Субота, 20.04.2024, 09:18
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 10 » Добре там, де чисто!
22:43
Добре там, де чисто!
Агенція місцевого економічного розвитку м. Бурштина стане партнером Всеукраїнського проекту "Зробимо Україну чистою".  20 квітня 2013 року бурштинська молодь збереться, щоб власноруч прибрати сміття з вулиць, парків та скверів свого міста! Одним із національних партнерів цієї екологічної ініціативи є компанія ДТЕК.
Наші міста завалені сміттям. Не загадкові шкідники, а ми самі, наші сусіди чи друзі перетворили парки й озера, вулиці й дитячі майданчики на смітники. Придивіться, скільки людей бездумно кидає під ноги недопалок чи обгортку, пляшку чи гумку. Українці наче забули себе справжніх — дбайливих господарів.
«Так роблять усі», «тут і до мене було брудно», «хтось це прибере» — слабкі виправдання. Глибоко в душі кожен розуміє: свинство на вулицях — безглузде дикунство.
Кожна нормальна людина хоче ходити чистими вулицями, бачити в парках зелену траву, а не бите скло і брудний папір. Щоб це бажання стало реальністю, потрібно зробити лише три речі:
1.    не смітити;
2.    гуртом прибрати свій шматочок країни, збільшуючи простір чистоти;
3.    долучати до цих простих дій інших людей.
Ініціатива «Зробимо Україну чистою!» об’єднує людей, які хочуть звільнити парки та вулиці від сміття. Це частина всесвітнього руху «Let's do it world!», що виник 2008 року в Естонії.
За словами компанії ДТЕК: «Суть проекту - прибирання сміття в парках, скверах та інших суспільно значущих місцях в містах присутності ДТЕК (не на території підприємств). Партнери з ЗУЧ забезпечать роздільний збір та переробку зібраного сміття. Всім співробітникам-волонтерам будуть видані мішки для сміття, рукавички, брендовані футболки, а також вода і невеликий сухий пайок, проведено інструктаж.  Ми закликаємо співробітників брати участь не тільки самостійно, але також залучати сім'ї, дітей, друзів і знайомих вийти 20 квітня під егідою ДТЕК і зробити своє місто чистішим!»
Мета проекту – не просто прибрати зелені зони від сміття, а змінити ставлення українських громадян до життєвого простору та прищепити в суспільній свідомості потребу не смітити і піклуватися про довкілля.
Кожен, хто хоч раз добровільно прибирав парк, вже ніколи не кине навіть недопалок повз урну. Більшість друзів такої людини теж перестануть смітити в її присутності. Так поступово —   від людини до людини — країна стає чистішою.
«Ми віримо, що прибравши сміття на природі один раз, людина стане більш відповідальною у питаннях поводження з відходами і спонукатиме до цього інших. Завдяки всеукраїнському охопленню, проект стає масштабним, набирає патріотичного забарвлення і містить елементи екологічного виховання. Співпраця громадського, комерційного і державного секторів є особливістю проекту, його інтеграційною функцією. Ми глибоко вдячні кожній людині, організації та компанії, які зробили вклад своєю працею, часом і матеріалами у організацію та проведення кожної акції!», - кажуть організатори проекту.
Найважливіший день для того, щоб країна стала чистішою —субота, 20 квітня 2013 року
Тисячі людей у багатьох містах і містечках приберуть від сміття парки та сквери
Всі хто бажає долучитися до цієї акції в Бурштині звертайтеся до координатора - Бабака Ігора:
e-mail: ib@amer-burshtyn.org.ua
тел. 098 98 28 254

Заступник директора АМЕР Олена Кравчишин

Переглядів: 810 | Додав: vovak | Теги: Ігор Бабак | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: