будинку культури, оскільки це завдання  Стратегії розвитку м.Бурштин до 2015 р. та  щорічних Програм соціально-культурного та економічного розвитку м.Бурштина та с.Вигівка. Необхідно покращити інтер’єр приміщення, придбати обладнання, крісла, музичну апаратуру. Вирішення даної проблеми не одного року, тому необхідно зосередити увагу на пошуку коштів у місцевому середовищі  та участь в грантах.
Бюджет проекту складає 300,0 тис.грн. в т.ч.:
1. Фінансування  з боку учасника Конкурсу (місцевого бюджету) – 99,0 тис.грн.
2. Фінансування з фонду Конкурсу (державного бюджету) – 191,0 тис.грн.
3. Фінансування з боку організацій-партнерів – 10,0 тис.грн.
Перед початком реалізації заходів проекту відбулося розширене засідання виконавчого комітету та всіх учасників проекту для ознайомлення з метою та основними етапами проекту, ознайомлення учасників проекту з їх обов’язками та функціями для реалізації проекту в цілому. Для своєчасної, повної та ефективної  реалізації  заходів проекту «Відродження історії та культурної спадщини громади міста Бурштин» виконавчим комітетом створено Наглядову раду в складі спеціалістів та членів виконавчого комітету, які будуть здійснювати моніторинг реалізації проекту розвитку, забезпечувати виконання заходів відповідно до завдань, передбачених проектом, фінансових зобов’язань своїх партнерів за проектом, аналізувати соціально-економічні наслідки реалізації проекту та виконання заходів за звітами.
Марія Назар, економічний відділ.

Переглядів: 856 | Додав: vovak | Теги: Назар Марія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: